مانیفست راهبردی و فقهی داعش چیست؟
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمدرضا عشوری‌مقدم، تحلیل‌گر مسائل منطقه‌ای درباره مانیفست راهبردی و فقهی داعش نوشته است که دو کتاب «اداره التوحش» و «مسائل من فقه الجهاد» مانیفست راهبردی و فقهی داعش را در بر دارند. خلاصه نظر این تحلیل‌گر مسائل منطقه‌ای را در پی می‌خوانید: 
از دو کتاب به عنوان مراجع راهبردی و فقهی گروه داعش یا «دولت اسلامی» یاد می‌شود: کتاب «اداره التوحش»، اثر «ابوبکر ناجی» به نوعی «مانیفست راهبردی» داعش به شمار می‌آید. هر چند این کتاب راهبردهای پیش روی جریان سلفی جهادی را به منظور تشکیل دولت خلافت تبیین کرده، با این حال این مانیفستِ «توحش»، پشتوانه‌ای «فقهی» نیز دارد.
کتاب «مسائل من فقه الجهاد» یا «فقه الدماء» اثر «ابوعبدالله المهاجر المصری» نیز مهم‌ترین مرجع فقهی داعش به شمار می‌آید. ابوعبدالله مهاجر که از جایگاه مهم و قابل احترامی در میان جریان‌های مختلف سلفی جهادی برخوردار است روابط بسیار نزدیکی با زرقاوی داشت... و تا مسئولیت کمیته شرعی سازمان القاعده نیز پیش رفت. وی پس از انقلاب ۲۰۱۱ مصر به این کشور بازگشت، اما خیلی زود مصر را به قصد سوریه و عراق ترک کرد.
بسیاری از آموزه‌های ابوعبدالله مهاجر در کتاب «فقه الدماء» وجود دارد که در ۲۰ مسئله و ۶۰۰ صفحه به صورتی تفصیلی مسائل مرتبط به «جهاد» را با تمرکز بر فقه حنبلی و به ویژه فتاوی ابن تیمیه و ابن قیم و آموزه‌های مکتب «سلفی وهابی» تبیین می‌کند.
نویسنده کتاب، حاکمانی را که بر اساس «بما انزل الله» (مائده/۴۴) حکومت نمی‌کنند «مرتد» دانسته و به شدت نسبت به کسانی که معتقد هستند اسلام صرفاً ادای شهادتین و اقامه نماز و زکات و روزه است انتقاد می‌کند: «اگر می‌خواهی اهل اسلام را بشناسی به تجمعات مردم در مساجد و فریادهای لبیک آن‌ها توجه نکن، بلکه به چگونگی تعامل آن‌ها نسبت به دشمنان شریعت نگاه کن». وی معتقد است که صرفِ «کفر» موجب جواز یا وجوب قتل است.
با این حال بخش قابل توجه و متمایز کتاب «مهاجر» این است که وی ده‌ها صفحه از کتاب خود را به احکام جنگ با شیعیان به مثابه «کفار رافضی» اختصاص داده است. وی در این باره بر قتل شیعیان تاکید دارد و می‌گوید: «شیعیان از تمامی دشمنان برای امت اسلام خطرناک‌تر هستند. عالمان به خوبی می‌دانند که رافضیان همواره به دشمنان دین گرایش داشته‌اند. مهاجر در این باره به نقلی از ابن تیمیه استناد می‌کند که می‌گوید: «هیچ یهودی و نصرانی و مشرکی با مسلمانی نمی‌جنگد؛ مگر آنکه یک رافضی با آن‌ها همراه شده باشد.» همچنین می‌گوید: «کشتن تمامی اقشار کفار حتی زنان و کودکان و سالخوردگان جایز است». مهاجر به بحث «مثله کردن اجساد» نیز می‌پردازد و مدعی است که این کار نه تنها جایز، بلکه مستحب نیز هست.
مسائل مختلف مربوط به «عملیات انتحاری»، «ربایش» و «ترور» و تاکتیک‌های مختلف ایجاد ترس و وحشت از دیگر سرفصل‌های کتاب ابوعبدالله مهاجر است. وی در بخشی از کتاب خود بر این اعتقاد است که کشتن دسته‌جمعی یک طائفه اسیر شده بلامانع است.
قهوه‌چیان