معاون دانشگاه علوم و معارف قرآن عنوان کرد:
ارتقای اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن در گرو تغییر اساسنامه
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، انتخابات شورای صنفی دانشجویان دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با هدف ایجاد همدلی میان دانشجویان و مسئولان دانشکده‌های علوم قرآنی و همچنین آشنایی بیشتر با واقعیت‌ها و مشکلات یکدیگر و نیز تقویت فضای همکاری بین دانشکده و دانشجویان در حوزه‌های مختلف امور صنفی هفته گذشته برگزار شد. به بهانه این رویداد و به دنبال دغدغه‌هایی صنفی که از سوی اعضای هیئت علمی این دانشگاه مطرح می‌شود به سراغ حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد نقیب، معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم و معارف قرآن رفتیم و پرسش‌هایی را در این خصوص با وی مطرح کردیم که با پاسخ‌های صریح حجت‌الاسلام نقیب روبرو شدیم. در ادامه مشروح این گفت‌وگو را بخوانید:

فرایند جذب دانشگاه علوم و معارف همانند سایر دانشگاه‌‎ها
حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد نقیب در گفت‌وگو با ایکنا، با بیان این‌که به لحاظ جذب هیئت علمی در دانشگاه علوم و معارف قرآن، هیچ تفاوتی با سایر دانشگاه‌‎ها وجود ندارد، اظهار کرد: در واقع همان روندی که سایر دانشگاه‌ها طی می‌کنند در این دانشگاه نیز وجود دارد. فراخوان داده می‌شود و شخص در فراخوان شرکت می‌کند، سپس دعوت به مصاحبه می‌شود و پس از قبولی در مصاحبه، پرونده‌اش در وزارت علوم و تحقیقات بررسی می‌شود و آنجا هیئت نظارت جذب وجود دارد و پس از بررسی‌های لازم، به ما اجازه جذب می‌دهند و جذب هیئت علمی صورت می‌گیرد. درست است که به لحاظ ساختاری زیرمجموعه سازمان اوقاف است اما به لحاظ آموزشی، ضوابط وزارت علوم بر این دانشکده حاکم است و جذب هیئت علمی مثل همه دانشگاه‌ها انجام می‌شود.

ارتقای اعضای هیئت علمی منوط به ارتقای اساس‌نامه
وی افزود: در خصوص پرداخت حقوق به اعضای هیئت علمی هم بر اساس مصوبه‌ای که در وزارت علوم وجود دارد، عمل می‌شود. منتها آنچه که ممکن است در بحث حقوق صنفی اعضای هیئت علمی مورد پرسش باشد، در بحث‌های دیگری است که منوط به طی یک سری مراحل در حیطه دانشگاه است که در اختیار بنده نیست و حتی فعلا در اختیار دانشگاه نیست. تا زمانی که دانشکده هستیم این مشکلات هست و برای رفع آن، این مجموعه باید تبدیل  به دانشگاه شود. مراحل تبدیل آن هم از طریق وزارت علوم انجام شده اما در مرحله ارتقا و تبدیل اساسنامه هست و تا این ارتقای اساسنامه از دانشکده به دانشگاه انجام نشود، بعضی از امور هیئت علمی وجود دارد که مترتب به این امر است. البته ریاست دانشگاه و قائم مقام دانشگاه در حال پیگیری هستند که بحث ارتقای اساسنامه انجام شود و ان‌شاءالله آن مسائل مربوط به هیئت علمی هم به لطف خدا حل خواهد شد.

سیدمحمد نقیب خاطرنشان کرد: دغدغه‌های اعضا را از طریق خود اعضای هیئت علمی پیگیری کنید تا مسائل را مطرح کنند. منتها عرض کردم آن مسائلی که دغدغه این اعضاست، به لحاظ اداری و اجرایی تمام کارها روی روال قانونی انجام شده است. مهم‌ترین مسئله، بحث ارتقا و تبدیل اساسنامه به دانشگاه است که آن از هم حیطه اداری دانشگاه خارج است و طبیعتا این بحث در شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم مطرح است که باید مصوب شود و سایر اعضای هیئت علمی بتوانند مراتب ارتقا را طی کنند.

وی افزود: در مجموعه هیئت علمی این دانشگاه، 42 نفر شماره استخدامی وزارت علوم دارند و مابقی هم قرار است مراحل استخدامی را انجام دهند و همگی از طریق وزارت علوم جذب هیئت علمی شوند. این جذب طبق روال طبیعی همه دانشگاه‌ها است. از مجموع کل اعضای هیئت علمی فقط سه یا چهار نفر کارشناسی‌ارشد هستند و مابقی اعضا دکتری و یا مدرک سطح چهار حوزه دارند. به لحاظ سطح علمی نیز سطح علمی خوبی در مجموعه اعضای هیئت علمی داریم.

نقیب در پاسخ به پرسش ایکنا درباره مطالبات اعضای هیئت علمی این دانشگاه، گفت: از جهت ارتقای اعضای هیئت علی مشکلی نداریم و ممکن است اعضا به کل سیستم دانشگاه ایراداتی داشته باشند که بررسی آن هم در اختیار من نیست.

نقیب در خصوص استفاده از ظرفیت اساتید مدعو گفت: اکنون در حدود 80 عضو هیئت علمی داریم و مابقی اساتید که چیزی حدود 500 نفر هستند، به صورت مدعو مشغول فعالیت در این دانشگاه هستند. این ترم و با توجه به ظرفیت دانشجویی، حدود 700 نفر استاد حق‌التدریس مدعو وجود دارد که از دانشگاه‌های دیگر با ما همکاری می‌کنند. در مقطع دکتری اغلب اساتید از دانشگاه‌های دیگر دعوت می‌شوند.

گفت‌وگو: مریم روزبهانی