گروه دانشگاه: علیرغم پاسخگویی معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم و معارف قرآن به برخی پرسش ها درباره وضعیت اعضای هیئت علمی، همچنان مطالباتی از سوی اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم و معارف قرآن مطرح است که نیازمند پاسخگویی مسئولان ارشد این دانشگاه است.
به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به دنبال انتشار خبر برگزاری شورای صنفی دانشجویان دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، برخی اساتید این دانشگاه خواستار پیگیری حقوق صنفی اساتید و هیئت علمی این دانشگاه توسط خبرگزاری ایکنا شدند. به همین منظور با حجت الاسلام سیدمحمد نقیب، معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم و معارف قرآن حقوق صنفی اساتید و هیئت علمی این دانشگاه مصاحبهای در این رابطه صورت پذیرفت و وی پاسخگوی انتقادها و مطالبات اساتید این دانشگاه شد. این مصاحبه را
اینجا بخوانید.
نقیب با بیان اینکه جذب هیئت علمی در دانشگاه علوم و معارف قرآن، هیچ تفاوتی با سایر دانشگاهها ندارد، ارتقای اعضای هیئت علمی را در گروی ارتقای اساسنامه این دانشکده و تبدیل آن از دانشکده به دانشگاه دانست و گفت: تا این ارتقای اساسنامه انجام نشود؛ بعضی امور هیئت علمی حل نخواهد شد.
به محض انتشار مصاحبه با سیدمحمد نقیب در سایت خبرگزاری
ایکنا، با سیل پیامها از سوی دانشجویان، اعضای هیئت علمی، کارکنان و مسئولان این دانشگاه ذیل این گفتگو مواجه شدیم. برخی مطالبات نیز در ارتباط تلفنی برخی اعضای هیئت علمی این دانشگاه مجدد مطرح شد، از جمله اجبار حضور اعضای هیئت علمی بیش از 40 ساعت در هفته در دانشکدههای علوم و معارف قرآن و اینکه مسئولان این دانشگاه بر اساس چه ضوابط و اساسنامهای انتخاب میشوند؟
در برخی پیامها آمده است که اساتید عمدتا حوزوی هستند و کمتر از اساتید دانشگاهی استفاده میشود و اینکه آیا وجود این مجموعه اساتید دانشگاهی و حوزوی در بدنه اعضای هیئت علمی این دانشگاه موجب اختلال در وضعیت آموزشی این دانشگاه نخواهد شد؟
برخی از پیامها به نحوه عزل، استعفا، جابهجایی و یا انفصال از خدمت برخی از مسئولان دانشگاه انتقاد دارند و این که این همه اتفاق در مدتی نه چندان طولانی در دوره ریاست جدید این دانشگاه از چه روست؟
گلههای متعدد دیگری همچون عدم نظارت صحیح وزارت علوم بر امور این دانشگاه به عنوان یکی از دانشگاههای کشور و نحوه مدیریت دانشگاه که از سوی برخی اساتید مطرح شده بود و به ما منتقل کردند که اعضای هیئت علمی کمترین سهم را در مدیریت این دانشگاه دارند. همچنین نبود فضای علمی و برخوردها و تصمیمهای غیرعلمی و از همه مهمتر عدم کفایت سازمان بزرگی؛ چون اوقاف برای اداره این دانشگاه که خود مشغلههای گسترده و کلانی در سطح کشور دارد، از دیگر مسائل مطرح شده از سوی اعضای هیئت علمی این دانشگاه است.
به تازگی نیز تصاویری در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی دست به دست میشود با این عنوان که «در دانشکده علوم قرآنی!!!! ما چه میگذرد؟!» و در متن این نامه اعتراضات و مشکلات دانشجویان این دانشگاه آورده شده و در پایان این نامه نوشتهاند: «چه کنیم، صندوق ارتباط با رئیس که در مقابل دوربین قرار دارد، جلسه پرسش و پاسخ هم که نداریم مجبوریم فعلا اینگونه انتقاد کنیم!!»
در برخی از پیام های ذیل این خبر از افراد حقیقی نام برده شده است که بعضا توسط خود افراد پاسخ داده شده است. به هرحال کیفیت و حجم دیدگاه هایی که در این بخش از سوی مخاطبان مطرح شده، نشان می دهد مطالباتی وجود دارد که نیازمند پاسخگویی مسئولان است.
ایکنا به عنوان حلقه واسط دانشجویان و اساتید رشتههای معارف و نیز مسئولان دانشگاه علوم و معارف پیگیر این موضوع هست و برای برقراری ارتباط با دیگر مسئولان این دانشگاه و دریافت پاسخ آنها اعلام آمادگی می کند؛ امری که به رغم پیگیری مکرر ایکنا، در مورد برخی مسئولان این دانشگاه بی جواب مانده است.