میرزاجانی:
امکان تغییر نمایندگان اعزامی به مسابقات وجود دارد/ اعلام دلایل عدم حضور شکوفه‌ها در فهرست نهایی
امکان تغییر لیست نمایندگان اعزامی به مسابقات وجود دارد/ اعلام دلایل عدم حضور شکوفه‌ها در لیست نهایی

محمدتقی میرزاجانی، رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره فهرست نمایندگان اعزامی به مسابقات بین‌المللی قرآن، اظهار کرد: اسامی اعلام شده برای اعزام به مسابقات بین‌المللی قرآن براساس اسامی کشورهای برگزارکننده مسابقات بین‌المللی قرآن است که هرساله برگزار می‌شود و هرساله نیز از ایران دعوت به عمل می‌آید تا نماینده خود در رشته قرائت و حفظ را معرفی کند.
وی افزود: نمایندگان ایران برای اعزام به مسابقات قرآن کشورهایی که پیش‌بینی می‌کردیم در سال 95 از ایران دعوت کنند، مشخص کردیم و نحوه انتخاب نیز به این شکل بود که مناسب‌ترین افراد را برای شرکت در هر مسابقه انتخاب کردیم و کسانی که نامشان در این فهرست نیست به این معنا است که با توجه به تعداد دعوت‌نامه‌ها مسابقات بین‌المللی قرآن، نام آنها در مسابقات هیچیک از کشورها جای نگرفته است.
رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن در ادامه گفت: چنانچه دعوت‌نامه جدیدی به غیر از این مسابقات به دست ما برسد و تغییر و تحولی داشته باشیم از سایر افرادی که هم‌اکنون نام آنها در لیست نیست، استفاده می‌کنیم.
وی درباره عدم حضور نام حافظان نوجوان در لیست اعلام شده، گفت: شرایط برگزاری مسابقات بین‌المللی سایر کشورها با مسابقات ایران متفاوت است و تقسیم‌بندی زیر 18 سال و بالای 18 سال که در مسابقات ایران وجود دارد در مسابقات بین‌المللی قرآن وجود ندارد و این تقسیم‌بندی در واقع برنامه داخلی ما تلقی می‌شود در حالی که سایر کشورها زمانی که دعوت‌نامه ارسال می‌کنند یک شرایط سنی مشخصی را تعریف می‌کنند که ممکن است از یک کشور فردی با حداقل سن اعلام شده و از یک کشور دیگر فردی با حداکثر سن اعلام شده حضور داشته باشد.
میرزاجانی یادآور شد: بر این اساس در جریان انتخاب نمایندگان ایران برای اعزام به مسابقات بین‌المللی قرآن تصمیم بر این شد در یک سازوکار جدید که طراحی شد همه قاریان و حافظان در گروه سنی شکوفه‌ها و بزرگسالان با هم رقابت کنند و کسانی که ملاک‌های لازم برای شرکت در هر مسابقه را داشته باشند برای اعزام به آن مسابقات انتخاب شوند چرا که این عرف داخلی شکوفه‌ها و بزرگسالان با نحوه برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن مطابقت ندارد.
وی در ادامه عنوان کرد: برای تمامی مسابقات بین‌المللی قرآن باید فردی را انتخاب و اعزام کنیم که قوی‌ترین و بهترین است و نیازی نیست که در اعزام نمایندگان، مقطع سنی شکوفه‌ها و بزرگسالان را در نظر بگیریم. اینکه از میان حاضران در دوره ارزیابی و انتخاب، فقط بزرگسالان انتخاب شده‌اند به این معنی نیست که جایی برای شکوفه‌ها در نظر نگرفته‌ایم بلکه بزرگسالان در یک رقابتی که همه با هم داشته‌اند از شکوفه‌ها پیشی گرفته‌ و برای اعزام به مسابقات بین‌المللی قرآن اعزام شده‌اند.
میرزاجانی ادامه داد: در رشته قرائت پیش از این هم فقط افراد بزرگسالان اعزام می‌شدند چرا که مسابقات بین‌المللی قرآن در رشته قرائت برای نوجوانان نداریم اما در رشته حفظ نوجوانان حافظ اگر در این دوره ارزیابی و انتخاب عملکرد بهتری نسبت به بزرگسالان داشتند و سطح نمراتشان بالاتر بود انتخاب می‌شدند که البته طبق ارزیابی‌های صورت گرفته در نهایت بزرگسالان که عملکرد بهتری داشتند انتخاب شدند.
