در برنامه شعبده سوم مطرح شد:
جدایی انسان‌ها از دین با بروز پوچ‌گرایی در مسیحیت
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن‌ (ایکنا)، موضوع برنامه شعبده سوم در این هفته به بررسی مؤلفه‌ها و شاخصه‌های سینمای معناگرای مسیحی اختصاص داشت. حجت‌الاسلام محمد‌حسین فرج‌نژاد، پژوهشگر حوزه رسانه و عرفان‌های نوین و سعید ارجمند، پژوهشگر دین و رسانه و عضو هیئت علمی جامعة المصطفی به بحث و اظهار‌نظر پرداختند.
ارجمند درباره سینمای معناگرای مسیحی گفت: در سینمای مسیحی به دلیل توجه به گرایش‌های خاص و کاهش گرایایمان مسیحی نهلیسم بی‌معنا مانده است.
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی در ادامه تصریح کرد: دو تعریف از سینمای مسیحی وجود دارد؛ یکی از این تعاریف، در قالب سینمای خاص از باورهای مسیحی است و تعریف دیگر نشان‌دهنده معنای عام جدای از باورها و تاریخ مسیحیت است.
ارجمند درباره شاخصه‌های عام سینمای مسیحی بیان کرد: بررسی معنای عام سینمای مسیحی بیانگر آن است که در شاخصه مدرن‌گرایی با نهلیسم مواجه هستیم و پوچ‌گرایی در جهان مسیحیت گونه‌های مختلفی به خود گرفته و در سینمای عام مسیحیت می‌توان آن را مشاهده کرد.
این پژوهشگر دین و رسانه ادامه داد: پوچ‌گرایی در سینمای عام مسیحیت با نگاه مدرن بروز پیدا کرده و جدا‌کننده انسان‌ها از دین است.
در ادامه این برنامه حجت‌الاسلام محمد‌حسین فرج‌نژاد گفت: در سینمای معنویت‌گرای مسیحی نوعی از نگاه نهلیستی و چپ‌گرایی مارکسیستی وجود دارد که چنین نهلیستی با نهلیست پوچ‌گراییِ مکتبی تفاوت زیادی دارد.
فرج نژاد تصریح کرد: تولید فیلم در حوزه سینمای چپ نهلیستی کم است و فیلم‌های تولیدی در تفکر چپ ایتالیا و چپ آمریکا در این سینما قابل مشاهده است.
وی ادامه داد: دو نوع نهلیست فرهنگی و اعتقادی وجود دارد و بعد از اینکه دین مسیحیت به‌عنوان دین رسمی امپراطوری روم شرقی پذیرفته شد تفکرات نهلیستی در باورهای مسیحیت ریشه انداخت.
این پژوهشگر حوزه رسانه و عرفان‌های نوین تصریح کرد: در برخی از باورهای مسیحیت به نهلیست فرهنگی دامن زده می‌شود و در کلیساها بیشترین نمود آن مشهود است.
یادآور می‌شود، برنامه شعبده سوم روزهای پنج‌شنبه و جمعه هر هفته از شبکه رادیویی گفت‌و‌گو و از ساعت 17 تا 18 پخش می‌شود.