گروه حوزههای علمیه: استاد تفسیر حوزه با بیان اینکه نبوت پیامبران امری جبری نبوده است تاکید کرد: انبیاء متحمل سختیها و دشواریهای فراوانی شدهاند و در ازای تحمل این رنجها خداوند به آنان مقام نبوت را بخشیده است.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله مهدی هادوی تهرانی امروز دهم بهمن ماه در ادامه تفسیر سوره مبارکه مومنون گفت: خداوند در آیاتی از این سوره با زبان مواخذه سؤال کرده که چرا مردم در این قول تدبر نمیکنند. وی با بیان اینکه قول تنها به معنای گفتار پیامبر و قرآن نیست و نشانهها و آیات طبیعی را هم شامل است افزود: علامه طباطبایی بحثی در مورد تدبر در قرآن دارد و یکی از احتمالات ایشان این است که تدبر یعنی اینکه آیه بعد از آیه مورد توجه قرار بگیرد.
وی افزود: این نگاه به یک معنا میتواند مبنایی برای تفکر نظاممند و سیستمی باشد که در مباحث اسلامی با عنوان نظریه «اندیشه مدون» مطرح شده است.
آیتالله هادوی تهرانی همچنین در ادامه تفسیر سوره مبارکه انبیاء گفت: خداوند در داستان ابراهیم(ع) و بعد از پرتاب شدن ابراهیم در آتش و نجات از آن اظهار کرد: قرآن بعد از آن در آیه 71 فرمود ما او را به سرزمینی مبارک اسکان دادیم و به او اسحاق و یعقوب را به عنوان دو نعمت بزرگ بخشیدیم.
هادوی تهرانی با بیان اینکه انبیاء به امر خداوند مردم را به سمت رشد و عقلانیت هدایت میکنند تصریح کرد: خداوند فرموده ما به ابراهیم رشد دادیم و وقتی به رشد رسید در برابر کفر و بتپرستی ایستاد و دعوت به توحید کرد.
وی افزود: ابراهیم با استدلال به میدان هدایت مردم آمد هرچند آنان زیربار نرفتند و به محاجه با او پرداختند و ابراهیم هم برای مقابله آن سرنوشت را بر بتهای آنان آورد.
این استاد تفسیر بیان کرد: مقابله با سنتهای باطل و رایج مردم در یک دوره و زمان کاری بسیار شجاعانه است و حضرت ابراهیم(ع) با شجاعت و توکل بر خدا، سختیهایی مانند افتادن در آتش و ... را تحمل کرد و به روی خود نیاورد.
هادوی تهرانی یکی از بالاترین مراتبی که خداوند به ابراهیم(ع) عطا کرد مقام امامت بود ادامه داد: انبیاء درست است که با توفیق خدا به جایی رسیدهاند و هر کاری میکنند فعل خداست ولی هیچ کس به زور پیامبر نشده است.
وی تاکید کرد: انبیاء موجوداتی فرازمینی نبودهاند بلکه انسانهایی مثل ما بودهاند بنابراین آنان هم باید مراحل سخت و امتحانات دشوار را سپری کنند تا به مرتبه و مقامی برسند.