راه‌اندازی اولین «منبر» آنلاین در فضای مجازی/ مشاوره و پاسخگویی به مسائل دینی به صورت زنده
‌‌به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، از ابتدای شکل‌گیری اسلام تا کنون برای گسترش و نهادینه کردن فرهنگ اسلامی روش‌های گوناگونی اجرایی ‌‌شده است، که در اکثر کشور‌های اسلامی بارزترین شیوه تبلیغ، منبر و خطبه‌هایی بود که در مساجد انجام می‌شد؛ شیوه‌های تبلیغ در ابتدا به صورتی بود که عالمی در مورد موضوعی خاص به سخنرانی می‌پرداخت و در پایان نیز سوال‌های دیگران را پاسخ می‌داد و به نوعی بهترین روش تبلیغ دین و آموزه‎های قرآنی به حساب می‎آمد؛ البته این روش تاکنون ادامه دارد و در بسیاری از مساجد نیز هنوز پرطرفدارترین روش تبلیغ دین محسوب می‎شود.

بعدها با پیشرفت تکنولوژی‌ و تغییر در ذائقه‌های جوامع به‌ ویژه نسل جوان و خانواده‌ها در دهه‌های اخیر و همچنین مشغول شدن آنها با ابزارهای نوین امروزی، موضوع مهمی که در حوزه ترویج و تبلیغ دین مطرح شده است نحوه اجرای تبلیغ است و اینکه آیا روش‌های کنونی پاسخ نیاز‌های جوانان را در عرصه‌ دین برآورده کرده است یا خیر؟ امروزه در جهان بحران‌های فرهنگی درصدد تهی كردن انسان از معنویت هستند و در این میان تبلیغ دین و ارزش‌های نشأت‌ گرفته‌ از آن به جهت مقابله‌ با این بحران‌ها نیز ضرورت ویژه‌ای پیدا کرده است.

رسالت مكتب اسلام جهانی و جاوید و گستره پیام‌رسانی آن نامحدود است؛ از این‌ رو در دین اسلام امر تبلیغ از جایگاه بسیار والایى برخوردار است به‌ گونه‌ای كه اساسى‏‎ترین وظیفه انبیا در قرآن، تبلیغ دانسته شده است. تبلیغ و دعوت، ارشاد و هدایت مردم به ارزش‎های الهی از اصول رسالت پیامبران الهی نیز بوده و خط اصلی برنامه آنان را تشکیل داده است؛ حال در اهمیت تبلیغ همین بس که هر مکتب و مذهبی برای شناساندن و پاسداری از اصول و مبانی خود، نیاز به تبلیغ دارد؛ این مکتب‌ها برای حفظ پیروان خود، تقویت بنیه معنوی و آگاهی آنان، جذب دیگران، پاسخ‌گویی به شبهات و اشکالات، جلوگیری از انحرافات و بدعت‌ها و حضور در صحنه جهانی و بین‌المللی، نیاز مبرمی به اهرم تبلیغ دارند.

باید گفت که تبلیغ، زنده‎کردن انسان‌ها است و موجب هدایت انسان‌ها به‌ سوی حیات برتر می‌شود؛ هدایت یک انسان به‌ منزله احیای او و احیای یک انسان به‌ مثابه احیای همه انسان‌ها است؛ حال در عصری كه فناوری ارتباطات، جهان را به‌صورت يك دهكده‌ كوچك درآورده است، هر جامعه يا فردی می‌تواند، از اوضاع ديگری به‌طور كامل، مطلع شود، ابزارهای نوين و مدرن تبليغ و شيوه‌های جديد آن برای انجام تبليغ، سلاح كارآمدی است كه برای رسيدن به اهداف بلند تربیت دینی می‌توان از آن بهره برد؛ لذا مسئوليت تبليغات دينی در عصر ارتباطات، بسيار سنگين و خطير است، اما اولین موضوع در بحث تبلیغ دسترسی به عالمان و متخصصان واقعی دین است.

در این میان یکی از عمده‌ترین مشکلاتی که دامن‌گیر جوامع بشری در تمام عرصه‌های مختلف اجتماعی شده، سخن گفتن افراد ناآگاه از موضع متخصصان آگاه است؛ این اتفاق در عرصه مباحث دینی نیز تاکنون مشکلات فراوانی را به همراه داشته است؛ حال رویکرد به دین اگر از مجاری صحیح و الهی و فهم عمیق صورت نگیرد به کج‌فهمی،‌ قشری‌گرایی و خودمداری می‌انجامد؛ لذا دینی که قرار باشد بدون اتکاء به عالمان وارسته و فقهای متعهد فهمیده شود، فهمی آسیب‌دیده و دریافتی آفت‌زده در انسان به وجود خواهد آورد.

امروزه با پيچيدگی فرايند تبليغ و تأثيرگذاری و از طرفی با توجه به گستره دامنه‏‎دار تبليغ دينی و تنوع و تکثر مخاطبان و نو به نو شدن انديشه‏‌ها و نيازهای متفاوت جوامع و نگرش‏‎های فرهنگی و عقیدتی قشرهای گوناگون، وجود خبرگانی کارشناس و اثربخش و از ديگر سو، متعهد، بسيار ضروری به نظر می‏‎رسد که این مهم از عهده یک نفر خارج است و نیاز به اندیشمندان دینی متخصص در زمینه‌های مختلف را می‌طلبد که دسترسی به این تعداد علمای مختلف، کار را بر نظام تبليغ دينی بیش‌ از پیش دشوار کرده است.

