میترا معنوی راد، هنرمند گرافیست در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) درباره هنر عاشواریی اظهار کرد: این روزها در نمایشگاهی که در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری به مناسبت عاشورا بر پا شده، اثری از من برای اولین بار به نمایش درآمده است. این نمایشگاه کاری گروهی از هنرمندان عرصه تجسمی است. در ضمن تمام هنرمندان حاضر در این نمایشگاه جزء اساتید دانشگاه بوده که با تشکیل گروهی، تنها در عرصه هنرهای عاشورایی کار میکنند.
وی افزود: من هماکنون در حوزه گرافیک کار میکنم، اما پیش از اینکه به این عرصه ورود کنم در هنر خوشنویسی مشغول فعالیت بودم. به واسطه این سابقه نیز در کارهای جدیدم سعی کردهام تلفیقی بین خوشنویسی و گرافیک به وجود آورم که هم زیبایی داشته باشد هم اینکه به لحاظ معنایی بیننده را جذب خود کند.
این هنرمند اضافه کرد: این نکته را هم باید متذکر شوم که من در این تلفیق به هیچ وجه به روی خوانایی خوشنویسی تاکید ویژه ای ندارم، بلکه کلمات و جملاتی را انتخاب میکنم که همه مردم با آن آشنا باشند، زیرا اگر خواستم خط مورد نظرم را به گونهای بنویسم که خوانایی لازم را نداشته باشد این مسئله برای تماشاگر ایجاد مشکل نکند.
وی در پاسخ به این سوال که آثار عاشورایی این هنرمند تا چه حد با استقبال مردم مواجه میشود؟ گفت: طی تمام سالهایی که در عرصه هنر خوشنویس و نقاشی خط مشغول به کار بودهام، همیشه، بیشترین بازدید مردم از کارهای من، مربوط به آثاری می شود که معنا و مفهوم آن عاشوراییست. این اتفاق را هم من تنها در بین مخاطبان ایرانی و مسلمان مشاهده نکردهام، بلکه در بین خارجیان همه این را دیدهام. دلیل این اتفاق نیز به نظرم در آزادگی است که در معنا و مفهوم عاشورا وجود دارد.
معنوی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه یک اثر عاشورایی در هنر گرافیک باید یک اثر هنری باشد یا یک کار تجاری؟ چنین توضیح داد: سوال خوبی پرسیدید، چون کاری که میخواهد ویژگی عاشورایی داشته باشد باید هر دو خصیصه (هنری و تجاری) را در خود داشته باشد، چون ویژگی هنری آن به کیفیت کار میافزاید و ویژگی بازاری آن، باعث میشود مردم عادی بیشتر سمت آن جذب شود.
وی در انتهای سخنانش به هنرمندانی که میخواهند کار عاشورایی خلق کنند، توصیه کرد: هنرمندی که میخواهد اثر عاشورایی خلق کند، حتما باید این مهم را مد نظر قرار دهد که بدون مطالعه و تحقیق قدم در این راه گذاشتن اشتباه محض است، چون اثر بدون دغدغه و تحقیق، نه ارزش هنری خواهد داشت نه اینکه به لحاظ معنوی برای خالقش دستاوردی در پی خواهد داشت، پس با دانش عقلی و عشق قلبی به این حوزه ورود کنیم.