بیانیه پایانی اجلاس اتحادیه جهانی علمای مقاومت
بیانیه پایانی اجلاس اتحادیه جهانی علمای مقاومت

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از «تقریب»، اجلاس فوق‌العاده اتحادیه جهانی علمای مقاومت دیروز، 17 اردیبهشت‌ماه، با عنوان «مقاومت سازنده و تروریسم ویرانگر»، در شهر بیروت، پایتخت لبنان برگزار شد.

این نشست به ریاست شیخ «ماهر حمود»، دبیرکل این اتحادیه اجلاس برگزار شد و شخصیت‌های سیاسی و مذهبی از کشورهای ایران، لبنان، سوریه، عراق، بحرین، اندونزی، مالزی و ترکیه در آن حضور داشتند.

این اجلاس در پایان با صدور بیانیه‌ای به کار خود پایان داد که متن این بیانیه به شرح ذیل است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

بیانیه پایانی نشست مشورتی «مقاومت آبادگر و تروریسم ویرانگر»

به دعوت اتحاد جهانی علمای مقاومت، جمعی از علمای امت اسلامی و شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی در بیروت پایتخت لبنان در نشستی با عنوان «مقاومت آبادگر و تروریسم ویرانگر» گردهم آمدند تا رویدادهای پی در پی و حوادث دردناک اخیر امت اسلامی را مورد بحث و بررسی قرار دهند، در شرایطی که سازمان همکاری اسلامی و شورای وزیران کشورهای عربی با اتخاذ تصمیم‌های خطرناک، حزب الله را که در رأس هرم مقاومت عربی و اسلامی قرار دارد تروریست نامیده‌اند.

حاضران در این نشست، این تصمیم‌های خطرناک را محکوم کرده و آن را ظلم به مقاومت و توطئه علیه ثوایت اصیل امت دانستند که آمال و آرزوهای دشمن صهیونیستی و قدرت‌های استکباری جهان را محقق می‌سازد، قدرت‌هایی که حزب الله و مقاومت عربی و اسلامی را خاری در گلوی خود و بسان صخره‌ای می‌بینند که نقشه‌های توطئه‌آمیز آنها را نقش بر آب می‌کند.

حاضران در نشست با تاکید بر حمایت خود از مقاومت عربی و اسلامی به ویژه مقاومت حزب الله که در معرض سیل توطئه‌های گوناگون قرار دارد، خواستار تلاش برای مصونیت بخشی به مقاومت و دفاع از آن در این مرحله سرنوشت ساز شدند و هشدار دادند که تنها گذاشتن مقاومت و سهل انگاری در این مسئله گام اول در تحقق این نقشه‌هاست و محدود به حزب‌الله نخواهد ماند بلکه به همه گروه‌های مقاومت فلسطینی نیز تسری پیدا خواهد کرد. اگر امروز امت سکوت اختیار کند فردا ناتوان‌تر از الان خواهد شد.

شرکت کنندگان در نشست جنگ‌های داخلی برخی کشورهای عربی و در رأس همه آنها سوریه حامی مقاومت را جنگ‌های نیابتی دانستند که توسط قدرت‌های استکبار جهانی برپا شده تا امت را از مسئله اصلی امت اسلامی و عربی و منحرف سازد و چهره مقاومت لبنان و فلسطین را مخدوش سازد.

این نشست در پایان برنامه های خود برخی توصیه‌ها و نکات را برای پایان دادن به محنت امت ارائه داد به این شرح:

اول: حمله به حزب الله و تروریستی نامیدن آن به معنی حمله به همه مقاومت و توطئه‌چینی علیه آن است. این اقدام در خدمت منافع رژیم صهیونیستی و توطئه‌ای علیه فلسطین است. بنابراین لازم است امت با چنین تصمیم‌هایی مقابله کند و در برابر آن سکوت نکند در غیر این صورت باید منتظر وضعیتی بدتر از امروز باشیم.

حاضران در نشست با تقدیر از رؤسا و عناصر حزب الله، این حزب را در زمره شریف‌ترین نمونه‌های مقاومت عربی و اسلامی دانستند و با تاکید بر نقش و جایگاه اصیل آن در محور مقاومت، آن را ستون فقرات این محور دانستند که موفق شد پیروزی‌های متعددی در مقابل رژیم صهیونیستی به ثبت برساند و این رژیم را وادار به عقب نشینی سازد.

