طه هاشمی خبر داد:
آذرماه؛ زمان برگزاری مرحله نهایی ششمین دوره مسابقات کارکنان دانشگاه آزاد

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدطه هاشمی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی طی سخنانی در مراسم اختتامیه بیست و یکمین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی ضمن عرض خیر مقدم به تمامی حضار در مراسم، اظهار کرد: حوزه فرهنگی و اجتماعی که سپس حوزه دانشجویی نیز بدان اضافه شد، وظیفه خود می‌داند که علاوه بر گسترش فعالیت‌های مرتبط با حوزه قرآن و عترت که در گذشته انجام می‌شده، به مباحث بنیادی‌تری مانند توسعه پژوهش‌های قرآن و مکتب اهل بیت(ع) بپردازد.

هاشمی ادامه داد: کارهای گسترده‌تر دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه قرآن و عترت که حجم آن در مقایسه با سایر فعالیت‌ها بیشتر است نه برای خوش آمدن فزون‌خواهان مدعی بلکه همه آن‌ها برای خداست چون به خدا، قیامت و تمامیت اسلام معتقدیم. اسلام دین نجات بشریت است اگر اسلام به درستی فهم شود و بر پایه مقتضیات زمان و مکان مفاهیم قرآن و آموزه‌های مکتب اهل بیت(ع) عرضه شود، در صف اول مخاطبان آن دانشمندان، دانشجویان و استادان خواهند بود.

وی با بیان اینکه آنچه که امروز بر سر اسلام عزیز و قرآن مظلوم می‌آید، نتیجه کج‌فهمی از قرآن و آموزه‌های گرانسنگ مکتب اهل بیت(ع) است، اظهار کرد: حال که افتخار تعهد به آموزه‌های قرآن و آموزه‌های پیامبر(ص) و اهل بیت آن حضرت را داریم، بیش از هر زمان دیگر مسئولیم تا در سطح دانشگاه‌ها به صورت گسترده به مباحث قرآنی بپردازیم و در حقیقت اسلام ناب و خالص را بدون پیرایه‌های متحجرین بشناسیم و بشناسانیم.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: امروز در دانشگاه آزاد اسلامی طرح‌های پژوهشی بزرگی نظیر علم در محضر قرآن، سبک زندگی که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی است، اخلاق حرفه‌ای و اهتمام به شناخت مباحث اجتماعی قرآن و عرضه آن که همگی با استفاده از توان علمی استادان و محققان دانشگاه در دست انجام است در حقیقت در راستای انجام وظیفه‌ای است که بر عهده داریم.

هاشمی در ادامه ضمن ارائه گزارشی از برنامه‌های مختلف قرآنی دانشگاه آزاد اسلامی، به مروری بر ماهیت جشنواره شیخ طبرسی و جایزه علامه طباطبایی و نیز مسابقات سراسری قرآن و عترت دانشگاه پرداخت و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به منظور حمایت از مطالعات بنیادی و کاربردی در عرصه اصول و مبانی قرآن و عترت و توسعه کیفی و حرفه‌ای پژوهش‌ها و مطالعات قرآنی بر آن شد تا آثار مکتوب قرآنی شامل کتاب، پایان‌نامه و مقالات قرآنی و طرح‌های پژوهشی را طی یک فرآیند علمی شناسایی و بررسی کند و آثار برتر را انتخاب و به جامعه دانشگاهی معرفی و از نویسندگان آن‌ها تقدیر کند.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: لذا برای جمع‌آوری و انتخاب بهترین و برترین آثار قرآنی انتشار یافته توسط دانشگاه آزاد اسلامی طی سی سال گذشته، کمیته‌ای متشکل از استادان حوزه و دانشگاه تشکیل شد. همچنین، این جشنواره (شیخ طبرسی) از این پس به صورت پیوسته و دوسالانه توسط پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود. ضمناً همزمان با برگزاری جشنواره شیخ طبرسی، جایزه‌ای تحت عنوان علامه طباطبایی(ره) به یکی از شخصیت‌های برجسته قرآنی به انتخاب اعضای کمیته داوران اهدا می‌شود.

وی در ادامه بیان کرد: در این دوره از جشنواره، جایزه علامه طباطبایی به اجماع تمامی اعضای داوران به آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به پاس مجاهدت‌های فراوان در تألیف تفسیر ارزشمند و ماندگار «راهنما» و همچنین، فرهنگ قرآن تعلق می‌گیرد و امید است به یمن این انتخاب، جایزه علامه طباطبایی هر دو سال یکبار تداوم یابد.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: طی فراخوان نخستین دوره جشنواره شیخ طبرسی، بیش از دو هزار اثر قرآنی از اعضای هیئت علمی دانشگاه به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و کمیته داوران متشکل از اعضای هیئت علمی که دارای درجه استادی و دانشیاری در دانشگاه هستند در مرحله اول ارزیابی اقدام به بررسی آثار رسیده به دبیرخانه کرد که تعداد 220 پایان‌نامه، 75 کتاب، 122 مقاله و 12 طرح پژوهشی واجد شرایط برای ارزیابی شناخته شد و به مرحله دوم راه یافت.

