حجت‌الاسلام عابدی:
وجود 600 آیه قرآن درباره امنیت، بیانگر اهمیت آن است

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین احمد عابدی امروز 19 اسفند ماه در نشست علمی فقه دفاع و امنیت در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) گفت: امنیت به قدری دارای اهمیت است که دین اسلام بسیاری از احکام را مشروط به امنیت کرده است.

وی افزود: اسلام و قرآن در خصوص امنیت و دفاع که مسایلی مرتبط با جنگ و جهاد است شروط آن را بیان و به ابواب مختلفی اشاره کرده است که آن را در میان بسیاری از موضوعات تفسیری متمایز ساخته است.

رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم بیان کرد: در قرآن کریم آیاتی که به آنها آیات الاحکام گفته می‎شود، 500 آیه را شامل می‎شود ولی آیات دفاع و امنیت شامل 600 آیه است که این مسئله به خودی خود نشانگر بسیاری از مباحث دیگر است.

وی گفت: مسئله امنیت به حدی مهم است که با توجه به روز به روز شدن و تغییر مفاهیم در حوزه‎های مختلف اشکال آن نیز تغییر می کند که رهبر انقلاب چندی پیش به شمول مختلف آن اشاره کرد.

مصادیق نفوذی

وی اظهار کرد: رهبر انقلاب چند روز پیش از انتخابات 7 اسفند فرمودند که معنای کلمه نفوذ، در گذشته و امروز با هم متفاوت است زیرا در گذشته دشمنی که در بین افراد خود حضور می‏ یافت نفوذی قلمداد می‎شد ولی امروز کسی که در جمعیت خودی سخن دشمن را تکرار می‎کند نیز نفوذی است حتی اگر خود به این مسئله آگاه نباشد.

این استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: از جمله مفاهیمی که در روزگار ما تغییر مفهوم داده است، کلمه جاسوس است زیرا این مسئله در گذشته شامل یک سری مفاهیم بود و امروز کاملا این مفهوم جاسوسی گسترش پیدا کرده و ابعاد مختلفی را نیز با خود درگیر کرده است.

وی گفت: از دیگر کلماتی که شمول آن گسترش یافته است، بحث امنیت است زیرا در گذشته بیشتر امنیت را به مسایل مرتبط پوشاننده ترس و خوف در نظر می‏‎گرفتند ولی امروز امنیت داخلی در آسفالت خیابان و عقب افتادن از دیگر کشورها در زمینه علمی و فنی نیز در نظر گرفته می‎شود.

عابدی بیان کرد: به عنوان مثال در جزیرهالعرب امنیت خاصی از این حیث که کسی به دلیل عقب افتادگی آنها به این قبایل حمله نمی‎کرد وجود داشت ولی به دلیل ظهور اسلام و پیشرفت این سرزمین امنیت در این کشور نیز شکل دیگری به خود گرفت.

لزوم تحقیق بیشتر

وی گفت: امروزه بیان می‎شود که امنیت دارای دو شاخه سلبی و ایجابی است یعنی جنبه سلبی آن به معنی خوف به کار می‌‌رود ولی در این زمینه باید حوزه‎های جدیدی را مورد بازشناسی قرار داد از جمله اینکه حکم ساخت و نگاه داری و کاربرد بمب هسته‎ای به طور کلی یکی است یا این موارد با هم متفاوت است.

عابدی بیان کرد: جای حل این مباحث در حوزه است جایی که باید مشخص کند بسیاری از مسایلی که امروز در عرصه مرزبانی، حمله، نام گذاری و عنوان بندی لشکرهای نظامی و....وجود دارد چه حکمی داشته و چگونه باید آنها را تقسیم بندی کرد.