حضور 45 میلیون نفر بار زائر و مسافر نوروزی در امامزادگان/ ثبت 286 وقف جدید طی عید نوروز

به گزارش خبرگزاری بین‌الملی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین احمد شرفخانی معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف با بیان اینکه طرح ملی آرامش بهاری از 28 اسفند تا 13 فروردین ماه در 2700 امامزاده کشور برگزار شد‌، اظهارداشت: این طرح با هدف تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی با استفاده از ظرفیت تعطیلات نوروزی، تقویت باورهای دینی و مذهبی و ارتقاء سطح فکری و فرهنگی زائرین و مسافران نورزی، تبلیغ و ترویج سنت اصیل اسلامی به هموطنان در عید نوروز و خدمت‌رسانی مطلوب به زائرین بقاع و اماکن متبرکه با بسیج بیش از 39 هزار نفر از کارکنان سازمان اوقاف و ادارات استانی و شهرستانی، خادمان، هیأت امنا و متولیان در امامزادگان و بقاع متبرکه کشور برگزار شد.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف ادامه داد: در مجموع بیش از 45 میلیون نفر بار زائر و مسافر از برنامه‌های این طرح ملی بهره‌مند شدند که استان اصفهان با 5 میلیون و 900 هزار نفر بار زائر و مسافر، استان فارس با 4 میلیون و 500 هزار نفر بار زائر و مسافر بیشترین و استان‌های قم و خوزستان نیز در رده‌های بعدی قرار دارند.

برگزاری مراسم ویژه تحویل سال با حضور بیش از 6 میلیون نفر در بقاع متبرکه

وی با بیان اینکه نخستین برنامه طرح آرامش بهاری برگزاری مراسم تحویل سال بود‌، تصریح کرد: نخستین برنامه پیش‌بینی شده در این طرح، مراسم ویژه تحویل سال نو در جوار امامزادگان کشور بود که امسال این مراسم با حضور حدود 6 میلیون نفر در 1932 امامزاده برگزار شد.

بهره‌مندی بیش از 14 میلیون و 300 هزار نفر از خیمه‌های معرفت امامزادگان

حجت الاسلام شرفخانی با اشاره به اینکه در طرح آرامش بهاری نزدیک به 6 هزار نفر روحانی بومی و همچنین اعزامی از حوزه علمیه قم به تبلیغ و ترویج معارف دینی و اسلامی پرداختند‌، گفت: در قالب طرح آرامش بهاری امسال در 735 بقعه متبرکه و امامزاده خیمه‌های معرفت برپا شد که با استقبال بی‌نظیر مردم و زائران نوروزی همراه شد و در مجموع 14 میلیون و 300 هزار نفر از این خیمه‌ها بهره‌مند شدند و همچنین در 1161 بقعه متبرکه هم پايگاه مشاوره و پاسخگويي به مسائل شرعي به سوال‌ها و پرسش‌های فرهنگی و دینی مردم پاسخ داده شد.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف اضافه کرد‌: در طول اجرای این طرح‌، در 1787 امامزاده و بقعه متبرکه کشور نماز جماعت با حضور خیل عظیم مسافران و زائران نوروزی اقامه شد.

پذیرایی از مسافران در 1365 ایستگاه صلواتی

حجت الاسلام شرفخانی با بیان اینکه برای اجرای هرچه بهتر طرح نوروزی آرامش بهاری تمام ظرفیت و توان سازمان اوقاف بسیج شد‌، تصریح کرد: بدین منظور 3304 خادم ثابت امامزادگان‌، 20 هزار و378 خادم افتخاری‌، 12 هزار و 676 نفر از هیات امنای بقاع متبرکه و 1741 نفر از مدیران فرهنگی این اماکن مقدس برای خدمت‌رسانی به زائران و مسافران نوروزی بسیج شدندکه از زحمات و تلاش‌های آنان نیز قدردانی می‌کنم.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف گفت: برنامه دیگر طرح آرامش بهاری خدمت‌رسانی به زائران مسافران نوروزی بود که در قالب دو بخش پذیرایی و اسکان برنامه ریزی شد. امسال در 1365 امامزاده و بقعه متبرکه کشور ایستگاه صلواتی با هدف پذیرایی از مسافران و زائران نوروزی نیز برپا شد.

اسکان بیش از 2 میلیون و 700 هزار نفر زائر و مسافر در اماکن اقامتی

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف با بیان اینکه اماکن اسکان موقت زائران امسال در 1120 امامزاده و بقعه متبرکه کشور فراهم شده بود، افزود‌: امسال امکان اسکان موقت زائران در امامزادگان به صورت رایگان فراهم شد که در مجموع یک میلیون و 420 هزار و 329 نفر هم در امامزادگان کشور اسکان موقت داده شدند.

وی با بیان اینکه در 808 امامزاده و بقعه متبرکه کشور که دارای زائر‌سرا‌، هتل و سوئیت است‌، امکان اسکان دائم زائران و مسافران فراهم شد‌، گفت‌: در مجموع 716 هزار و 275 نفر هم در این زائرسراها اسکان پیدا کردند و 633 هزار و 357 نفر شب نیز در حسینیه‌ها اسکان یافتند.

‌نیک‌اندیشی ایرانیان در نوروز با ثبت 286 وقف جدید

حجت الاسلام شرفخانی با بیان اینکه یکی از برنامه‌های طرح نوروزی آرامش بهاری تبلیغ و ترویج سنت حسنه وقف در غرفه‌های «همه واقف باشیم» است، گفت‌: در طول اجرای این طرح در مجموع در سراسر کشور 286 وقف جدید شامل 105 وقف منفعتی و 181 وقف انتفاعی به ارزش 609 میلیارد و 448 میلیون و 638 هزار ریال به ثبت رسید.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در پایان خاطرنشان کرد‌: جادارد از تلاش‌ها و همکاری تمامی همکاران محترم، نهادها و سازمان‌ها که در اجرای طرح نوروزی آرامش بهاری سازمان اوقاف را یاری کردند‌، صمیمانه قدردانی کنم.