گروه دانشگاه: پایاننامه کارشناسی ارشد با عنوان «محدوده دخالت والدین در حریم خصوصی فرزندان از منظر فقه مذاهب خمسه» در پردیس تهران دانشگاه قرآن و حدیث دفاع شد.
به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، جلسه دفاع از پایاننامه کارشناسی ارشد با عنوان «محدوده دخالت والدین در حریم خصوصی فرزندان از منظر فقه مذاهب خمسه» نوشته سادات لالهگون، عصر روز یکشنبه، نهم اسفندماه با حضور جمعی از دانشجویان در اتاق جلسات پردیس تهران دانشگاه قرآن و حدیث برگزار شد.
لالهگون که در مقطع کارشناسی ارشد رشته مبانی فقه و حقوق اسلامی این مجموعه دانشگاهی تحصیل میکند، توانست با کسب رتبه «خوب» از پایاننامه خود دفاع کند.
این گزارش حاکیست؛ این پایاننامه به راهنمایی مهدی رهبر و داوری حجتالاسلام والمسلمین مرتضی چیتسازیان و مهدی نظری نی نی برگزار شد.
در بخش نخست این پایاننامه به تبیین مفهوم حریم خصوصی افراد بهعنوان قلمرو و محدودهای از زندگی شخصی پرداخته شده است.
سادات لالهگون در ادامه مطالب خود در این پایاننامه برای جلوگیری از آشفتگی و هرج و مرج در خانواده و یا جامعه، به بیان نقش و جایگاه والدین بهعنوان مربی و ضرورت دخالت در امور خصوصی فرزندشان در محدوده مجاز اشاره کرده است.
نگارنده این پایاننامه در بخش دیگر به محدوده دخالت والدین در حریم خصوصی فرزندان از منظر فقه مذاهب اسلامی پرداخته است که شناخت حدود آن موجب انسجام و تقویت نظام خانواده و ارتباط خانوادگی میشود.
بنا بر این گزارش، این پایاننامه با هدف «محدوده دخالت والدین در حریم خصوصی فرزندان از منظر فقه مذاهب خمسه» تحقیق و ارائه شده است.
چکیدهحریم خصوصی، قلمرو و محدودهای از زندگی شخصی هر فرد است که برای عموم آشکار نیست و در وهله نخست به فرد معینی اختصاص دارد و وی نیز تمایل به افشای آن ندارد. اشخاص هیچگونه ورود و نظارت دیگران بر این فضا را بر نمیتابند و نسبت به ورود غیر، واکنش نشان میدهند؛ لذا پاسداری از حریم، در مقابل هر گونه تعرض رابطه تنگاتنگی با حفظ حیثیت و کرامت انسانی دارد. فرزند نیز از جمله این افراد است که انتظار دارد والدین به حریم شخصی او احترام گذاشته و به مرزهای تعیین شده وی وارد نشده و اسرار وی را فاش نکنند. حال برای جلوگیری از آشفتگی و هرج و مرج در خانواده و یا جامعه، لازم است والدین بهعنوان مربی در امور خصوصی فرزندشان در محدوده مجاز، از امور ضروری دخالت کنند؛ زیرا حیات جامعه به حیات خانواده مرتبط است؛ بنابراین ضروری است تا والدین بهعنوان شخص مسئول و مربی شناخت کافی از ملاک و میزان دخالت در حریم خصوصی فرزندانشان داشته باشند تا مانع از بروز هر گونه ناهنجاری و مشکلات تهدیدکننده و خدشهدار شدن کرامت و حیثیت فرزندانشان شوند؛ چرا که شناخت مؤلفههای دخالت در حریم فرزند در شیوه تربیت و اثر نقشآفرینی آن، بسیار مؤثر است.
محدوده دخالت والدین در حریم خصوصی فرزندان از منظر فقه مذاهب اسلامی موضوع مورد بحث در این رساله است که شناخت حدود و ثغور آن موجب انسجام و تقویت نظام خانواده و ارتباط خانوادگی میشود. آن چه بدان دست یافتهایم این که دخالت والدین در حریم خصوصی فرزندان، مقید به قیودی مانند ضرورت، مصلحت، عقلانیت و همراه با نصح و موعظه است.