با اتمام فعالیت بخش نهادهای مردمی در مصلای امام(ره)؛
مؤسسات قرآنی در نمایشگاه بیست‌و پنجم چه کردند
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی ‌قرآن(ایکنا)، یکی از بخش‌های اصلی بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم بخش کمیته مؤسسات و نهادهای غیر دولتی قرآنی بود که به منظور معرفی فعالیت‌های نهادهای مردمی و دولتی در زمینه برپایی دوره‌های قرائت قرآن، حفظ و فهم و تدبر و ترجمه و دوره‌های تربیت مربی قرآن و به منظور توسعه و گسترش فرهنگ قرآن کریم و اهل‌ بیت(ع) و نمود عینی فعالیت‌های مؤسسات به ویژه در بخش مردمی است.
«مؤسسات قرآنی» بخشی که بی‌صدا در میان هیاهوی نمایشگاه قرآن جمع شد/فضای معین جغرافیایی نداشت
این بخش که با هدف جذب علاقه‌مندان و افراد توانمند به منظور سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های قرآنی ـ مردمی در دو بخش مؤسسات قرآنی با بیش از 40 مؤسسه و بخش نهادهای غیردولتی قرآنی با حضور بیش از 25 نهاد غیردولتی فعالیتش را آغاز کرد.
در بخش مؤسسات قرآنی ـ مردمی طبق روال هر ساله به عرضه آخرین تولیدات و رونمایی از تازه‌ترین آثار، برپایی نشست‌های تخصصی و کارگا‌ه‌ها و ارائه مشاوره در مؤسساتی چون جامعةالقرآن، بیت‌الاحزان، احسن‌الحدیث، تدبر در قرآن و سیره مشهد، تدبر در کلام وحی قم و ... با حضور کارشناسان مربوطه انجام می‌گرفت.
«مؤسسات قرآنی» بخشی که بی‌صدا در میان هیاهوی نمایشگاه قرآن جمع شد/فضای معین جغرافیایی نداشت
البته در کنار این فعالیت‌ها شاید از آسیب‌هایی که دامن مؤسسات را گرفته است توجه ویژه آنها و اهتمام آنها بر برپایی دوره‌های مهد قرآن ویژه خردسالان است، فعالیتی که شاید در غرفه‌های قریب به اتفاق مؤسسات و تشکل‌های قرآنی ـ مردمی و در این بخش نمود داشت. بیشتر این غرفه‌ها با قرار دادن میز کار کودک و در اختیار گذاشتن تصاویر کپی شده همراه با قطعه‌ای از آیات متناسب با آن تصویر به منظور رنگ‌آمیزی و یا توضیح بخشی از آیات و درخواست نقاشی کردن مفهوم آن از کودکان به این موضوع پرداخته‌اند.
درست است که برپایی دوره‌های مهد قرآن و کلاس‌های قرآنی، عمده‌ترین بخش تأمین‌کننده درآمد مؤسسات است، اما شاید توجه بی‌رویه به این موضوع فعالیت اصلی مؤسسات را تحت تأثیر قرار دهد و نگذارد که به خوبی به عرض اندام فعالیتشان بپردازند. البته هر چند در کنار آن نیز مسابقات روزانه و تراکت‌ها و بروشورهایی از فعالیت‌های مؤسسات در میان بازدیدکنندگان پخش می‌شد.
«مؤسسات قرآنی» بخشی که بی‌صدا در میان هیاهوی نمایشگاه قرآن جمع شد/فضای معین جغرافیایی نداشت
فضایی که در محل برپایی بیست و پنجمین نمایشگاه قرآن برای مؤسسات قرآنی در نظر گرفته شده بود، روبروی محراب شبستان اصلی امام خمینی(ره)، در راهروی اصلی بود. مکانی که شاید با خیل بازدیدکنندگان روبرو بود و موجب می‌شد تا مخاطبان علاقه‌مند را به سمت و سوی این غرفه مؤسسات و تشکل‌های مردمی بکشاند، اما این غرفه‌ها بدون نشان و شماره بودند چیزی که در نمایشگاه‌های قرآن دوره گذشته به آن توجه می‌شد و راهروها با شماره و بالای غرفه‌ها شماره‌شان معین می‌بود و امسال این امر محقق نشد و همین امر موجب سردرگمی قرآن‌آموزان مؤسسات را که برای بازدید از غرفه مؤسسه‌شان به نمایشگاه آمده‌اند و یا سایر بازدیدکنندگان علاقه‌مند می‌شد.
در این میان حجت‌الاسلام محمدعلی خسروی، مدیر کمیته مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد در گفت‌‌وگو با ایکنا گفت: در سال‌های گذشته مؤسسات بدون موضوع‌بندی در حدود 40 و یا 50 مؤسسه در نمایشگاه قرآن حضور پیدا می‌کردند که امسال با برنامه‌ریزی که شده است از مؤسسات قرآنی به صورت موضوع ‌محور دعوت شده است.
وی ادامه داد: یعنی مؤسسات در سه موضوع قرائت، حفظ قرآن و فهم و تدبر در قرآن ساماندهی شده است که در سه غرفه مجزا حدود شش مؤسسه‌ای که در زمینه قرائت موفق بوده‌اند و یا مؤسساتی که در زمینه حفظ تبحر دارند در راهرویی مجزا و مؤسساتی نیز که در زمینه تدبر و فهم قرآن متبحر هستند در راهرویی دیگر در بخش مؤسسات مردمی قرار گرفته‌اند.
خسروی با تأکید بر اینکه در نمایشگاه قرآن بیست و پنجم از بهترین مؤسسات دعوت به عمل آمده است، بیان کرد: تا افرادی که در هر رشته بخواهند اطلاعاتی را بدست آوردن در راهروی مربوطه مراجعه می‌کنند.
وی با اشاره به حضور مجموعه مؤسساتی که دارای مجوز از ارشاد و دارالقرآن الکریم سازمان تبلیغات و یا مؤسساتی که دارای مجوز جدید مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت هستند در این نمایشگاه، گفت: حدود 40 مؤسسه قرآنی ـ تخصصی در این بخش حضور داشتند.
خسروی عنوان کرد: استقبال نیز امسال بنا بر جایی که برای مؤسسات مردمی در نظر گرفته شده بود مطلوب بود بطوری که این امر بطور کامل مشهود بود.
«مؤسسات قرآنی» بخشی که بی‌صدا در میان هیاهوی نمایشگاه قرآن جمع شد/فضای معین جغرافیایی نداشت
یقینا حضور تشکل‌های قرآنی ـ مردمی در نمایشگاه قرآن گامی از گمنام بودن فعالیت مؤسسات قرآنی در سطح شهرها بردارد و مردم بدانند که افراد علاقه‌مند به حوزه‌های قرآنی در بخش مردمی نیز بدون کمترین حمایت و برخورداری و بیشتر با کمک‌های خیرین در جهت بسط فرهنگ قرآنی در جامعه گام برمی‌دارند. هرچند جمع‌آوری این بخش طی شب گذشته، 21 خردادماه در میان هیاهوی نمایشگاه قرآن آن هم بدون اختتامیه برای این بخش مظلومیت آنها را دو چندان نشان داد.
یادآور می‌شود، بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از هشتم خردادماه با شعار «قرآن؛ اخلاق،زندگی» در مصلای امام خمینی(ره) افتتاح شد و تا روز ۲۶ خردادماه از ساعت ۱۷ تا ۲۴ پذیرای بازدید عموم علاقه‌مندان است.