آرش میراسماعیلی، قهرمان جهان و المپیک در جودو در بازدید از غرفه خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) مستقر در بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، با تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان گفت: رمضان ماه نزول قرآن است و در این ماه برپایی نمایشگاه میتواند دستاوردهای خوبی برای جامعه داشته باشد.
وی افزود: فرهنگسازی نزدیکی با قرآن، انس با قرآن و تلاش برای نزدیک کردن مردم با قرآن و آشناکردن جامعه با قرآن میتواند برای همه ما دستاورد مثبت و اخروی داشته باشد.
میراسماعیلی در مورد سوابق قرآنی خود گفت: من در یک خانواده کاملاً مذهبی متولد شدم و در سنین 5- 6 سالگی توسط پدرم با قرآن آشنا شدم و در همان روزها به یاد دارم که روزی تقریباً یکی دو ساعت وقت میگذاشتند و با من کار میکردند تا جایی که در سن 6 سالگی جزء سی قرآن را حفظ کردم و توفیقاتی که در زندگی داشتم به برکت قرآن و توکل به خدا و توسل به ائمه بوده است.
میراسماعیلی ادامه داد: در دوران نوجوانی در مقطع دبستان، راهنمایی و دبیرستان قاری قرآن بودم و در همان مقطع در مسابقات استانی مقام دوم را به دست آوردم، اما بعد از آن دوران به دلیل فعالیتهای ورزشی و حضور در مسابقات کمتر میتوانستم در حوزه قرآن فعالیت کنم، اما برای خودم افتخار است که این آرامشی که از قرآن به دست آورده بودم به من کمک میکرد تا روحیه خود را در مسابقات بالا ببرم و در مسابقات از این برکات استفاده کنم.
وی خاطرنشان کرد: ما در کشوری زندگی میکنیم که همه مسلمان و بچه شیعه هستند و از روزی که به دنیا می آییم با صدای اذان و قرآن و نماز و روزه پدر و مادر بزرگ میشویم و امیدوارم با این فرهنگ هر چه که به سمت صنعتی و ماشینی شدن و به سمت جامعه مدرن میرویم فرهنگ قرآنی شدن روز به روز افزایش پیدا کند.
این قهرمان المپیک در مورد اساتید قرآنی خود گفت: تنها استاد من پدرم بود؛ البته در آن موقع ضبط کوچکی داشتیم و سعی میکردم از اساتید برجسته قرائت الگو بگیرم و از قرائت استاد عبدالباسط خیلی لذت میبردم اما صدای قرائت استاد شحات انور را نیز بسیار دوست میداشتم.
وی ادامه داد: در آن زمان صدای من به استاد عبدالباسط نزدیکتر بود و تلاش میکردم از قرائت ایشان تقلید کنم اما بعدها که صدایم مردانه شد، سعی می کردم از الگوهای دیگری تقلید کنم.
میراسماعیلی در مورد فعالیتهای کنونی خود در حوزه قرآن گفت: در حال حاضر قرائت قرآن را به صورت ترتیل انجام می دهم و گاهی با خود این قرائتها را زمزمه میکنم.
وی در مورد حضور ورزشکاران در فضای دینی و قرآنی گفت: اکثر قهرمانان با همدیگر ارتباط دارند، اما به دلیل اینکه ورزشی بودن آنها بیشتر به چشم میخورد، ابعاد دیگر زندگی قهرمانان کمتر دیده میشود اما خیلی از قهرمانان هستند که با قرآن انس دارند؛ خیلی از قهرمانان ما بالاخص وقتی که در سختیها و تنگناهای مسابقات قرار میگیرند به خدا توکل میکنند و توسلشان به ائمه است.
این پیشکسوت جودوی کشورمان گفت: در روزهای سخت مسابقات، دوپینگ روحی و مضاعفی که داریم روزهای آخر و شب مسابقات این توسلات بیشتر میشود و این مسئله مزیت ورزشکاران ما با سایر ورزشکاران دنیا است.
وی به یکی از خاطرات خود در رابطه با توسل به قرآن مجید اشاره کرد و گفت: من همیشه قبل از مسابقات در راهروهایی که به تشک مسابقات وصل میشد سعی میکردم آیتالکرسی بخوانم؛ در یکی از مسابقات سنگینی که داشتم در مسیر راهرو تا تشک سعی کردم به سرعت چندین مرتبه آیت الکرسی را بخوانم اما به دلیل استرسی که داشتم همه را اشتباه خواندم. آن لحظه از خدا خواستم که من را به دلیل اشتباه خواندن آیات ببخشد چون استرس زیادی به دلیل مسابقات داشتم و نمی توانستم آیات را به خوبی بخوانم. اما جالب است که بعد از بردی که داشتم این لحظه یکی از خاطره انگیزترین و ماندنی ترین خاطرات من شد.
میراسماعیلی در پایان به نوجوانان و جوانان علاقه مند به ورزش گفت: من شبهای مسابقه سعی می کردم آرامش خود را از صوت قرآن بگیرم تا جایی که گاهی با همان صدا خوابم می برد.
وی گفت: من در مسابقاتی که داشتم وزن های زیادی کم می کردم و با صدای قرآن بی تابی ها و بی قراری های خود را آرام می کردم. آن زمان لوح فشرده و برنامه های این چنینی نبود و من یک ضبط صوت کوچک داشتم که قرائت قرآن را گوش می کردم و لذت می بردم و آرامش می گرفتم. خیلی ها فکر می کردند آهنگ خاصی گوش می دهم اما وقتی متوجه می شدند که صوت قرآن است تعجب می کردند.