آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی:
بشر مکلف به شناخت خدا از طریق شهود نیست
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) آیت‌الله‌العظمی عبدالله جوادی آملی امروز 17 اردیبهشت ماه در جلسه تفسیر در مسجد اعظم قم گفت: چون خداوند عادل محض است کیفر تبهکاران را خواهد داد و به دادخواهی مظلومان رسیدگی می‌کند و چون تواب است توبه گنهکاران را می‌پذیرد.
وی با بیان اینکه ریز و درشت اعمال انسان در نامه اعمال و توسط کاتبان نوشته می‌شود، تصریح کرد: خداوند قوانین متغیر و زوال‌پذیری دارد که قوانین متغیر را از فعل متغیر و قوانین ثابت را از فعل ثابت الهی اتخاذ می‌کنیم.
آیت‌الله جوادی آملی با تاکید بر اهمیت معرفت نفس بیان کرد: ما درس و بحث را می‌خواهیم بیرون از معرفت نفس دنبال کنیم به همین دلیل در برخی موارد به حقیقت مطلب نمی‌رسیم زیرا فکر نمی‌کنیم که ما در درون خود سیر نفسانی و صعود و نزول و ... داریم.
این مرجع تقلید با اشاره به برچیده شدن زمان و مکان در قیامت اظهار کرد: در نفخ صور کل عالم برچیده می‌شود و به دنبال آن زمان و مکان نیز برچیده می‌شود و تصور این مطالب که موجودات متزمن و متمکن دفعتا لامکان و لا زمان شوند با معرفت نفس قابل درک است.
آیت‌الله جوادی آملی افزود: انسان روزانه صعود و نزول دارد، زیرا ادراکات مادی در طول روز بر ذهن ما ایجاد می‌شود و تابع زمان و مکان است اما با همین وجود می‌توانیم دفعتا از زمان و مکان بگذریم چیزی که در تصدیقات و قضایای کلی ما مانند العدل حسن رخ می‌دهد بنابراین می‌شود انسان از زمین و زمان‌ به بی‌زمان و بی‌زمینی حرکت کند.
وی اظهار کرد: قضایای کلی تابع زمان و مکان نیستند به همین دلیل کسی نمی‌گوید من در فلان زمان و فلان مکان به این نتیجه رسیدم که عدل خوب است.
این مفسر قرآن با اشاره به صفات الهی و بسیط بودن خداوند گفت: خداوند بسیط و نامتناهی و تجربه ناپذیر است و نه در دنیا و نه در آخرت قابل مشاهده نخواهد بود بنابراین اگر کسی خود را بشناسد به مقداری که برای او وظیفه است خدا و معادش را هم خواهد شناخت.
وی تاکید کرد: در شناخت خدا ما مکلف به برهان هستیم و نه عرفان و چون ذات الهی غیرمتناهی است باید با برهان خدا را درک کنیم از این رو ما به شهود مکلف نیستیم.