دوم: لازم است امت اسلامی از انتفاضه سوم فلسطین حمایت به عمل آورد، انتفاضه در مرحله کنونی یکی از درخشان‌ترین جلوه‌های مقاومت و بهترین راه تعبیر از خواسته‌های ملت فلسطین به شمار می‌آید و این مسئله ایجاب می‌کند که همه امت از آن حمایت به عمل آورند و در کنار مقاومان بایستند. حاضران همچنین برخورد منفی حکومت‌های عربی و اسلامی در قبال انتفاضه را مردود دانستند.

سوم: لازم است از مقاومت اسلامی عراق متمثل در نیروهای الحشد الشعبی(بسیج مردمی) و حامیان آن حمایت به عمل آید، باید مردم مؤمن عراق با مشارکت در مجموعه الحشد الشعبی، در مقابل تروریسم و قدرت‌های استکباری بایستند. گروه‌های تروریستی در کشورهای اسلامی و در راس آنها داعش، توطئه کشورهای استکباری و صهیونیسم جهانی است تا از این طریق، امت را به ضعف بکشانند و با مشغول ساختن آنها به خود، مسئله محوری امت یعنی فلسطین و مسجدالاقصی را از اذهان پاک کنند.

چهار: خطراتی که متوجه شهر قدس و مسجدالاقصی شریف است مسئولیت بزرگی را بر دوش امت قرار می‌دهد و باید به اقدامات رژیم صهیونیستی در سیطره بر مسجدالاقصی و زدودن آثار اسلامی از آن توجه بیشتری مبذول داشته شود و همه در دفاع از آن یکصدا شوند.

علما با انتقاد از سکوت بین‌المللی در قبال مردم فلسطین و مسجدالاقصی و سنگ اندازی های رژیم صهیونیستی برای بازسازی ویرانی‌های غزه انتقاد کردند و سکوت در این قضیه را به منزله مشارکت در تجاوز رژیم صهیونیستی دانستند.

پنج: حاضران ضمن مخالفت با تروریستی نامیدن حزب الله تأکید کردند که مقاومت برگ درخشانی در تاریخ امت است و عامل عزت و سربلندی و وحدت و آبادانی امت است، در حالی که تروریسم عامل دست دشمنان، مایه ویرانی و خرابی و تفرقه است و تاریخ درخشان و حال و آینده آن را هدف گرفته است. مقابله با نقشه گروه‌های تروریستی، به منظور دفاع از منافع و آینده امت ضرورت دارد، و این منافع هرگز با تفکرات تروریستی قابل جمع نیست.

شش: باید جلوی افکار افراط گرایانه‌ای که با رویکرد تروریسم همسویی دارد مقابله شود و جلوی انتشار این گونه افکار و فعالیت صاحبان آن گرفته شود تا شاهد وحدت امت و کنار گذاشتن دو دستگی‌ها باشیم.

در پایان، علما و فعالان سیاسی و فرهنگی حاضر در نشست مشورتی، برای امت آرزوی دستیابی به خیر و عدم ناامیدی کردند تا با تلاش مجدانه و صدق و اخلاص، از بیماری‌های موجود و عوامل آن رهایی پیدا کند و خاطرنشان ساختند که خداوند هرگز این امت را به حال خود رها نمی‌کند و همواره به سمت جاده حق و حقیقت رهنمون خواهد شد.

آیت الله تسخیری: ایستادگی در مقابل باطل هویت علمای اسلام است

 آیت‌الله شیخ محمدعلی تسخیری در اجلاس اتحادیه جهانی مقاومت که با شعار «مقاومت آبادگر و تروریسم ویرانگر» در بیروت برگزار شد، اظهار کرد: اولین پیام این اجلاس این است که علمای جهان اسلام از مقاومت و راه مقاومت حمایت و پشتیبانی می‌کنند و این پیام چنان واضح و مشخص است که نیاز به اثبات ندارد.

رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب با بیان این‌که ایستادگی در مقابل باطل هویت علمای اسلام است، گفت: اکنون راه حق در مقاومت تجلی یافته است و راه باطل استکبار جهانی، صهیونیسم جهانی است و همانطور که خداوند متعال وعده داده است، این درگیری‌های میان حق و باطل در نهایت به پیروزی حق منجر خواهد شد.

