حجت‌الاسلام حشمتی:
دلیلی که مانع از معرفی استاد «مروت» به‌عنوان خادم برگزیده قرآن شد
حجت‌‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در مورد زحمات استاد مرحوم محمدتقی مروت و خدمات وی به جامعه قرآنی‌، گفت: من دورادور از استاد مروت شناخت داشتم و با دستاوردها و خدماتی که این استاد بزرگ قرآنی به کشورمان داشت، آشنا بودم.
وی با اشاره به اینکه در جلسات مربوط به کمیته خادمان قرآن که وظیفه مشخص کردن خادمان قرآنی کشورمان برای تجلیل در مراسم خادمان قرآن را داشت، چندین بار نام استاد محمد‌تقی مروت مطرح شده بود، تصریح کرد: چندین بار نام استاد مروت جزء اسامی که باید مورد تجلیل قرار بگیرند قرار گرفت که متأسفانه با یک مشکل در این زمینه مواجه بودیم.
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد رد پاسخ به این سؤال که چه مشکلی مانع از معرفی استاد مروت به‌عنوان خادم برجسته قرآن شده است، افزود: با توجه به اینکه ایشان در خارج از کشور بودند و ما نمی‌توانستیم افرادی که در خارج از کشور هستند را به کمیته خادمان معرفی کنیم، لذا این موضوع در هر دوره مسکوت می‌ماند. یکی از شروط انتخاب خادمان قرآن این بود که در داخل کشور باشند.
حشمتی همچنین خاطرنشان کرد: بخش زیادی از شناختی که از استاد مروت به دست آوردم به‌دلیل مطالعه فعالیت‌های وی برای معرفی به همین کمیته خادمان قرآن بود. هرچند اطلاعاتی هم در مورد فعالیت‌های وی در قبل از انقلاب و در خارج از کشور داشتم.
وی استاد مروت را یکی از استوانه‌های قرآنی کشورمان عنوان کرد و گفت: بخش بسیار زیادی از فعالیت‌های قرآنی کشورمان مدیون افرادی همچون مروت است و هر حرکتی در این زمینه انجام دهند، اثرگذار هستند.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد مؤسس قرائت نوین در کشور را یکی از خدمات استاد مروت به جامعه قرآنی عنوان و بیان کرد: معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد عضو ستاد بزرگداشت استاد مروت است و اگر قرار باشد وظیفه‌ای خاص در این ستاد در زمینه تجلیل از مقام این استاد برجسته گذاشته شود با کمال میل و با افتخار آن را انجام خواهیم داد.