تأکید بر اهتمام نخبگان به ترویج فرهنگ اسلامی در نشست تونس
تأکید بر اهتمام نخبگان به ترویج فرهنگ اسلامی در نشست تونس
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست تخصصی و علمی با موضوع «ایران فرهنگی در جهان معاصر»، با حضور محمد اسدی‌موحد، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و جمعی از اساتید، نخبگان، فرهیختگان و اصحاب رسانه در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی كشورمان در تونس، برگزار شد.
اسدی‌موحد با اشاره به جایگاه فرهنگ و تمدن ایران در جهان اسلام، گفت: فرهنگ و تمدن جهان بدون مطالعه و بررسی تاریخ ایران قابل درک نیست، زیرا هر جا سخن از فرهنگ و تمدن به میان می‌آید، ایران و تمدن ایرانی متبلور می‌شود.
رایزن فرهنگی كشورمان به مشکلات كنونی جهان اسلام اشاره كرد و گفت: یکی از مشکلات جهان اسلام، فهم ناصحیح و نادرست از فرهنگ دینی و قرآنی است و برای رهایی از این مشکلات باید به ترویج فرهنگ اصیل اسلامی، قرآنی و دینی توجه شود.
وی افزود: تفسیر نادرست از آموزه‌های قرآنی و تعالیم دینی باعث افراطی‌گری در جهان اسلام و مخدوش شدن چهره زیبای جهان اسلام شده است. ترویج فرهنگ اسلامی و دینی و استفاده از ابزارهای هنری و فرهنگی در زمان کنونی وظیفه نخبگان، اهل فرهنگ و اصحاب قلم است تا با به كارگیری این ابزار صلح، صفا و آرامش به جهان هدیه شود.
منصر الهذیلی، از اساتید دانشگاه قیروان و متخصص در تمدن اسلامی در سخنانی به اهمیت فرهنگ و شعر اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران، کشوری است که با فرهنگ، ادب و شعر شناخته می‌شود؛ هر جا سخن از ایران نامی به میان می‌آید، از شاعران، نویسندگان، ادیبان، فیلسوفان و عارفان بزرگی همچون سعدی و حافظ شیرازی، مولانای رومی، ملاصدار، ابوعلی سینا و سهرورد، یاد می‌شود.
در ادامه، محمد علی آذرشب، از اساتید ایرانی و مدیرکل امور آفریقا ـ عربی مجمع جهانی تقریب به اهمیت تمدن نوین اسلامی اشاره و تصریح كرد: اكنون شاهد عقب‌ماندگی تمدن در جهان اسلام هستیم و این عقب‌ماندگی دارای عواملی است که باید شناسایی و آسیب‌شناسی شود.
وی توجه به جمال و زیبایی انسان را یکی از راه‌های احیای تمدن بزرگ اسلامی دانست و افزود: زیبایی و جمال باعث کمال انسان و نزدیکی او به ذات مطلق و رجوع انسان به ذات خود می‌گردد و آن نیز، باعث نزدیکی او به خداوند متعال می‌شود.
آذرشب ضمن بررسی موضوع زیبایی و عشق در ادبیات و شعر فارسی با قرائت اشعاری از حافظ شیرازی و جلال‌الدین رومی، به عرفان و نقش آن و محبت الهی در تقرب الهی و دست یافتن به کمال انسانی اشاره کرد.
همچنین، مدیرکل امور آفریقا ـ عربی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به توطئه‌ها و برنامه‌های دشمنان اسلام برای به انحطاط‌كشاندن و عقب‌ماندگی مسلمانان اشاره كرد و گفت: یکی از مظاهر انحطاط فرهنگی و عقب‌ماندگی تمدنی، ایجاد و احساس ذلت و خواری در بین مسلمانان است.
این جلسه با طرح پرسش و پاسخ مصاحبه محمدعلی آذرشب با رادیو فرهنگ تونس و رادیو تونس در خصوص احیاء تمدن نوین اسلامی، وحدت بین مسلمانان و وحدت جهان اسلام و همچنین، مسئله تمدن اسلامی، پایان یافت.