گروه فعالیتهای قرآنی: پس از برگزاری نهمین دوره انتخاب و ارزیابی قاریان و حافظان، بهترین گزینهها از نظر داوران و اساتید برای هر یک از مسابقات بینالمللی قرآن انتخاب شدند، اما با این وجود رتبههای به دست آمده چندان قابل قبول نبود.

به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سال گذشته در پی اعزام 16 نفر از قاریان و حافظان کشورمان به مسابقات بینالمللی قرآن دیگر کشورها، پنج رتبه اول مسابقات بینالمللی قرآن از آن جمهوری اسلامی ایران شد که از جمله این رتبهها میتوان به کسب رتبه اول مسابقات بینالمللی قرآن ایران توسط شهید حسن دانش و حجتالاسلام محمدمهدی رجبی و کسب رتبه اول مسابقات بینالمللی قرآن مالزی پس از 9 سال توسط شهید محسن حاجیحسنی کارگر و کسب رتبه اول مسابقات بینالمللی قرآن روسیه توسط موسی معتمدی و کسب رتبه اول رشته حفظ مسابقات بینالمللی قرآن اندونزی توسط محمود نوروزی اشاره کرد.
سال گذشته مرحوم حمیدرضا عباسی و پیمان ایازی به ترتیب در رشته قرائت و حفظ به مسابقات قرآن کویت اعزام شدند که مرحوم حمیدرضا عباسی رتبه سوم رشته قرائت این مسابقات را کسب کرد و پیمان ایازی رتبهای کسب نکرد.
مسابقات بینالمللی قرآن کشور ترکیه در سال 94 یکی دیگر از آوردگاههایی بود که قاریان و حافظان ایرانی در سال 94 در آن حضور یافتند که با پایان یافتن این مسابقات، حبیب صداقت رتبه سوم رشته قرائت را کسب کرد و ابوذر کرمی در رشته حفظ نیر صاحب رتبه نشد.
در مسابقات بینالمللی قرآن امارات سال 94 که محمدحسین بهزادفر، حافظ کل قرآن کریم اعزام شده بود نیز هر چند این حافظ نوجوان در بخش اصلی رقابتها جزو 10 نفر اول نبود، اما در بخش احسن الصوات به عنوان رتبه سوم شناخته شد.
هر چند که در سال 95، پنج رتبه اول مسابقات بینالمللی قرآن در رشته قرائت و حفظ از آن جمهوری اسلامی ایران شد و در کنار آن رتبههای دیگری نیز به نام قاریان و حافظان ایرانی ثبت شد و در این میان برخی قاریان و حافظان کشورمان نیز موفق به کسب رتبهای نشدند، اما جامعه قرآنی از نتایج این مسابقات و رتبهای که توسط نمایندگان ایران در این مسابقات به دست میآید، رضایت نداشتند.
عدم رضایت جامعه قرآنی و مسئولان قرآنی کشور از نتایجی که در مسابقات بینالمللی قرآن دیگر کشورها برای قاریان و حافظان ایرانی رقم میخورد و گلهمندیهایی که گاهی اوقات از سوی اساتید، قاریان و حافظان کشورمان در خصوص نحوه انتخاب نمایندگان اعزامی به مسابقات مختلف وجود داشت و همچنین رتبهبندی شرکتکنندگان در مسابقات سراسری قرآن جمهوری اسلامی ایران برای نخستین بار در سال 94 موجب شد تا تصمیمات جدیدی در خصوص نحوه انتخاب و اعزام قاریان و حافظان کشورمان برای حضور در مسابقات بینالمللی قرآن گرفته شود.
پس از برگزاری مسابقات سراسری قرآن اوقاف در سال 94 بود که سازمان اوقاف و امور خیریه و کمیته اعزام و دعوت از قاریان قرآن کریم اعلام کردند، حائزین رتبههای عالی و ممتاز مسابقات سراسری در رشته قرائت و حفظ در نهمین دوره طرح ارزیابی و انتخاب قاریان و حافظان شرکت میکنند تا پس از آزمونهای عملی که از آنها گرفته میشود نمایندگان اعزامی به مسابقات قرآن دیگر کشورها براساس ویژگیهای آن مسابقات، انتخاب شوند تا بتوانند رتبههای بهتری را نسبت به سالهای گذشته کسب کنند.
