تفاوت سلیقه مخاطبان ایران و ترکیه در خرید قرآن

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، ساجد زنده‌دل، مسئول غرفه «آران کی ترکیه» در بخش ناشران بین‌الملل سی‌امین نمایشگاه کتاب تهران است، با وی در رابطه با نوع قرآن‌ها و سلیقه مخاطبان ایرانی در خرید مصاحف گفت‌وگو کرده‌ایم، در ادامه این گفت‌وگو را می‌خوانید؛ 

در این غرفه چند نوع قرآن عرضه کرده‌اید؟

قرآن‌ها با سبک‌های مختلف و طرح جلدهای گوناگون عرضه شده است، اما از نظر خط دو نوع خط از خوشنویسان ترکیه به نام «حامد الآمدی» یا حامد آی‌تاچ و «احمد خسرو افندی» در این نمایشگاه عرضه شده است و خط حامد الآمدی بیشترین فروش را داشته است. 

سبک کتابت هر یک به چه صورت است؟

حامد الآمدی و احمد خسرو افندی هر دو به شیوه عثمان‌طه کتابت می‌کنند، به این معنی که هر صفحه آن پانزده سطر دارد و هر صفحه، با اول یک آیه آغاز شده و به آخر یک آیه ختم می شود و هر جزء قرآن در بیست صفحه نوشته شده و با احتساب دو صفحه در اول و دو صفحه در آخر که برای تذهیب و تزیین‌های دیگر در نظر گرفته شده مجموعاً در 604 صفحه تدوین شده است.

قرآن خسرو افندی چه ویژگی‌هایی دارد؟

این قرآن را توافقی هم می‌نامند، چرا که کتابت به شیوه‌ای بوده که کلمات «الله» در یک صفحه زیر هم بوده و یا آیاتی که مشابه هستند زیر هم افتاده و یا تعداد «الله» در یک صفحه با صفحه مشابه آن یکی است.

استقبال از قرآن خسرو افندی چه طور بود؟

متأسفانه کمتر مورد استقبال قرار گرفت و بیشتر خط استاد حامد الآمدی را می‌پسندند و در ترکیه نیز همین خطوط رایج بوده و مخاطبان ترکیه‌ای بیشتر از این خطوط استقبال می‌کنند، اما در ایران کسیاحمد خسرو افندی را نمی‌شناسد.

مشتریان ایرانی در انتخاب و خرید قرآن به چه مولفه‌هایی توجه می‌کنند؟

نخستین مؤلفه در انتخاب آنها خط قرآن است و همچنین ویژگی‌هایی مانند کیفیت، جلد قرآن، کاغذ، طرح روی جلد، تذهیب، زرنگاری و ... در انتخاب قرآن تأثیر دارد.