کارگردان فیلم دفاع مقدسی «دریاچه ماهی»:
جشنواره «سما» نگاهی از زمین به آسمان دارد
مریم دوستی، کارگردان فیلم «دریاچه ماهی» در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره کارکردهای جشنواره فیلم سما اظهار کرد: جشنواره فیلم کوتاه «سما» به دنبال پیوند نگاهی از زمین رو به آسمان است؛ تصویری آن سوتر از امروز که سوسوی معرفت از آسمانش به ما چشمک می‌زند، اما گاه سرمان را پایین نگاه داشته‌ایم و از تماشای درخشش ستاره‌ها بی‌نصیب هستیم. جشنواره «سما» می‌خواهد نگاهمان را به بالا سوق دهد؛ جایی که حقیقت را می‌توان چید و مردانی خدایی از همین جنس بودند که فاصله میان زمین تا آسمان را پیمودند.

دوستی درباره نگاهی که می‌تواند منجر به حقیقت در فیلمسازی شود، گفت: به دلیل معرفت و کشف ارزشمندی که در موضوعات دفاع مقدس بود به این عرصه وارد شدم. با توجه به این‌که در اطرافیان خود هم افرادی چنین داشته‌ام سعی کردم نگاهی به این عرصه داشته باشم. از این نظر هر فعالیت و رویدادی که بتواند موجب پیشرفت نگاه مردم شود ارزشمند است.

وی با توجه به ارزش‌هایی که چگونه زیستن در مسیر امروز جامعه ایران دارد، درباره توجه به سبک و معرفت دینی و ایرانی در آثار سینمایی بیان کرد: حتما این مسئله باید مورد توجه قرار بگیرد. البته چگونگی مواجهه با این قضیه مهم است تا تنها به دنبال برچسب گذاشتن روی موضوعی خاص در جشنواره‌ها نباشیم. مثلا توجه به سبک و معماری ایران نه‌تنها نزد افراد مسلمان جامعه، بلکه برای دیگر مردمان مانند ارمنی‌ها هم وجود دارد و بنده دوستانی میان ارامنه دارم که علاقه‌مند به معماری و هویت ایرانی هستند. از این نظر به تقسیم‌بندی موضوعی جشنواره چندان موافق نیستم.

کارگردان فیلم سینمایی «دریاچه ماهی» که با موضوع شهدای غواص ساخته شده است، درباره برپایی جشنواره‌های سینمایی در کشور تصریح کرد: ما باید بیشتر از این‌ها سینمای ایران را جهانی کنیم و برای همین به نظرم باید بیشتر جشنواره‌های مهم به سمت بین‌المللی شدن حرکت کنند، چون به اندازه کافی جشنواره داخلی داریم.

وی ادامه داد: نباید فیلم‌ساز را محدود به مواردی خاص کرد و به فیلمساز خط داد، چنان که برخی جشنواره‌ها این گونه هستند. به نظرم باید بگذاریم که فیلمساز کار خود را انجام دهد چون کار مؤثر نه با سفارش بلکه با اشتیاق و ذوق هنرمند شکل می‌گیرد. همانطور که من موضوع دفاع مقدس را دوست داشتم که درباره‌اش فیلم ساختم اگر چه شاید خیلی‌ها در نگاه اول از من بپرسند که چرا چنین فیلمی ساختم؟! و من هم توضیحات خود را می‌دهم. چون خودم فرزند مردی ایثارگر هستم و آن شرایط را لمس کردم و می‌خواستم تاریخ مهمی از سرزمین خود در دوران دفاع مقدس را نشان دهم.

دوستی پیشنهاد خود را درباره برپایی بهتر جشنواره سوم فیلم «سما» این گونه بیان کرد: جشنواره جهان‌شمول است و گستره بالایی دارد. به نظرم این جشنواره می‌تواند در هر دوره از جشنواره سوژه‌های خاصی را مدنظر قرار دهد. مثل خیلی از جشنواره‌های بزرگ دنیا و می‌توان در این جشنواره و در زیر مجموعه سبک زندگی مورد خاصی را برجسته ساخت و هر سال یک پیام مشخص را مورد توجه قرار داد.
 
وی در انتها تصریح کرد: توجه به بنیان خانواده‌ها و نمایش آثاری که بتواند نگاه جامعه فرهنگی ایران را نشان دهد، باید مورد توجه دست‌اندرکاران قرار بگیرد.