شاه‌زیدی:
فضای رقابتی قرآن الهام‌بخش مبانی اخلاق است
سید اصغر شاه‌زیدی، پیشکسوت قرآنی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، با تأکید بر رعایت اخلاق در محافل قرآنی گفت: فرقی نمی‌کند انسان چه جایگاهی داشته باشد، چه در خانواده یا محل کار یا تحت عنوان قرآن‌آموز یا معلم قرآن واجب است اصول اخلاقی رعایت شود و این اختصاص به محافل قرآن ندارد.
وی تصریح کرد: احترام به والدین واجب است و این امر قابل تعمیم به هر جمع دیگری نیز است، در هر جمع کوچک یا بزرگی که مسلمان‌ها تشکیل می‌دهند احترام کوچک‌ترها نسبت به بزرگ‌ترهای آن جمع امری واجب است قرآن آموزان باید قبل از ورود به مجالس قرآن آداب خاص حضور در آن جلسه نورانی را خوب بدانند، اخلاق‌مداری در اجتماعات قرآنی باعث افزایش روح معنوی حاکم بر جلسه می‌شود و بر طراوت و تأثیرگذاری هرچه بیشتر آن می‌افزاید.
شاه‌زیدی بابیان اینکه فضای رقابتی مسابقات قرآن زمینه‌ساز بد‌اخلاقی به پیشکسوتان نیست، اشاره کرد: رقابت در مسابقات قرآن می‌تواند الهام‌بخش مبانی اخلاقی باشد، موضوع اصلی این مسابقات خود قرآن و تعالیم اخلاقی است، این مسابقات با مشورت و نظر اساتید قرآنی فرهیخته و مجرب و متخلق به اخلاق قرآنی برگزار می‌شود و می‌بینیم که چهره‌های موجه قرآنی که دست‌اندرکار مسابقات هستند، عموماً انسان‌های شریف و مقید به اخلاق هستند.
پیشکسوت قرآنی اظهار کرد: دیده‌ایم که به کرات از شخصیت‌های بزرگ عالم قرائت و اساتید بزرگ به احترام یاد می‌کنند و در حق آنها دست به دعا بر می‌دارند، اینگونه سجایای پسندیده خود به خود به دیگران منتقل و در وجود جوان‌ترها نهادینه می‌شود.
وی در ادامه افزود: البته ممکن است گاهی کسی در یک مسابقه به لحاظ استعدادهای خدادادی و ذاتی یا اصلاً تلاش بیشتری که کرده حائز رتبه و مقام برتر شود و خدای نکرده شیطان پا درمیانی کند و غرور کاذبی در او ایجاد شود و رفتاری که موجب رنجش دوستان یا اساتید و پیشکسوتان باشد از او سر بزند، در این حالت است که بزرگ‌ترها باید کریمانه با او ملاطفت کنند و ایشان را با برخوردی محبت‌آمیز متوجه اشتباهش کنند، هرچند تأکید می‌کنم که چنین کاری از کسی که قدم در راه مؤانست کلام وحی الهی گذاشته است بعید به نظر می‌رسد.
شاه‌زیدی اظهار کرد: اگر جامعه قرآنی را به مثابه یک خانواده در نظر بگیریم، این پدر خانواده است که هر رفتاری داشته باشد باعث شکل‌گیری خلق و خوی دیگر اعضای خانواده نیز می‌شود، جامعه قرآنی اخلاق نیک و پسندیده را از بزرگترهایی که در این عرصه حضور دارند می‌بینند و یاد می‌گیرند و به همان روش عمل می‌کنند.
وی گفت: اما خوب است نکات اخلاقی و شرایطی که ممکن است قاریان و حافظان با آن مواجه شوند را به صورت کتاب یا فیلم تدوین و به عنوان بخشی از آداب انس با قرآن به نوآموزان ارائه دهیم تا از همان ابتدا آگاهانه مبانی اخلاق قرآنی را سر لوحه رفتار خود قرار دهند.
شاه‌زیدی بابیان اینکه یک حافظ، قاری یا مفسر قرآن در انظار عموم به عنوان پرچم قرآن شناخته می‌شود و داشتن انتظار بالای اخلاقی از آنها امری بجاست، تصریح کرد: مردم از روی ارادتی که به ساحت مقدس قرآن کریم دارند به این افراد توجه می‌کنند، آنها را به دقت زیر نظر دارند و مفاهیم عالی قرآن را در رفتار آنها جستجو و حتی برای خود الگو‌برداری می‌کنند.
وی با اشاره به اینکه مؤانست با قرآن وظیفه خطیری برعهده انسان خواهد گذاشت، افزود: هر عمل نیکی که در عرصه‌های گوناگون زندگی از او سر می‌زند می‌تواند منشأ خیر و برکت باشد و توجه دیگران را به یاد خدای متعال سوق دهد و اگر خدای نکرده غفلتی را مرتکب شود ممکن است این کار او تأثیر منفی در دیگران بگذارد یا بعضی از مردم رفتار او را از روی اشتباه به پای تعالیم قرآن بگذارند.
پبشکسوت قرآنی استان مرکزی در پایان در خصوص نحوه برخورد با حرمت‌شکنان ساحت قرآن گفت: من فکر می‌کنم که اصلاً چنین کسانی وجود خارجی ندارند و اگر هم مورد نادری پیدا شود تنها برخورد لازم، تذکر و آگاهی دادن به اوست و اگر مؤثر واقع نشد باید بزرگوارانه از کنار او عبور کرد و برایش دعا کرد تا مگر اینکه مورد عنایت و توجه خداوند قرار بگیرد و اسباب اصلاح رفتارش فراهم شود.