کد خبر: ۳۵۳۵۴۱۷
تاریخ: ۱۳ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۴
مسترحمی خبر داد:
برگزاری 5 پیش همایش برای کنگره قرآن و علوم انسانی
گروه حوزههای علمیه: دبیر اجرایی کنگره قرآن و علوم انسانی از برگزاری 5 پیش همایش در دانشگاههای مختلف کشور به عنوان مقدمه برگزاری اولین کنگره قرآن و علوم انسانی خبر داد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدعیسی مسترحمی، دبیر اجرایی کنگره قرآن و علوم انسانی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: برای اولین کنگره 5 پیش همایش در نظر گرفته شده است که در شهرهای مختلف کشور برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اعلام آمادگی دانشگاه رضوی مشهد، دانشگاه علوم و معارف قرآن، واحد های جامعه المصطفی العالمیه در مشهد و اصفهان و نیز مجتمع آموزش عالی علوم انسانی برای مشارکت و حمایت از برگزاری کنگره تصریح کرد: پیش همایشاتی که برای تبیین بیشتر موضوعات در نظر گرفته شده است در این دانشگاهها برگزار خواهد شد.
مسترحمی با اشاره به نهایی شدن پوستر این همایش بیان کرد: انسان تصویر شده در پوستر نماد عجز دانشهای بشری است که دست به دعا برداشته تا به نیازهای او از قرآن پاسخ داده شود.
دبیر اجرایی همایش با بیان اینکه این همایش لبیکی به منویات رهبری است اظهار کرد: اولین کنگره قرآن و علوم انسانی توسط مدرسه عالی قرآن و حدیث جامعه المصطفی(ص) طراحی شده است که اردیبهشت ماه 96 برگزار خواهد شد.
وی افزود: علاقهمندان تا آذرماه 95 میتوانند چکیده مقالات خود را ارسال کنند و تا آخر بهمن نیز اصل مقالات را بفرستند و برای کسب اطلاعات بیشتر نیز سایت همایش نیز به نشانی www. Quranolum.com مراجعه کنند همچنین شماره 37110251 و kongere.quran@chmail.ir پاسخگوی علاقهمندان است.
مسترحمی با اشاره به مراکز همکار گفت: نزدیک به ۴۰ نهاد نیز در برپایی این کنگره
همکاری خواهند داشت که حوزه علمیه و معاونت بینالملل حوزه، دانشگاه قم،
دانشگاه علوم و معارف قرآن، موسسه دارالحدیث، مجتمع عالی فقه، موسسه بنت
الهدی، دانشگاه باقرالعلوم(ع) و ... از جمله این نهادها محسوب میشوند.
وی افزود: رویکرد ما در این همایش رویکرد به دانشهای درجه دو قرآنی است لذا اهداف، مبانی، روشها و آسیبها همچنین موضوعاتی مانند اعجاز علمی قرآن مورد بحث خواهد بود و مقالات نیز در این راستا فراخوان شده است.
مسترحمی در عین حال افزود: مقالات در زمینه معارف قرآنی با رویکرد علوم انسانی همچنین احادیث هم اگر با نگارش دانشی باشد قابل پذیرش است و علوم انسانی از منظر اندیشمندان نیز پذیرش میشوند.
وی شورای علمی همایش را از جمله بخشهای آن عنوان کرد و ادامه داد: این شورا تاکنون یک جلسه تشکیل داده و محورهای فراخوان همایش را اعلام کرده است همچنین جلسه سیاستگذاری با حضور رئیس المصطفی(ص) در آبان ماه برگزار خواهد شد.
یادآور می شود، قرآن و روششناسی مطالعات میان رشتهای علوم انسانی، نظریهپردازی علمی قرآن در علوم انسانی، اعجاز علمی قرآن در علوم انسانی، نقش قرآن در علوم انسانی تمدن اسلامی، جریانشناسی مطالعات قرآن و علوم انسانی از دیگر محورهای کلی این کنگره هستند.
همچنین رابطه قرآن و علوم انسانی از منظر اندیشمندان معاصر، رابطه قرآن و علوم انسانی از منظر مستتشرقان، آسیبها، چالشها و شبهات رابطه قرآن و علوم انسانی و احادیث اهلبیت(ع) و علوم انسانی دیگر محورهای کلی تشکیلدهنده این کنگره هستند.