قاری باید زبان عربی بداند+ صوت و عکس

به گزارش  خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، جلسه قرآن رضا صباغی، قاری و مدرس قران کریم، شب گذشته دوم بهمن‌ماه با حضور قرآن‌آموزان شهرری، بلافاصله پس از نماز مغرب و عشاء در حسینیه حجتیه واقع در شهرری، بعد از بیمارستان فیروزآبادی، خیابان شهید اکبری برگزار شد.

در این جلسه قرار بود، اولین جلسه دوره دوم مباحث و تمارین صداسازی باشد، اما به‌دلیل غایب بودن برخی ثبت نام‌کنندگان، فقط مقدمات کلی مطرح شد و از هفته آینده، این دوره رسماً آغاز می‌شود.

//قاری باید زبان عربی بداند+صوت و عکس

در این دوره قرار است تا تک تک اعضای جلسه تلاوت انجام دهند و نکات لازم صوتی گفته شود تا قاری، صدایش را بشناسد و با قابلیت‌های صدایش آشنا شود و در نهایت بهتر بخواند و مؤثر واقع شود.

در ابتدای جلسه، رضا صباغی آیاتی از کلام الله مجید را تلاوت کرد و مورد تشویق حاضران در جلسه قرار گرفت. سپس اعضای جلسه، به ارائه تلاوت‌های تقلیدی از اساتید مصری پرداختند و صباغی نکات صوت و لحنی و کلی تلاوت آنها را نفس به نفس، متذکر شد.

صباغی در ابتدا گفت: نشستن در جلسه قرآن و تلاوت ما و استماع بقیه بسیار عالیست اما باید در جلسه رشدی هم باشد و درجا زدن نباشد.

//قاری باید زبان عربی بداند+صوت و عکس

وی با اشاره به اینکه در تلاوت قران کریم فکر کنیم که به چه روشی بخوانیم، گفت: باید ترجمه را در انتخاب الحان مدنظر داشته باشیم و اینکه ضرب کجا باید زده شود و باصطلاح عرب‌زبان‌ها «نبرات» را باید جاهای مناسب بزنیم. مثلاً در جاهایی که افعال هستند و هجای آخرشان با «ون، ین، ان» ختم می‌شود، ضرب باید در هجای آخر باشد.

صباغی در ادامه با اشاره به اینکه ما برای خدا قرآن تلاوت می‌کنیم، نه برای مسابقه و نمره گرفتن از داور تصریح کرد: اگر کسی می‌خواهد قاری شود، باید اول زبان عربی یاد گیرد. اگر زبان عربی ندانید مثل قاری‌ای می‌شوید که دیپلم نگرفته، لیسانس گرفته است و مقدمات را نمی‌داند.

//قاری باید زبان عربی بداند+صوت و عکس

این مدرس قرآن کریم ادامه داد: زشت است، در مسجد یا محفلی، قرآن تلاوت شود و قاری نتواند ترجمه را بخواند و شخص دیگری این کار را انجام دهد. درک و فهم معانی از حیث زمان و مکان فعل شاید از آن تقلیدی که می‌شود، مهمتر است.

صباغی در تحلیل تلاوت یکی از قاریان که پرده صوتی را از ابتدا بالا گرفته بود، گفت: اگر استارت را در تلاوت قرآن، بد بزنید، کل تلاوت را تحت تأثیر قرار می‌دهد. یک نویسنده، در مقدمه کتابش، کل معلومات کتاب را نمی‌نویسد، در مقدمه فقط یک سلام و احوال کلی می‌کند. طراح برای طراحی، از ابتدا سایه می‌زند و از همان اول پررنگ نمی‌کند که نتواند پاک کند. قاری هم باید در ابتدای تلاوت، یک حال و احوال معمولی انجام دهد و پرده را تا می‌تواند پائین‌تر بگیرد.

این مدرس قرآن کریم در ادامه تصریح کرد: حتی در سخنرانی یک فن است که کاری کنی همه مستمعین، حس جستجوگریشان تحریک شود و ساکت شوند و دنبال صدا بیایند.

رضا صباغی، قاری و مدرس قران کریم، از شاگردان سعید قربانی، محمدرضا آزادی، مرحوم حاج علی اربابی، حدود 26 سال است که در مکان‌های مختلف جلسه‌داری می‌کند.

در ادامه تلاوت رضا صباغی ارائه می‌شود.

{$sepehr_media_386965_300_24}

دریافت