یادداشت وارده/
پیشنهاد ایده ارتقای فعالیت های قرآنی خارج از کشور
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمد انجم‌شعاع که روزگاری، رئیس اتحادیه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد کشور بود و هم اینک نیز در شورای توسعه فرهنگ قرآنی در سمت معاونت نظارت و ارزیابی مشغول فعالیت است، همیشه دغدغه‌های خاص خود را در مورد مسائل قرآنی داشته است. دغدغه‌هایی که گه‌گاه در قالب گفت‌وگو و طرح سوژه‌ خود را نشان داده و گاه نیز خود دست به قلم شده و آن را به نگارش درمی‌آورد. این فعال قرآنی کشورمان به تازگی دغدغه‌های قرآنی خود را در قالب یک ایده به رشته تحریر درآورده و در اختیار ایکنا قرار داده است. ایده‌ای که به نظر و بیش از هر چیز اتاق‌های بازرگانی در تعاملات بین کشورها را یادآوری‌ می‌کند. متن یادداشت محمد انجم‌شعاع در ادامه آمده است؛‌
«به نظر می‌رسد در فضای کنونی جهان اسلام ضرورت توجه به تعاملات مردمی در حوزه قرآن نسبت به ادوار گذشته محسوس‌تر گشته و علاوه بر ضرورت‌های قطعی، ظهور فن‌آوری‌ها، امکانات، ظرفیت‌ها و ابزارهای جدید نیز هم ضرورت و هم امکان تسهیل این تعاملات سازنده بین امت اسلامی را افزایش داده است.
در حاشیه برگزاری نشست‌های بین‌المللی همچون مسابقات بین‌المللی قرآن کریم، اشتیاق وصف‌ناپذیر نخبگان قرآنی جهان اسلام به گفتمان و تعامل و مراوده کاملاً مشاهده می‌شود.
پیشنهاد روشن و قابل اجرای اینجانب که سال‌های عدیده در حوزه تعاملات با برخی از کشورهای اسلامی فعالیت‌هایی را داشته و از تعامل و ارتباطات اساتید قرآنی با مجموعه‌های مردمی و حقیقی کشورهای اسلامی شناختی نسبی دارم در ادامه آمده است.
همچنان که در حوزه اقتصاد و تعاملات تجاری بین کشورهای مختلف فراتر از تعاملات دولتی، اتاق‌های بازرگانی بین کشورهای مختلف جهت سهولت تعامل با عوامل موثر در اقتصاد مانند تجار و بازرگانان ایجاد شده است، مشابه به آن در حوزه تعاملی قرآن با بهره‌گیری از شخصیت‌های قرآنی که سال‌ها در یک کشور خدمات قرآنی ارائه کرده‌اند به ایجاد این دفاتر اهتمام ورزیم.
به عنوان مثال در حوزه کشورهای بالتیک اساتیدی چون استاد «علی‌اکبر توپچی» و «رحیم خاکی» که دارای پیشینه، مقبولیت و علاقه‌مندی هستند در صورت قرارگیری در اتاق‌های توسعه فعالیت‌های قرآنی این کشورها دستاوردهای افزون‌تری را پیدا خواهیم کرد. همچنان که در سایر کشورها افراد ممحض و مشخصی وجود دارند که قابل شناسایی و به کارگیری هستند. استاد «احمد ابوالقاسمی» شاهد مثال دیگری در برنامه‌ریزی منسجم‌تر در تعاملات قرآنی کشور ترکیه است.
در مرحله اول به زعم اینجانب کشورهای دارای اولویت باید در دستور کار این طرح قرار گیرند، کشورهایی همچون؛ «مالزی»، «مصر»، «عربستان» و  کشورهای در حال توسعه فعالیت‌های قرآنی نیز جهت سرمایه‌گذاری در حوزه سرمایه‌های انسانی نیز می‌توانند، اولویت بعدی این طرح قرار گیرند.
شاید بتوان گفت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مجمع جهانی اهل بیت و تقریب مذاهب با همکاری سازمان اوقاف قادر خواهند بود تا به ایجاد این شبکه مهم و در راه‌اندازی آن کمک کنند.
بنابر این به طور اختصار، اهداف این طرح را می‌توان در چند جمله خلاصه کرد:
1.     توسعه تعاملات قرآنی از طریق شبکه‌های مردمی
2.     کاهش تصدی‌گیری‌های غیر ضروری حاکمیتی در دستگاه‌های دولتی
3.     ارتقاء توانمندی‌های بخش‌های مردمی در حوزه فعالیت‌های قرآنی بین‌الملل
4.     ارتقا و افزایش تعاملات آموزشی، آموزشی و تبلیغی و حتی توریستی قرآنی به کشورهای مختلف و میزبانی متقابل
5.     انتقال تجارب ارزشمند کشورهای اسلامی به یکدیگر
6.     رفع موانع و محدودیت‌هایی سیستم‌های موجود در برخی از کشورهای اسلامی که متأثر از نگاه و رفتارهای سیاسی دولتمردان بر روابط و تعاملات قرآنی ایجاد می‌گردد.
7.     ارتقا شاخص وحدت، همدلی و هم‌افزایی بین ملل اسلامی و خاصه کشورهای قرآنی اسلامی»