وی در این بخش از سخنان خود عنوان کرد: قاریان و حافظانی که به عنوان قاریان و حافظان اعزامی به مسابقات بین‌المللی قرآن انتخاب شده‌اند انتخاب آنها براساس نتایج ارزیابی دقیق بوده است که این ارزیابی با حضور تعدادی از اساتید برجسته قرائت و حفظ قرآن انجام شده است و نتایج در چندین جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفته و در نهایت پس از بررسی‌های کارشناسی و اعلام نظر کارشناسان و اساتید، این اسامی اعلام شده است.
رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن در ادامه این بخش از سخنان خود گفت: همچنین چنانچه دعوت‌نامه هر یک از مسابقات بین‌المللی قرآن که در حال حاضر نماینده ایران را برای آن معرفی کرده‌ایم وصول نشود و به دلایل مختلف این دعوت‌نامه به دست ما نرسد و مسابقات آن کشور به دلایل مختلف برگزار نشود از آن قاری و حافظ که برای آن مسابقات انتخاب شده است دعوت می‌کنیم تا در دوره ارزیابی و انتخاب سال آینده شرکت کند تا با حضور در آن دوره یکبار دیگر مورد ارزیابی قرار گیرد و برای شرکت در مسابقات قرآن سال آینده ارزیابی و انتخاب شود.
وی یادآور شد: در واقع نمایندگان انتخابی برای مسابقات قرآن سال 95 در صورتی که به هر دلیل در مسابقه مورد نظر شرکت نکنند حق برای آنها محفوظ است که در دوره بعدی انتخاب و ارزیابی به صورت مستقیم دعوت شوند و مجددا در معرض انتخاب و ارزیابی برای اعزام به مسابقات بین‌المللی قرار گیرند.
میرزاجانی اضافه کرد: همچنین این امکان نیز وجود دارد که تغییری در آیین‌نامه مسابقات بین‌المللی قرآن که در حال حاضر نمایندگان خود را برای اعزام به آنها انتخاب کرده‌ایم ایجاد شود و اگر این تغییرات اتفاق بیفتد با توجه به اینکه مبنای انتخاب ما در این دوره، آیین‌نامه حال حاضر آنها است ممکن است تغییراتی در نماینده اعزامی ایجاد کنیم و یکی دیگر از قاریان و حافظان را به آن مسابقات اعزام کنیم.  
وی یادآور شد: به عنوان مثال ممکن است شرط سنی امسال مسابقات قرآن یک کشور حداکثر 35 سال باشد اما برای سال آینده این شرط سنی به 30 یا 40 سال برسد که در این صورت ممکن است در انتخاب و اعزام نمایندگان تغییراتی داشته باشیم و در صورت تغییر در آیین‌نامه مسابقات و شرایط هر مسابقه، در اسرع وقت تصمیم‌گیری می‌شود و از بین نفراتی که حضور داشته‌اند بهترین فرد برای اعزام به آن مسابقات انتخاب می‌شود.
رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: جا دارد صمیمانه از حضور عزیزان دیگران در بخش قرائت و حفظ قرآن از جمله؛ سیدمحمد کرمانی از قاریان ممتاز تهران و در بخش حفظ از آقایان؛ اصفهانیان، میاحی، علی فیضی، قشمعلی، صیفار، محمدرضا رضایی، جلال رضایی، انگشت‌به و چنینی قدردانی کنیم که با وجود توانمندی‌ها و صلاحیت‌هایی که داشتند به علت محدود بودن تعداد مسابقه و اینکه این عزیزان سنشان به آن شرایط سنی مسابقات نمی‌خورد ما از اعزام آنها در مقطع فعلی محروم هستیم اما به عنوان قاریان ممتاز که عضویت پیدا کردند در دوره ارزیابی سال آینده حضور خواهند داشت.
وی در پایان گفت: تمامی شرکت‌کنندگان در دوره انتخاب و ارزیابی قاریان و حافظان از برترین‌های حال حاضر هستند که جا دارد صمیمانه تشکر و قدردانی کنیم؛ امیدواریم در شرایط دیگری از وجود این عزیزان استفاده کنیم.