جزئیاتی از برگزاری دوره اقراء
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) فارس نوشت: سومین دوره تخصصی اقراء چندی پیش با حضور شیخ دیب از کشور سوریه و تعدادی از اساتید و چهره‌های قرآنی کشور در شورای عالی قرآن برگزار شد.
میرزاجانی در خصوص این دوره گفت:‌ تعدادی از اساتید، قاریان و حافظان قرآن کریم با دعوت شورای عالی قرآن در هر یک از دوره‌ها حضور یافته و هر کدام یک دوره کامل تلاوت ترتیل قرآن کریم را به شیخ تحویل می‌دهند در پایان هم شیخ با اعطای یک گواهی رسمی به قاریان و حافظان ما، اجازه صدور مجوز قرائات را می‌دهد، یعنی به این صورت که در گواهی بیان می‌کند که «من قرائت شما را پذیرفتم و شما مجوز دارید از این پس به دیگران هم اجازه بدهید.» با این کار اساتید کشورمان هم پس از پایان دوره صاحب اجازات یا مجیز می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه این اتفاق تاکنون در جمهوری اسلامی ایران رخ نداده است،‌ گفت: موضوع برگزاری دوره اقراء امسال برای اولین‌بار توسط شورای عالی قرآن راه‌اندازی شد، البته هر چند این کار خیلی دیر صورت گرفت اما آن را به فال نیک می‌گیریم و امید است در سال‌های آتی رشد و رونق بهتری داشته باشد.
شیخ عصفور تلاوتش با ۳۲ واسطه به پیامبر(ص) می‌رسد
میرزاجانی درخصوص نحوه نگارش اجازه در گواهینامه اقراء گفت: هنگامی که یک استاد اجازه قرائت را صادر می‌کند در گواهینامه‌اش نام خود و نام همه سلسله پیشینی که او و افراد قبل از او اجازه گرفته‌اند، مکتوب می‌شود. به عنوان مثال در اولین دوره اقراء که با حضور شیخ عصفور از مصر برگزار شد،‌ ایشان با 32 واسطه تلاوتش به پیامبر(ص) می‌رسید. این موضوع درخصوص سایر شیوخ هم صدق می‌کند و در گواهینامه‌ای که این عزیزان به اساتید ما اعطاء می‌کنند نام تمامی سلسله و اساتیدی که پیش از این‌ها گواهی اعطا کرده‌اند و یا اجازه صادر کرده‌اند درج شده است.
طی سه دوره ۱۸ استاد قرآن اجازه قرائات دریافت کردند
رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن این دوره را سومین دوره اقراء برشمرد و گفت: اولین دوره تابستان امسال با حضور شیخ عصفور از مصر برگزار شد که در آن 10 نفر از اساتید گواهینامه دریافت کردند، دومین دوره با حضور شیخ کرخی از کشور عراق برگزار شد که دو نفر موفق به کسب گواهینامه شدند و در سومین دوره هم که با حضور شیخ دیب از کشور سوریه برگزار شد ۶ نفر از عزیزان مجوز قرائات را دریافت کردند، البته محور این دوره‌ها تلاوت به روش حفص از عاصم است اما دو نفر از عزیزان هم موفق شدند مجوز قرائت به روش‌های ورش و حمزه دریافت کنند.
برگزاری دوره شرح مقدمه کتاب ابن جزری در کنار دوره اقراء با حضور شیخ دیب
وی از برگزاری دوره شرح مقدمه کتاب «ابن جزری» با حضور شیخ دیب خبر داد و گفت: یکی از کارهایی که ما در سومین دوره انجام دادیم این بود که از فرصت حضور استاد سوری استفاده کردیم و وی در دوره‌ای به شرح مقدمه کتاب «ابن جزری» پرداخت. این شرح به نوعی مقدمات آموزش قرآن است که به صورت یک دوره علمی برگزار شد و در آن اساتید کشورمان با شیخ دیب به مباحثه پرداختند.