بالا و پایین‌های تئاتر دینی در سال 94

شهرام کرمی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: اگر خواسته باشیم ارزیابی در مورد مجموعه اقدامات صورت گرفته در حوزه نمایش‌های دینی و ارزشی در سال 94 داشته باشیم باید بگویم که از رهگذر رویدادهای تئاتری در این حوزه و مشارکت خوب فعالان نمایشی و استقبال خوب مخاطبان از این نوع تئاتر، سال پرثمری را پشت سر گذاشتیم.

وی گفت: به غیر از برگزاری جشنواره‌های متعدد تئاتر دینی و ارزشی در قالب دهمین جشنواره «تئاتر رضوی»، بیست و چهارمین جشنواره تئاتر «سوره ماه» حوزه هنری، پانزدهمین جشنواره «تئاتر مقاومت»، دومین سوگواره نمایشی «خمسه» و... شاهد بودیم که اهتمام و رویکرد مناسبی نیز از سوی فعالان تئاتر به ویژه نسل جوان نسبت به فعالیت و تولید در این ژانر نمایشی صورت گرفته است.

این کارشناس و مدرس تئاتر تصریح کرد: در سالی که گذشت شاهد مشارکت خوب اماکن غیرمتعارف در زمینه اجرای نمایش‌های دینی بودیم. مدارس و حسینیه‌ها و سالن اجتماعات اغلب نهادها و سازمان‌ها شاهد اجرای آثار نمایشی مناسبتی و دینی بودند که این امر به رونق تولیدات نمایشی با موضوعات دینی و ارزشی کمک شایانی کرد و نشان از این داشت که بسیاری از مسئولان در سازمان ها و ادارات به نقش بی‌بدیل هنر نمایش در ترویج فرهنگ دینی در میان مردم واقف شده‌اند.

دبیر جشنواره‌های بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان ادامه داد: با وجود نقش سازنده‌ای که برخی از رویدادهای نمایشی در رونق و ترویج فرهنگ دینی و ارزشی دارند و از آن جمله می‌توان به جشنواره تئاتر «سوره ماه» که حوزه هنری آن را برگزار می‌کند اشاره کرد، اما گویا زمزمه‌هایی به گوش می‌رسد مبنی بر اینکه این جشنواره قرار است به شکل دوسالانه برگزار شود، با توجه به تأثیر مثبت این جشنواره در تربیت نسل خلاق نمایشی که نوعاً با موضوعات دینی به این مهم می‌پردازند اگر این جشنواره به شکل دوسالانه برگزار شود تبدیل به یک جشنواره ویترینی خواهد شد و دیگر آنچنان مثمرثمر نخواهد بود که امیدوارم دوستان مسئول برگزاری در این زمینه تجدیدنظر کنند.

کرمی گفت: در روزهای پایانی سال گذشته و مصادف با ایام فاطمی، کارگردانان تئاتر به ویژه بانوان هنرمند آثار مطلوبی را با موضوع زندگی و شهادت فاطمه زهرا(س) تولید و اجرا کردند که نشان از ظرفیت خوب ایجاد شده در میان جامعه زنان هنرمند داشت و چنین اتفاقی نیازمند حمایت مسئولان از این جریان ایجاد شده برای رونق کمی و کیفی محصولات نمایشی با محوریت موضوعات دینی دارد.

وی در پایان تأکید کرد: سال‌ها قبل سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران جشنواره‌ای را تحت عنوان جشنواره «تئاتر بانوان» برگزار می‌کرد که به نوعی ساز و کار حمایتی از فعالیت بانوان هنرمند تئاتر به ویژه با موضوعات دینی و ارزشی بود؛ برخلاف بسیاری از کارشناسان که تعدد جشنواره‌های تئاتری را مناسب نمی‌دانند باید بگویم که اتفاقاً برگزاری مکرر جشنواره و رویدادهای نمایشی جریان‌ساز است، به شخصه با احیای جشنواره «تئاتر بانوان» موافقم، اما این را نیز باید در نظر داشت که در طول سال سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در برهه‌ای درگیر 7 تا 8 جشنواره تئاتری بود که تمام ایام سال نیروی کارشناسی حوزه تئاتر این سازمان را معطوف به خود می‌کرد.