کد خبر: ۳۵۳۳۴۹۲
تاریخ: ۰۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۲
چالشهای گردشگری دینی در فلسطین بررسی شد
گروه بینالملل: چالشهای پیش روی گردشگری دینی در فلسطین دیروز، پنجم مهرماه، در همایش «رونق صنعت گردشگری دینی در فلسطین و قدس شریف» در شهر «رام الله» بررسی شد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، به
نقل از خبرگزاری بینالمللی اسلامی «اینا»، این همایش به همت دفتر نمایندگي سازمان همکاری اسلامی در فلسطین و با همکاری وزارت گردشگری و آثار باستانی فلسطین و وزارت امور قدس این کشور در شهر «رامالله» واقع در کرانه
باختری رود اردن برگزار شد.
«احمد
رویضی»، نماینده سازمان همکاری اسلامی در فلسطین، خانم «رولا معایعه»، وزیر گردشگری و آثار باستانی فلسطین، «عدنان الحسینی»، وزیر امور قدس، «شیخ محمد
حسین»، مفتی اعظم قدس، «محمود الهباش»، قاضی قضات فلسطین، «عطا الله حنا»، اسقف اعظم مسیحیان ارتدکس فلسطین، «تیسیر جردات»، معاون وزارت امور خارجه این کشور، سفیران
اردن و مراکش و شماری از نمایندگان مؤسسات گردشگری فلسطین از جمله حاضران در این همایش بودند.
«احمد الرویضی»، نماینده سازمان همکاری اسلامی در فلسطین طی سخنانی در همایش رام الله اظهار کرد: این سازمان در سال 1969 میلادی در پاسخ به آتشسوزی مسجدالاقصی تأسیس شد و مسئله فلسطین پیوسته از اولویتهای مهم آن بوده است.
وی در ادامه به برخی تصمیمات سازمان همکاری اسلامی برای رونق صنعت گردشگری دینی در قدس اشاره کرد و گفت: زیارت قدس شریف اقدامی در راستای حمایت از مسئله فلسطین و ملت این کشور بوده و اهدافی دینی، سیاسی و اقتصادی در این موضوع نهفته است. «علا معایعه»، وزیر
گردشگری و آثار باستانی فلسطین نیز گفت: تعداد گردشگران
مسلمان برای سفر به قدس و فلسطین در سالهای اخیر افزایش یافته، این در حالی است که در دو دهه
گذشته تلاشها بیشتر بر توسعه گردشگری دینی مسیحی متمرکز بوده است و اکنون 90 تا 92 درصد گردشگران قدس را مسیحیان تشکیل میدهند، اما در سالهای اخیر، وزارت گردشگری فلسطین تلاشهایی به منظور رونق گردشگری اسلامی و جذب گردشگران مسلمان آغاز کرده است.
وی افزود: در همین راستا، یک تفاهمنامه همکاری با کشور ترکیه
برای جذب سالیانه صد گردشگر ترک امضا شده، اما سیطره اسرائیل بر گذرگاههای فلسطین، عدم وجود فرودگاه و ترس از متهمشدن به عادیسازی روابط با اسرائیل از مشکلات و چالشهای موجود در این زمینه است.
«عدنان الحسینی»، وزیر امور قدس نیز طی سخنانی با تمجید از افتتاح دفتر نمایندگی سازمان همکاری اسلامی در فلسطین، از سازمانها و صندوقهای عربی و اسلامی خواست که گامهای مشابهای اتخاذ کنند.
در ادامه شیخ «محمدحسین»، مفتی اعظم قدس به تبیین اهمیت زیارت قدس برای مسلمانان و همچنین مسیحیان پرداخت و گفت: در احادیث شریف نبوی بر وجوب زیارت قدس تأکید شده و در طول تاریخ حتی در زمان سیطره صلیبیها در قدس نیز هیچ فتوایی در زمینه ممنوعیت زیارت قدس صادر نشده است.
مفتی اعظم قدس در ادامه از وزارتخانههای گردشگری در فلسطین و کشورهای عربی و اسلامی خواست که با فعالیت مشترک برای برداشتن موانع موجود در زمینه سفر مسلمانان به قدس تلاش کنند.
در بخشی از همایش دو مقاله با موضوع «گردشگری دینی در فلسطین» و «احیای مرکزیت گردشگری و فرهنگ قدس» ارائه شد.
همکاری میان نهادهای رسمی فلسطین از جمله وزارت خارجه، وزارت گردشگری و آثار باستانی فلسطین با دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی برای افزایش تعداد گردشگران مسلمان شهر قدس و حمایت از بخش گردشگری در فلسطین و قدس با تبلیغ این موضوع در مطبوعات، همایشها، نمایشگاهها،
کنفرانسها و ترویج فتواهای شرعی صادره از سوی مجمع بینالمللی فقه اسلامی و دارالفتوای فلسطین درباره جایزبودن زیارت قدس از جمله توصیههای پایانی همایش بود.