مناسك حج تمتع سال ۱۴۳۷ هجری قمری بدون حضور زائران ایرانی

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) یك میلیون و 500 هزار زائر غیر سعودی و بیش از یك میلیون سعودی و افراد مقیم از مكه به قصد وقوف در مشاعر (عرفات، مشعر و منا) روز گذشته هشتم ذی‌الحجه شهر مكه را ترك كرده و رهسپار صحرای عرفات شدند.

زائران خانه خدا با مُحرم شدن، عازم صحرای عرفات شدند و تا شب در آنجا توقف كرده و غروب امروز عرفات را به قصد مشعرالحرام ترك كرده و شب تا سحر در این صحرا می‌مانند و سپس به منا می‌روند و سه روز در این سرزمین وقوف می‌كنند.

آغاز مناسك حج تمتع سال ۱۴۳۷ هجری قمری بدون حضور زائران ایرانی

زائران خانه خدا نهم ذی‌الحجه از ظهر تا غروب در صحرای عرفات خواهند ماند. اعمال حج تمتع با وقوف در مشعرالحرام تا طلوع آفتاب، حركت به منا، و انجام رمی جمرات، قربانی و تراشیدن سر در منا ادامه خواهد یافت.

روز دهم ذی‌الحجه (روز عید قربان) زائران مشعرالحرام تا طلوع آفتاب در آن جا باقی می‌مانند.

11 و 12 ذی‌الحجه نیز زائران در منا خواهند بود و رمی جمرات را انجام خواهند داد و پس از اذان ظهر 12 ذی‌الحجه، حجاج حركت به سمت مكه را آغاز می‌كنند.

اعمال زائران پس از ورود به مكه شامل طواف، نماز، زیارت و طواف نساء است و با پایان ذی‌الحجه حج تمتع حجاج به پایان می‌رسد.

آغاز مناسك حج تمتع سال ۱۴۳۷ هجری قمری بدون حضور زائران ایرانی

در حالی حج تمتع امسال به طور رسمی از روز گذشته و بدون حضور زائران ایرانی آغاز شده است كه جهان اسلام خاطرات قربانیان حج تمتع سال گذشته را فراموش نكرده‌است و سعودی‌ها امسال به دلایل واهی مانع حضور زائران ایرانی در مناسك حج ابراهیمی شدند.

براساس آمار رسمی كه عربستان اعلام كرده، در فاجعه منا در سال گذشته 769 زائر كشته شدند؛ اما آمار به دست آمده از كشورهای مختلف، حكایت از جان باختن بیش از دو هزار نفر در فاجعه منا و بر اساس برخی آمارهای موثق بیش از هفت هزار نفر دارد كه 465 نفر آنها ایرانی هستند.