تأکید وزارت بهداشت بر حفظ و ارتقای سلامت زائران در مراسم اربعین حسینی

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به نقل از وبدا، علی‌اکبر سیاری در این نامه ضمن ابلاغ دستور کار بهداشت محیطی به منظور حفظ و ارتقای سلامت زائرین در مراسم اربعین، برنامه ریزی منظم در قالب تیم‌های عملیاتی واکنش سریع بهداشت محیطی را مورد تاکید قرارداده است.

بر اساس این گزارش در توصیه‌ها و پیام‌های بهداشت محیطی برای زائرین حسینی بر مواردی از جمله رعایت بهداشت فردی و شستن دست با آب و صابون و مایع صابون قبل از دست زدن به غذا و بعد از دستشویی تاکید شده است.

بر اساس دستورالعمل بهداشت محیطی باید از نگهداری غذای آماده به مصرف به صورت رو باز خود داری و جهت مصرف نوشیدنی داغ( چای، آب جوش، قهوه و شیر) از لیوان یکبار مصرف گیاهی استفاده شود.

در این دستور االعمل ضمن تاکید بر استفاده از هرگونه قوطی‌های کنسرو بادکرده و زنگ زده گفت: نباید از تخم مرغ‌های شکسته و ترک خورده که بیشتر در معرض آلودگی هستند استفاده کرد.

براساس این دستورالعمل  باید غذاها از دسترس حشرات، جوندگان و سایر جانداران دور نگه داشته شود و از خرید هر نوع مواد خوراکی از فروشندگان دوره گرد خودداری شود .

وی در این دستورالعمل از زوار خواسته است غذاهای پخته شده را بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری نکرده و بیشتر از یک‌بار گرم نکنند و در هنگام خرید مواد غذایی بسته‌بندی شده به تاریخ تولید، تاریخ مصرف(انقضا) و پروانه ساخت آن توجه داشت.

همچنین بر لزوم استفاده از محلول گندزدا در شستشوی میوه و سبزیجات به منظور پیشگیری از بیماری‌های روده‌ای تاکید شده است.

براساس این دستورالعمل در هنگام سفر توصیه می‌شود به همراه غذا «ماست» مصرف شود و از خرید و مصرف شیرینی جات و تنقلات حاوی رنگ‌های مصنوعی به شدت پرهیزشود.

براساس این گزارش برای حمل گوشت، مرغ و ماهی حتما از یخدان استفاده و مواد غذایی خام با پخته تماس نداشته باشد و برای رفع انجماد، گوشت، مرغ و ماهی را بیرون از یخچال، ماشین و یا فضای باز بیرون یا منزل قرار داده نشود.

در این دستورالعمل بر تهیه گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ از مراکز مجازی که زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور هستند تاکید شده و تا حد امکان غذا را شخصا آماده کرده و از مصرف مواد غذایی در رستوران و غذاخوری‌های نامطمئن و یا خرید مواد غذایی از دستفروشان خودداری کنند.

براساس دستورالعمل معاونت بهداشتی باید از مصرف آب‌های سطحی، چشمه‌ها و دریاچه‌ها خودداری شود و آب مصرفی خود را از منابع مطمئن و شبکه های آبرسانی تهیه و پیش از استفاده از آب آشامیدنی در پارک ها،کنار جاده ها و تفرجگاه ها به تابلوهای هشدار دهنده آن دقت شود و همیشه از آب لوله کشی یا جوشیده یا ضدعفونی شده استفاده نمایید .

 در هنگام بروز گرد و غبار حتما با ماسک مناسب و در صورت در دسترس نبودن از پارچه یا دستمال مناسب جلوی دهان و بینی گرفته شود و برای جلوگیری از نفوذ حشرات و جوندگان موذی، آشغال و زباله را در ظروف دربدار قابل شستشو جمع آوری کنند.

در ادامه این دستورالعمل تاکید شده است: لازم است در زمان استراحت و خواب در چادرهای مسافرتی از روشن کردن گاز پیک نیک و والور در داخل چادر جلوگیری شود و در هنگام سرماخوردگی و یا هر بیماری مشکوک به بیماری تنفسی، از ماسک مناسب استفاده شود.

در این دستورالعمل بر لزوم استفاده از کرم ضد آفتاب مناسب و دارای مجوزهای بهداشتی لازم به منظور جلوگیری از صدمات پرتوهای طبیعی خورشیدی و استفاده از کلاه سایه دار و پوشش صورت و دست ها در هنگام سفر در زیر آفتاب تاکید شده است.

در پایان از زوار درخواست شده است در صورت مشاهده تخلفات بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، مراتب را به سامانه رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت به شماره 190 یا 1490 اطلاع دهید.