وی افزود: پیام دوم من برای دشمنان مقاومت است. دشمنان مقاومت امروز از ابزارهای زیادی برای مقابله با مقاومت بهره می‌گیرند، اما به آنها می‌گوییم هر چند شما از توانایی نظامی و امکانات رسانه‌ای وسیعی برخوردارید اما با همه این امکانات به پیروزی نخواهید رسید زیرا نیروی شیطان اگر جمع شوند به جای اینکه قوی‌تر شوند روز به روز ضعیف‌تر می‌شوند و مقاومت پیروز خواهد شد.

وی در ادامه گفت: پیام سوم من برای رزمندگان اسلام است ما به آنها می‌گوییم راه خود را ادامه دهید و شما پیروز خواهید شد اگر همه جهان هم دست از حمایت شما بردارند باز هم شما پیروز خواهید شد زیرا راه شما راه صحیح است.

آیت الله اراکی: ایستادگی در مقابل دشمنان و صهیونیسم مسیر اساسی مقاومت است

آیت‌الله شیخ محسن اراکی نیز در افتتاحیه نشست اتحادیه جهانی علمای مقاومت که با حضور علما و اندیشمندان جهان اسلام با شعار «مقاومت آبادگر و تروریسم ویرانگر» در بیروت برگزار شد، ضمن اعلام همبستگی با مقاومت و حزب الله، اظهار کرد: ویژگی‌های مقاومت برگرفته از قرآن کریم، متون اسلامی و اندیشه‌های پیامبر اکرم (ص) است.

وی افزود: یکی از ویژگی‌های مقاومت این است که مبتنی بر ایمان به خداوند و پیامبر (ص) شکل گرفته است و عملکرد آن مبتنی بر ایمان به خداوند و رسول الله است و پایبندی به آن‌ها نشان دهنده صداقت ایمان مقاومت است.

اراکی اظهار کرد: ویژگی دیگری که مقاومت و حزب الله مبتنی بر آن است، عدم ارتباط با دشمنان خداوند است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: یکی دیگر از ویژگی‌های بارز مقاومت که نشان دهنده مایه غنی آن است صبر و استقامت در مقابل دشمنان و عدم هراس از تعداد آنهاست. ایستادگی و ثبات در مقابل دشمنان و صهیونیسم و استکبار جهانی مسیر اساسی مقاومت است.

اراکی در ادامه با اشاره به این‌ که «حمایت از وحدت جهان اسلام یکی دیگر از ویژگی‌های مقاومت است» گفت: پایه و اساس مقاومت، وحدت و یکپارچگی امت اسلامی است و کسانی که خواهان تفرقه‌اند دشمن مقاومت هستند.

وی تأکید کرد: مقاومت اسلامی پرچمی است که همه کسانی که در جهان خواهان مقاومت در مقابل استکبار‌ هستند زیر آن جمع می‌شوند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در پایان اظهار کرد: از خداوند متعال می‌خواهیم مقاومت را به پیروزی برساند و هیچ شکی نیست که خداوند این پیروزی را وعده داده است.

برگزاری نشست کمیته مساعی حمیده در بیروت

نشست کمیته مساعی حمیده عصر پنجشنبه با حضور آیت الله اراکی و تعدادی از اندیشمندان جهان اسلام در بیروت برگزار شد.

نشست کمیته مساعی حمیده عصر روز پنجشنبه به وقت محلی به ریاست آیت الله شیخ محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و با حضور شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان و «شیخ ماهر حمود»، دبیرکل اتحادیه جهانی علمای مقاومت و تعدادی از علما و اندیشمندان کشورهای اسلامی در بیروت برگزار شد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب طی سخنانی در این نشست با اشاره به آیه شریفه «انما المومنون اخوة......» اظهار داشت: در حقیقت این امر الهی در جهت اصلاح ذات بین برادران مسلمان است. منظور از برادری در جامعه اسلامی همان برادری ایمانی است که این برادری ایمانی بر مسلمانان واجب می‌کند که میان همدیگر صلح کنند.

وی افزود: اگر جامعه اسلامی با هم ارتباط نداشته باشند نمی‌تواند از عهده مشکلاتی غیر مترقبه‌ای نظیر زمانی که دچار بحران و یا مصیبت یا مسائلی از این قبیل می‌شود، برآیند و در مقابل این مصیبت ایستادگی و مقاومت کنند.