هاشمی گفت: کمیته داوران بر اساس شاخص‌های تعیین شده در تیرماه سال جاری آثار راه‌یافته به مرحله دوم را بررسی کرد و تعداد 21 کتاب، 13 پایان‌نامه، 10 مقاله و 5 طرح پژوهشی را برای راهیابی به مرحله نهایی انتخاب کرد. همچنین، کمیته داوران در آبان‌ماه سال جاری جلسه نهایی انتخاب آثار را برگزار کرد و با بررسی دقیق آثار تعداد 4 کتاب، یک پایان‌نامه و دو مقاله را به‌عنوان آثار برگزیده انتخاب کرد که در مراسم اختتامیه جشنواره مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با اشاره به شاخص‌های انتخاب آثار نیز تصریح کرد: نو بودن و مفید بودن محتوای تحقیق، برخورداری از نتایج دستاوردهای جدید، قوت علمی مباحث و تحلیل محتوا، نوآوری و تولید دانش در عرصه قرآن و حدیث‌، روشمند بودن محتوای اثر، ادبیات نگارشی حاکم بر اثر، استفاده از منابع دسته اول و ارجاع درست، شکل ظاهری مناسب و رعایت اصول کتاب‌نویسی، نظم منطقی موضوعات و تفاوت عناوین و موضوعات از جمله شاخص‌های انتخاب آثار توسط داوران جشنواره بود.

هاشمی در ادامه با اشاره به برگزاری بیست و یکمین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی که ویژه استادان و دانشجویان برگزار شد، افزود: از جمله اقدامات تبلیغی و ترویجی دانشگاه آزاد اسلامی برای توسعه فرهنگ قرآن و عترت، برگزاری این مسابقات بود. مسابقات قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی از سال 1372 تاکنون در دو بخش کتبی و شفاهی همزمان با جشنواره هنر و ادبیات دینی و پژوهشی در سه رده استادان، دانشجویان و کارکنان برگزار می‌شود.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: بیست و یکمین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در بخش‌های کتبی و شفاهی با شرکت 120 هزار استاد، دانشجو و کارمند دانشگاه در 14 رشته مختلف برگزار شد که 12 نفر استاد همراه با 30 دانشجوی برتر امروز در این مراسم مورد تقددیر قرار خواهند گرفت.

وی در ادامه بیان کرد: بخش شفاهی مسابقات قرآن کریم در سه مرحله مقدماتی در سطح واحدها، استانی و کشوری در سه رده استادان، دانشجویان و کارکنان دانشگاه برگزار شد و شامل رشته‌های قرائت ( تحقیق و ترتیل) و حفظ قرآن کریم (5،10،20و کل قرآن) است.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: طی روزهای یکشنبه و دوشنبه، 9 و 10 آبان‌ماه مرحله نهایی مسابقات در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم برگزار شد که تعداد راهیافتگان به مرحله کشوری 190 نفر استاد و 260 نفر دانشجو است و در هر رشته سه نفر از برگزیدگان مسابقات دانشجویان به جشنواره ملی دانشجویان اعم از دولتی و غیر‌دولتی که از 20 تا 23 آبان‌ماه برگزار می‌شود، معرفی خواهند شد.

هاشمی بیان کرد: مرحله نهایی ششمین دوره مسابقات کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی نیز طی آذرماه سال جاری به میزبانی استان هرمزگان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس برگزار می‌شود. همچنین، در بخش داوری مسابقات نیز از داوران بین‌المللی و با‌تجربه استفاده شد.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: آئین‌نامه بیست و دومین دوره مسابقات کتبی و شفاهی هنر و ادبیات دینی و فرهنگی و پژوهشی در حال بازنگری است که به زودی برای اجرا از سوی ریاست دانشگاه آزاد اسلامی به همه واحدهای دانشگاهی ابلاغ خواهد شد.

هاشمی در پایان سخنان خود از تمامی کسانی که در تمامی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور از جمله داوران، اساتید، دانشجویان و کارکنان که در برگزاری هرچه بهتر این مسابقات تلاش و زحمت فراوانی داشتند، تقدیر و تشکر کرد.