آزادی‌خواه تصریح کرد:
جای خالی فعالیت‌های قرآنی در برنامه ششم/ چرا کلیات تصویب شد؟

حجت‌الاسلام والمسلمین احد آزادی‌خواه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به دلایل تصویب کلیات برنامه ششم توسعه در این کمیسیون علی‌رغم کم‌رنگ بودن مباحث فرهنگی در این برنامه گفت: کمیسیون فرهنگی مجلس در 2 جلسه مواد مختلف فرهنگی لایحه برنامه ششم توسعه را با حضور نمایندگان دولت مورد بحث و بررسی قرار داد.

وی با بیان اینکه در خوش‌بینانه‌ترین حالت 3 ماده از لایحه برنامه ششم به موضوعات فرهنگی اختصاص دارد، گفت: به لحاظ کیفی متأسفانه علی‌رغم تأکیداتی که صورت گرفته، بسیاری از سرفصل‌هایی که لازم بود در لایحه برنامه مورد توجه قرار گیرد، وجود ندارد.

آزادی‌خواه ادامه داد: با این حال کمیسیون فرهنگی مجلس من‌باب کمک به دولت و تسریع در تصویب لایحه برنامه ششم توسعه به کلیات آن رأی داد اما مطالبات خود را که مطالبات رهبر معظم انقلاب، دستگاه‌های اجرایی و مردم در حوزه فرهنگی است را دنبال خواهد کرد.

وی گفت: در این برنامه جای خالی موضوعات قرآنی و توسعه فعالیت‌های قرآنی احساس می‌شود و رد پایی از این موارد در برنامه دیده نمی‌شود؛ همچنین در رابطه با سبک زندگی، فعالیت‌های مربوط به حوزه فضای مجازی و دیگر مسائل آن‌طور که باید مورد توجه قرار نگرفته است.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس خاطرنشان کرد: امیدواریم با کار کارشناسی و بررسی‌های دقیقی که در کمیسیون فرهنگی انجام می‌دهیم، بتوانیم خلأهای موجود را جبران کنیم.

آزادی‌خواه در رابطه با پیوست‌هایی که همراه با برنامه ششم توسعه از سوی دولت به مجلس تقدیم شده نیز گفت: سند لایحه برنامه ششم توسعه 35 ماده دارد؛ در کنار این لایحه پیوست‌های مفصلی است که در قالب مجلدات و کتب قطوری به مجلس داده شده اما اینها صرفاً نقش پشتیبانی دارند.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: رئوس و امهات برنامه‌های دولت در حوزه‌های مختلف باید در سند برنامه ششم منعکس می‌شد که این اتفاق در برخی حوزه‌ها اتفاق نیفتاده است.

وی در مورد بررسی‌های کمیسیون فرهنگی مجلس نهم و پیشنهاداتی که برای سند اولیه برنامه ششم مطرح شده بود، گفت: لایحه‌ای که ابتدا دولت برای مجلس نهم ارسال کرده بود به صورت کلی در کمیسیون فرهنگی بررسی شد و حدود 50 ماده پیشنهاد برای لایحه برنامه مطرح شده بود که شامل مطالبات دستگاه‌های مختلف در حوزه قرآن و سایر حوزه‌های فرهنگی می‌شد.

آزادی‌خواه ادامه داد: آنچه باید مورد توجه قرار گیرد این است که در لایحه کنونی که دولت تنظیم کرده خبری از پیشنهادهای مطرح شده نیست؛ البته این مسئله بدان معنا نیست که دولت تمایلی به اجرای برنامه‌های فرهنگی ندارد چرا که دستگاه‌های مختلف مانند سازمان دارالقرآن، سازمان اوقاف و امور خیریه، نیروی انتظامی و سایر نهادهای متولی در حوزه فرهنگ و قرآن در اجرای برنامه‌های خود با دولت تعامل دارند اما مطالبه کمیسیون این است که در سند راهبردی نظام تحت عنوان لایجه برنامه ششم رد پایی از این عناوین حتی در حد یک کلیدواژه به عنوان استراتژی دولت دیده شود اما این اتفاق نیفتاده است.

وی گفت: اشکال دیگری که به این لایحه وارد می‌دانیم این است که لایحه برنامه جامع‌نگر است و کلیات را باید مطرح کند در حالی‌که ذیل ماده 23 سه عنوان جزئی و مصداقی مطرح شده که شأن برنامه‌ای ندارد.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در رابطه با پیشنهادهای مطرح شده در حوزه قرآنی گفت: کمیسیون فرهنگی مجلس رایزنی‌های خود را با نهادهای مختلف آغاز کرده و نهادهایی که مرتبط با حوزه فرهنگی هستند پیشنهادهای خود را مطرح می‌کنند؛ کمسییون فرهنگی پس از بررسی پیشنهادات و جمع‌بندی آنها، کلیاتی را تهیه و در کمیسیون تلفیق برنامه ششم از آن دفاع خواهد کرد.