نهمین دوره طرح ارزیابی و انتخاب قاریان و حافظان در حالی برگزار شد که دارندگان رتبههای عالی و ممتاز مسابقات سراسری سال 94 و تعدادی از قاریان و حافظانی که از سال 93 باید به مسابقات بینالمللی قرآن اعزام میشدند، اما به دلایلی اعزام نشده بودند حضور پیدا کرده و در چند بخش به تلاوت در حضور داوران و اساتید قرآن پرداختند تا در نهایت داوران و اساتید قرآن این تلاوتها را فارغ از فضای مسابقات، بررسی کرده و بهترینها را برای هر یک از مسابقات بینالمللی قرآن انتخاب کنند.
پس از حدود یک ماه ارزیابی سطح تلاوت قاریان و حافظان، اسامی نمایندگان اعزامی کشورمان در برخی مسابقات بینالمللی قرآن از سوی مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه و کمیته اعزام و دعوت از قاریان قرآن کریم مشخص و اعلام شد که انتخاب این قاریان براساس ویژگی مسابقات مورد نظر، آییننامه و شرایط قاریان و حافظان بوده است تا بهترینها برای هر مسابقه اعزام شوند و بتوانند رتبههای بهتری را کسب کنند.
پس از اعلام اسامی نمایندگان اعزامی به مسابقات بینالمللی قرآن سال 95 طبق ویژگیهای هر یک از نمایندگان و همچنین ویژگیهای مسابقات مربوطه، نخستین مسابقه بینالمللی قرآن مربوط به مسابقات مالزی بود که سیدمصطفی حسینی از قزوین که به عنوان بهترین گزینه برای مسابقات قرآن مالزی انتخاب شده بود به عنوان نماینده ایران در این مسابقات حضور یافت و رتبه چهارم این مسابقات را به دست آورد.
مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران دومین رقابت بینالمللی سال 95 بود که در این مسابقات نیز همانند سالهای گذشته نمایندگان کشورمان که آشنایی کامل با آییننامه و شرایط مسابقات ایران دارند رتبه اول رشته قرائت و حفظ را کسب کردند.
مسابقات قرآن کویت دیگر مسابقه بینالمللی قرآنی است که تاکنون برگزار شده است و در این مسابقات که محمد محمودی در رشته حفظ و ابراهیم فلاحتبسمچهره در رشته قرائت اعزام شده بودند، حضور داشتند، اما حافظ اعزامی به این مسابقات رتبهای به دست نیاورد و قاری اعزامی نیز رتبه سوم رشته قرائت را کسب کرد.
مسابقات قرآن ترکیه نیز خردادماه برگزار شد که مهدی غلامنژاد، نماینده کشورمان در رشته قرائت رتبه چهارم این مسابقات را به دست آورد و سعید علیاکبری، نماینده کشورمان در رشته حفظ این مسابقات رتبهای به دست نیاورد.
مسابقات بینالمللی قرآن امارات نیز هفته گذشته به پایان رسید، اما مجتبی علیرضالو، حافظ کل قرآن کریم که به عنوان نماینده کشورمان در این مسابقات بود رتبهای به دست نیاورد و نفر چهل و چهارم شد.
با توجه به انتخاب دقیقی که از سوی داوران و اساتید قرآن کریم در خصوص نمایندگان اعزامی به مسابقات بینالمللی قرآن دیگر کشورها صورت گرفته است، انتظار میرفت در سال جاری شاهد تحولات خوبی در خصوص کسب رتبه توسط نمایندگان ایران در مسابقات بینالمللی باشیم و نسبت به سال گذشته و سالهای گذشته، رتبههای بهتری را کسب کنیم، اما از ابتدای سال جاری تاکنون که پنج مسابقه بینالمللی قرآن برگزار شده است تنها نمایندگان کشورمان در مسابقات قرآن ایران رتبههای اول را کسب کردهاند و در مسابقات قرآن دیگر کشورها نه تنها پیشرفتی نداشتهایم، بلکه شاید ضعیفتر هم شدهایم.
هرچند که امید داریم نمایندگان کشورمان در دیگر مسابقات قرآن که پس از این برگزار میشود رتبههای بهتری کسب کنند، اما سوال این است که چرا با وجود برگزاری نهمین دوره انتخاب و ارزیابی قاریان و حافظان که با هدف انتخاب بهترینها برای مسابقات بینالمللی قرآن بود اما نتایجی که تاکنون به دست آمده است چیز دیگری میگوید؟