لزوم نگاهی نوین در تئاتر با موضوع روایات قرآنی

مهیار هزارجریبی، نویسنده و کارگردان نمایش «گل خون» در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: در دومین مهرواره «تئاتر ماه» که به همت مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در حال برگزاری است، با اجرای این نمایش حضور دارم که روایتی متفاوت از واقعه عاشوراست.

وی بیان کرد: در «گل خون» واقعه کربلا از زبان اسب امام حسین(ع)، «ذوالجناح» روایت می‌شود که البته فرازی از این نمایش نیز به روایت شهربانو، همسر ایرانی امام حسین(ع) اختصاص دارد که هر دو این روایت‌ها از منابع موثق و نسخ تعزیه استخراج شده، هر چند که در برخی منابع به حضور شهربانو در واقعه کربلا به نگاه تردید و تشکیک نگریسته شده است.

هزارجریبی تصریح کرد: با این حال در برخی منابع صحبت از حضور این بانو در کربلاست که گفته می‌شود پس از قتال شهدای کربلا، منتظر بازگشت ذوالجناح از میدان کارزار باقی می‌ماند تا به وسیله این اسب خود را به سرزمین ری در ایران برساند.

این کارگردان تئاتر افزود: تاکنون روایت‌هایی کلیشه‌ای و تکراری از واقعه کربلا به دفعات در محصولات فرهنگی و هنری دیده شده است و من به شخصه این احساس نیاز را داشتم که می‌توان با وفادار ماندن به اصل روایت، زوایه دید آن را تغییر داده و داستان را با جذابیت بیشتر برای مخاطب از نگاه متفاوت روایت کرد.

وی در مورد برگزاری مهرواره «تئاتر ماه» نیز به ایکنا گفت: این رویداد حرکت بزرگ و سازنده‌ای به منظور توجه به ظرفیت تئاتر شهرستان‌هاست، چرا که معتقدم با وجود آنکه تمام تحولات تئاتری در پایتخت اتفاق می‌افتد، اما استخوان‌بندی تئاتر حرفه‌ای کشور را گروه‌ها و فعالان تئاتر شهرستانی تشکیل می‌دهند.

هزارجریبی در پایان اظهار کرد: همه فعالان تئاتر صرفنظر از حضور در جشنواره‌های معتبر تئاتری که شخصاً تجربه آن را با حضور در جشنواره «تئاتر فجر» داشتم، علاقه‌مند به اجرای عمومی آثارمان هستیم که کمتر پیش می‌آید که به این واسطه حاصل تلاش گروه را طیف بیشتری از مخاطبان ببینند و خوشبختانه مهرواره این امکان را پدید آورده است.