آیت‌الله اراکی اظهار داشت: خداوند در این باره امر فرمودند که مسلمانان در جهت اصلاح بین خودشان کوشا باشند، زیرا آنها برادرند. منظور از برادر کسانی است که از یک پدر باشند و برادری مؤمنان به این خاطر است که پدر انها پیامبر (ص) است و پدری ایشان نسبت به مؤمنین یک پدری حقیقی است.

وی با بیان اینکه منظور از پدر، یک پدر فیزیکی نیست، اظهار داشت: رسول اکرم(ص) برای امت اسلامی هویت ایجاد کرد که این هویت همان اسلام است. وقتی که می‌گوییم رسول اکرم(ص) پدر امت اسلام است منظور این است که وی هویت این امت را به وجود آورد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب با اشاره به اینکه رسول اکرم(ص) همانند یک پدر برای این جامعه اسلامی و هویت دهنده آن هستند، اظهار داشت: هر کس حامل این هویت باشد نباید تنازع و دشمنی را پیش بگیرد و هرکس دچار تنازع و درگیری شد از این هویت خارج شده است.

آیت‌الله اراکی با بیان اینکه بر همه ما واجب است که تمام تلاش خود را در جهت اصلاح به کار بگیریم، اظهار داشت: به این منظور کمیته مساعی حمیده تشکیل شده است تا در حد توان خود در این زمینه گام بردارد و تلاش‌ها و اقداماتی نیز در این زمینه صورت داده است.

در ادامه این نشست حجت الاسلام و المسلمین اختری، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) نیز طی سخنانی با اشاره به اهداف راه اندازی کمیته مساعی حمیده اظهار داشت: این کمیته برای برطرف کردن مشکلات جهان اسلام و گسترش مودت در میان مسلمانان تأسیس شده است.

وی افزود: این کمیته برای اینکه بتواند فعالیت‌های خود را بهتر انجام دهد نیاز به یک برنامه سازمان‌دهی شده دارد تا چشم انداز فعالیت های آن مشخص باشد.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در ادامه پیشنهادهایی برای فعال‌تر شدن کمیته مساعی حمیده و برطرف کردن مشکلات جهان اسلام مطرح کرد.

شیخ عبدالله الدقاق، از علمای بحرین نیز طی سخنانی پیشنهاد کرد که یک مرکزی برای پژوهش‌های استراتژیک تأسیس شود تا پژوهش‌های مفصلی پیرامون بحران‌های منطقه داشته باشد.

وی در ادامه به تحولات بحرین اشاره کرد و گفت: غرب به شدت از حکومت بحرین حمایت کرده است و ابزارهایی در اختیار حکومت بحرین قرار داده تا بتواند جلوی مردم این کشور بایستد و صدای مردم را خفه کند.

شیخ ماهر حمود، دبیرکل اتحادیه جهانی علمای مقاومت نیز طی سخنانی در این نشست اظهار داشت: محور مقاومت و جمهوری اسلامی ایران توانسته‌اند یک شکاف بسیار بزرگ در جبهه استکبار جهانی ایجاد کند.

وی افزود: هرچه ایران بتواند از نفوذ آمریکایی‌ها بکاهد و در مقابل آنها بایستد مورد محکومیت آمریکا قرار می‌گیرد.

شیخ ماهر حمود نیز پیشنهادهایی برای ادامه فعالیت‌های کمیته مساعی حمیده و برنامه های آتی آن ارائه کرد.

منوچهر متکی، معاون بین‌الملل مجمع جهانی تقریب نیز طی سخنانی اظهار داشت: بحران‌های جهان اسلام بر دو دسته‌اند یک سری بحران‌های کلی جهان اسلام هستند که در رأس این بحران‌ها قضیه فلسطین قرار دارد و دسته دیگر بحران‌های هستند که در سطح پایین‌تری قرار دارند نظیر مشکلات اقلیت‌های مسلمان در کشورهای غیر اسلامی یا مشکلات ناشی از اسلام‌هراسی در غرب از این دسته مشکلات هستند.

وی افزود: پیرامون مشکلات اصلی، کمیته مساعی حمیده می تواند موضع‌گیری کند و به تنویر افکار عمومی بپردازد و در رابطه با مشکلات دیگر نیز می تواند یک کمیته سیاسی تشکیل دهد تا اعضای این کمیته به مناطق بحران زده سفر کنند و به صورت میدانی مشکلات را دنبال و حل کنند.
در ادامه این نشست تعدادی دیگر از علما و فرهیختگان جهان اسلام به ارائه پیشنهاد برای حل بحران‌های جهان اسلام پرداختند.