آیت‌الله هادوی تهرانی:
داعش با استناد به روایات جعلی جنایت می‌کند
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیت‌الله مهدی هادوی تهرانی امروز، پنجم آبان ماه در ادامه تفسیر سوره محمد(ص) با اشاره به آیه چهارم این سوره گفت: عرض شد که تمامی جنگ‌های پیامبر دفاعی بوده ولی برخی به جنگ تبوک و موته استناد می‌کنند که دفاعی نبوده که لازم است، اشاره کنم در داستان تبوک، مسلمین فهمیدند که هرقل سپاهیان فراوانی را در شام برای حمله به مسلمین جمع کرده و مسلمین برای جلوگیری از تهاجم آنان به آنان حمله کردند.
وی افزود: در دوره پیامبر(ص) اینکه مسلمین به جایی حمله کنند و از آنان بخواهند که یا مسلمان شوید و یا شما را می‌کشیم چنین چیزی به هیچ وجه وجود نداشته است و تنها در دوره فتوحات شاهد این مسئله بودیم که آن هم با مخالفت حضرت علی(ع) روبه‌رو شد.
هادوی تهرانی بیان کرد: در جنگ موته نیز همین طور بود؛ نماینده پیامبر که نامه را برای حاکم بصره برد، او را کشتند و گروه 15 نفره دیگری نیز برای تبلیغ رفته بودند 14 نفر آن‌ها را هم کشتند و وقتی پیامبر این صحنه را دیدند و اینکه آنان سر جنگ و خون‌ریزی دارند به آنان حمله کردند.
این استاد تفسیر حوزه عنوان کرد: جنگی نداریم که مجموعه‌ای خطری برای مسلمین نداشتند و همین طوری پیامبر آن جا را گرفته باشد و یا برای حل مشکلات اقتصادی مسلمین به جایی حمله کنند که در این صورت چه فرقی میان پیامبر و پادشاهان بوده است؛ داعشی‌های امروز نیز مستندشان پیامبر(ص) نیست بلکه بعد از ایشان و خلفاست و همان کارهایی را می‌کنند که بعد از پیامبر انجام شد و به برخی روایاتی تمسک می‌کنند که خود اهل سنت نیز آن را رد کرده‌اند؛ از جمله آن «بعثت بالسیف» است، بنابراین هیچ وقت پیامبر(ص) ابتدا به جنگ بدون تهدید و یا خطر برای مسلمین نداشتند.
تفسیر سوره فتح
وی همچنین در ادامه تفسیر سوره مبارکه فتح گفت: در آیه پنجم این سوره فرمود که همان طور که خداوند به مومنان سکینه داد و آنان را وارد بهشت می‌کند که در آن ابدی هستند، منافقان و مشرکان را هم به عذاب گرفتار می‌کند البته همین سکینه‌ای که خداوند به مومنان داده و از کفار و مشرکان دریغ کرده بدترین عذاب برای آنان است و بعد هم خداوند تعبیر عجیبی دارد و فرمود که گمان این‌ها به خداوند گمان بد است.
هادوی تهرانی با بیان اینکه مومنان آرامش و سکینه‌ای که پیدا می‌کنند به تدریج حسن ظن و باورشان به خداوند بیشتر می‌شود تا در نهایت نیز وارد بهشت می‌شوند، ادامه داد: یک عده بعد از مرگ وارد بهشت بزرخی می‌شوند، البته عده‌ای روز قیامت و عده‌ای نیز به نحوی در همین دنیا به بهشت می‌رسند یعنی به وضعیت و بهجتی می‌رسند که در دنیا نیز در بهشت هستند.
این استاد تفسیر حوزه با بیان اینکه دنیا، سجن مومن است، عنوان کرد: آیت‌الله بهاءالدینی می‌فرمودند که در دنیا دست و پایمان بسته است و آن دنیا باز می‌شود از این جهت دنیا سجن مومن است ولی آن بهجت و شادابی که دارند خودش نوعی بهشت در دنیاست.
وی با بیان اینکه محتوای روایات قدسی از خداوند است، ادامه داد: در روایتی قدسی بیان شده که شاید ناظر به آیات 5 و 6 سوره فتح باشد که فرموده من آنجایی هستم که گمان بنده مومن من به من است؛ اگر گمانش این است که من برای او شر می‌خواهم شر نصیبش می‌شود و اگر گمانش خیر از ناحیه من است خیر نصیب او می‌شود که اگر این باشد در این صورت نمی‌توان حسن ظن و سوء ظن را تنها به کفار نسبت داد و در دایره عموم مسلمین و مومنان نیز قابل تطبیق است.
هادوی تهرانی عنوان کرد: افرادی هستند که به ظاهر عالم و متقی و ... هستند ولی به خداوند سوء ظن دارند و همین سوء ظن ممکن است ما را در دایره غیرمتقین و مومنین قرار دهد.
استاد حوزه علمیه عنوان کرد: اگر هر روز که می‌گذرد احساس اعتماد و دلبستگی بیشتر به خدا می‌کنیم و این که خدا مراقب ماست و ما را از مخاطرات حفظ می‌کند، افزایش ایمان است ولی اگر هر روز که می‌گذرد بر سوء ظن ما اضافه شود در دایره سوء گرفتار خواهیم شد و این مسیر یک روزه و یک لحظه و یک‌شبه نیست بلکه مسیری آرام است و قدم به قدم در این مسیر می‌افتیم.
وی تاکید کرد: اینکه دائما تکرار می‌شود که برای نجات و دست‌یابی به حقیقت اراده و عزم لازم است برای توجه پیدا کردن به این مسئله است و در این صورت خداوند هدایت انسان مومن را تضمین کرده است.