فانی خبر داد:
راه‌اندازی دارالقرآن‌های ویژه پسران و دختران در تمام مناطق آموزشی/ حمایت از جشنواره قرآن و عترت دانشجویان

علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، از برنامه‌های این وزارتخانه در خصوص توسعه و گسترش مراکز دارالقرآن، گفت و اظهار کرد: در هر منطقه آموزشی به دنبال راه‌اندازی یک مرکز دارالقرآن برای پسران و یک مرکز برای دختران هستیم.

مشروح گفت‌و‌گوی وزیر آموزش و پرورش با ایکنا را در ادامه می‌خوانید؛

راه‌اندازی دارالقرآن‌های ویژه پسران و دختران در تمام مناطق آموزشی/ از جشنواره قرآن و عترت دانشجویان حمایت می‌کنیم

ایکنا: وزارت آموزش و پرورش در خصوص توسعه دارالقرآن‌ها چه برنامه‌ای دارد؟

در دو سال اخیر بالغ بر 650 دارالقرآن کریم در آموزش و پرورش احیا شده است به دنبال این هستیم که در هر منطقه آموزشی حداقل یک مرکز دارالقرآن برای دختران و یک مرکز نیز برای پسران راه‌اندازی کنیم؛ حدود 720 منطقه آموزشی داریم که با این حساب شاهد هزار و 400 دارالقرآن خواهیم بود. البته تاکنون نیز موفق به فعال کردن 650 دارالقرآن شده‌ایم و امیدواریم تا پایان سال 96 به هزار و 400 مرکز دارالقرآن در مناطق آموزشی برسیم.

ایکنا: برای سال تحصیلی جدید، شیوه ارائه یا آموزش درس قرآن کریم در مدارس تغییر می‌کند؟

در خصوص آموزش قرآن کریم، هم در کتاب‌های درسی و دروس کلاسی، آموزش قرآن را پیش‌بینی کرده‌ایم و هم معاونت پرورشی و فرهنگی به عنوان دروس فوق برنامه به قرآن می‌پردازند؛ مراکز دارالقرآن آموزش و پرورش نیز بیشتر به جنبه‌های فوق اهتمام دارند و در زمینه‌های مختلف قرائت، حفظ و مفاهیم فعالیت می‌کنند؛ هدف‌گذاری کرده‌ایم که در مقطع ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم سطوح و لایه‌هایی از قرآن را در برنامه‌ها ببینیم و تاکنون توفیقات بسیار خوبی در این زمینه داشته‌ایم ولی هنوز راهی طولانی پیش روی داریم.

ایکنا: آموزش و پرورش در دومین همایش دستگاه‌ها و استان‌های برتر قرآنی، جایگاه دوم را کسب کرده است؛ برای کسب این عنوان چه اقداماتی صورت گرفت و چه برنامه‌ای برای حفظ آن دارید؟

حفظ موضوعی قرآن در مدارس را در این دولت پایه‌گذاری کردیم؛ کتاب‌های متنوع و متعددی را برای ابتدایی و متوسطه اول و دوم و برای پایه‌های مختلف آماده کرده‌ایم و برای امام‌شناسی طرح مصباح الهدی را دنبال کرده‌ایم و آشنایی بیشتر دانش‌آموزان با معصومین(ع) در دستور کار این وزارتخانه است که اقدامات خوبی نیز انجام شده است. این موارد برنامه‌های فوق برنامه است که از طریق برگزاری مسابقات و ... صورت می‌گیرد و انگیزه‌های لازم برای دانش‌آموزان را فراهم می‌آورد. البته برای آِینده به تعمیق این حرکت‌ها می‌اندیشیم؛ همان‌گونه که می‌دانید آموزش و پرورش 105 هزار مدرسه دارد، لذا تعمیم و تعمیق این‌گونه برنامه‌ها زمان می‌برد و امیدواریم بتوانیم در طول برنامه ششم توسعه از جایگاه قابل قبولی در این زمینه برخوردار باشیم.

ایکنا: دانشگاه فرهنگیان امسال میزبان سی و یکمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان است؛ وزارت آموزش و پرورش تا چه اندازه به حمایت از جشنواره، اهتمام خواهد ورزید؟

دانشگاه فرهنگیان متعلق به آموزش و پرورش است و در سراسر کشور 99 شعبه این دانشگاه دایر است؛ بخش معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فرهنگیان با معاونت فرهنگی و پرورشی وزارتخانه در ارتباط است و هر اقدامی که لازم باشد در حمایت از این برنامه انجام خواهیم داد.

ایکنا: آیا دوره‌های تحصیلی دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان کوتاه شده است؟

دوره‌های دانشگاه فرهنگیان کوتاه نشده است؛ پذیرش دانشگاه فرهنگیان در سال 91 از بهمن‌ماه بوده است و اگر قرار بود تحصیل در 4 سال ادامه پیدا کند، دانشجومعلمان، بهمن 95 وارد آموزش و پرورش می‌شدند در حالی‌ که مدارس از اول مهرماه دایر است؛ برای حل این مساله در یکی دو سال اخیر پذیرش دانشجومعلمان را از مهرماه انجام داده‌ایم و برای دانشجویانی که در سنوات گذشته در بهمن‌ماه دانش‌آموخته شده‌اند، سال گذشته و امسال دو ترم تابستانی اجرا می‌کنیم؛ بنابراین طول دوره، همان چهارسال است و فقط یک ترم از دوره تحصیل دانشجومعلمان، به صورت ترم تابستانی تعریف شده است.