یکی از رسالت‏‎های مهم تبليغ دينی، هماهنگ کردن و سازمان‏دهی منابع انسانی و هم‌طیف کردن آن‏ها در جهت رسيدن به هدف مشترک تبلیغی است که نیازمند برنامه‌ تبلیغی منسجم و برگزاری دوره‌های تربیت دینی است که این مسئله نیز به علت عدم دسترسی آسان به مبلغان دينی آگاه و متخصص، با مشکل روبرو است؛ حال با توجه به اهمیت امر تبلیغ در دنیای امروز، از هر نوع امکانات و ابزار مدرن می‌توان در راستای تبلیغ دین استفاده کرد که یکی از این امکانات فضای مجازی است.
 
اهمیت تبلیغ دین در فضای مجازی

 اهمیت تبلیغ دین در فضای مجازی به مراتب بیشتر از رسانه منبر و در فضای مسجد است و با توجه به مشکلات ذکر شده در امر تبلیغ و اهمیت تبلیغ در دنیای امروز، یکی از مؤسسه‎های فرهنگی برای رفع بخشی از این مشکلات پا به عرصه گذاشته است. مؤسسه تبليغی با نام اختصاری «لايو منبر» در فضای مجازی پایه‌گذاری شده و توسط گروهی از روحانیون و طلبه‌ها اداره می‌شود. این مؤسسه با هدف ارتباط سهل‌تر میان مبلغان متخصص و گروه‌های دینی به‌ ویژه جوانان ایجاد شده و تلاش می‎کند ندای حیات‌بخش اسلام و شیعه را با استفاده از ابزار پیشرفته و فضای مجازی به اقصی نقاط جهان برساند.

فوری//اولین سایت تخصصی «منبر» راه‌اندازی شد/ مشاوره و پاسخگویی به مسائل دینی به صورت زنده
گروه تبلیغی لایو منبر مزایای جالب و مطلوبی را به کاربران اختصاص داده است که همین امر موجب شد تا خبرگزاری ایکنا اقدام به معرفی این رسانه مجازی کند؛ طی گزارش و رصد ما در فضای مجازی خدمات این مؤسسه در فضای مجازی در عرصه تبلیغ دینی توسط مؤسسه‌‎های انگشت شمار و البته نادر با این کیفیت در فضای مجازی کشور انجام می‌شود که در نوع خود بی‌نظیر است.

برخی از این مزایا شامل استفاده از طلاب متخصص فضای مجازی و تبلیغ در حوزه ایران و بین‌الملل، استفاده از مبلغان و خطیبان توانا، متعهد و قابل‌اعتماد، استفاده از بروزترین و پیشرفته‌ترین نرم‌افزار ارائه کلاس مجازی، برگزاری دوره‌های تبلیغی، ارتباط آسان جهت برگزاری مراسم‌های مذهبی، عدم محدودیت زمانی و مکانی در ارائه سخنرانی‌های مذهبی جهت اقصی نقاط دنیا، هدفمندی موضوعات تبلیغی و ارائه محتوای سخنرانی با توجه به درخواست مخاطبین و عدم محدودیت جهت برگزاری انواع مراسم‌های مذهبی همچون؛ سخنرانی، کنفرانس و خواندن خطبه عقد است.

بنابر این گزارش، یکی از مزایا و امکانات خوب ارائه شده توسط این مؤسسه نرم‌افزار ارتباط با مخاطب آن است. در این نرم افزار که جزو قدرتمندترین پلت فرم‌های دنیا محسوب شده، داده‌ها به گونه‌ای بهینه تنظیم می‌شوند که سرعت ارتباط بر اساس سرعت کاربر تنظیم می‌شود؛ در واقع مأموریت آن پایان دادن به بحران ارتباطات سریع، آسان و کم هزینه با مبلغان و متخصصان امور دینی است.

این نرم‌افزار علاوه بر ارتباط صدا و تصویر، قادر به ارائه امکانات گوناگون شامل؛ نمایش فیلم، وایت برد، چت، اشتراک انواع فایل، ریموت کنترل و امثال آن، جهت برگزاری جلسات سخنرانی و منبر، وب کنفرانس، کلاس مجازی، کارگاه آموزشی، مشاوره و ... است.

فوری//اولین سایت تخصصی «منبر» راه‌اندازی شد/ مشاوره و پاسخگویی به مسائل دینی به صورت زنده
جالب است بدانید که بنا به گفته تهیه‌کنندگان این مؤسسه ‌تمامی هزینه‌های سایت لایو منبر به‌ صورت شخصی پرداخت می‌‌شود و طراحان و فعالان این سایت که همگی طلبه هستند سعی کرده‌اند بخش‌هایی از جمله گفتگوی آنلاین، پرسش و پاسخ شرعی و اعتقادی، استخاره، تصحیح قرائت نماز، آموزش ترتیل قرآن، راهنمایی جهت نوشتن وقف و وصیت‌نامه، محاسبه خمس و امثال این موارد را به صورت رایگان ارائه کنند.

شما می‌توانید برای استفاده از خدمات این سایت و منبر‌های مجازی آنلاین و زنده اینجا را کلیک کنید. همچنین برای دریافت توضیحان و ورود به کلاس‌های مجازی این مؤسسه نیز اینجا کلیک کنید.

یادآوری می‌شود، بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با شعار «قرآن، اخلاق و زندگی» هشتم تا ٢٦ خردادماه جاری، همزمان با دوم تا 21 ماه مبارک رمضان از ساعت ١٧ تا ٢٤ در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) میزبان علاقه‌مندان به قرآن است.