/قرآن؛ کتاب هدایت/
اخطار شدید قرآن به کم‌فروشان و عیب‌جویان
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از زنجان، دو سوره در قرآن با کلمه «ویل» شروع شده «ویل» یکی از شدیدترین تهدیدهای قرآن است.

یکی در سوره مطففین «وَيْلٌ لِلْمُطَفِّفِينَ؛ واى بر كم‌‏فروشان» و دیگری در سوره همزه «وَيْلٌ لِكُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ»؛ واى بر هر بدگوى عيبجويى».

هر چند در آیات متعدد از کلمه «ویل» استفاده شده که بیشترین موارد استفاده نیز در جمله «وَيْلٌ يَوْمَئِذٍ لِلْمُكَذِّبِينَ» است که حداقل 11 بار در قرآن کریم این عبارت در سوره‌های مختلف به کار برده شده است.

«ویل» دو معنا دارد؛ یکى بر اساس برخی روایات اسم چاهى در قعر جهنم برای گروهی از گناه‌کاران است. معنای دیگر آن تأسف و اندوه بر حال بد فرد یا گروهی است. معادل فارسى آن، واژه «واى» است: «ویل له» یعنی وای بر او.

شاید اهمیت اینکه دو سوره مبارک با این عبارت شروع شده‌اند دلیلی بر اهمیت موضوع باشد. «کم‌فروشی و عیب‌جویی». با سرلوحه قرار دادن تربیت قرآنی و گام نهادن در مسیر تعالی، باشد تا در روز قیامت از مصادیق «وَيْلٌ يَوْمَئِذٍ لِلْمُكَذِّبِينَ» نباشیم که به خاطر عدم ایمان به قیامت، کم‌فروشی کردند و عیب دیگران را به رخ کشیدند.