همراه با نمایش‌های جشنواره «تئاتر بسیج»/2
مدل اجرایی جشنواره «تئاتر بسیج» مانع از راهیابی آثار تکراری می‌شود

مهدی صالحیار، نویسنده و کارگردان نمایش خیابانی «انشای متولد 84» در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: با اجرای این نمایش البته با نامه جدید «انشای یک دهه هشتادی» در بخش خیابانی دوازدهمین جشنواره سراسری «تئاتر بسیج» شرکت داریم.

وی ادامه داد: داستان این نمایش در مورد خواهر و برادری است که در مورد وقایع انقلاب و دفاع مقدس اختلاف نظر دارند و حال که خواهر از سوی مدرسه مکلف به نگارش انشایی در مورد انقلاب است، با تردیدهایی مواجه می‌شود.

صالحیار تصریح کرد: خوشبختانه در دوازدهمین دوره این جشنواره  با شیوه و ساختار اجرایی متفاوتی روبرو هستیم به این معنی که از صفر تا صد تولید یک اثر نمایشی یعنی از زمان نگارش نمایشنامه تا هدایت کارشناسان برای تولید اثر نمایشی زیر نظر دبیرخانه جشنواره به انجام می‌رسد.

وی ادامه داد: این امر منجر به این مسئله شده است که در این دوره از جشنواره با آثار نمایشی بدیع و تازه‌ای روبرو شویم که از پرداخت کلیشه‌ای به مضامین ارزشی و انقلابی جلوگیری به عمل میآورد؛ چرا که در صورت ارائه چنین طرح‌های نمایشی از همان ابتدا هیئت انتخاب اجازه راهیابی به آثار تکراری را نمی‌دهند.

این کارگردان تئاتر همچنین در مورد برگزاری دوازدهمین دوره این جشنواره به میزبانی بندرعباس گفت: دور پیشین این جشنواره نیز به میزبانی کرمانشاه برگزار شد که ثمرات و نتایج مطلوب و مبارکی به دنبال داشت؛ مهمترین مسئله در این زمینه بحث تمرکززدایی رویدادهای تئاتری از پایتخت و مراکز استانی مطرح است به همین دلیل میزبانی بندرعباس هم با توجه به همجواری استان هرمزگان با استان‌های غیور و حماسه‌ساز ایران اسلامی، در ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت و بسیج بسیار مؤثر است.

امیرسجاد دبیریان