اسحاقی:
منشور توسعه قرآنی کشور بازنگری شود/ ضرورت ارزیابی جامع از وضعیت شاخص‌های قرآنی کشور
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، اسحاقی، معاون دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی سخنران پایانی آیین اختتامیه همایش تخصصی بررسی مسائل اساسی فراروی اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی بود.
وی با اشاره به بهره‌مندی از نظرات دوستان و انتقادات و پیشنهادات بیان شده، عنوان کرد: نکاتی که حاضران در جلسه بیان کردند و با گذشت حدود هشت سال از تدوین منشور توسعه قرآنی و فعالیت‌هایی که صورت گرفته در این زمینه، واقع‌بینانه و با ارزیابی ظرفیت‌های موجود باید تحلیل درستی از وضعیت اجرای این منشور و مصوبات آن در کشور داشته باشیم.
اسحاقی عنوان کرد: بحث قرآنی اهمیت زیادی دارد اما ممکن است به آن اهتمام نکرده باشند که بین اهمیت و اهتمام رابطه مستقیمی باشد که نیست.
وی با ابراز امیدواری از اینکه آنچه می‌گوید برنامه‌ای برای بازنگری منشور توسعه قرآنی باشد، افزود: اینکه گفته می‌شود قرآن در سطح شورا جایگاهی ندارد باید واقع‌بینانه‌تر بگوییم و مستند به واقعیت آن را بیان کنیم.
اسحاقی عنوان کرد: معتقدم احتیاج به این داریم که ارزیابی جامع از وضعیت شاخص‌های قرآنی کشور داشته باشیم تا اهتمام مسئولان در آن سنجیده شوند تا مبتنی بر ظواهر و شاخص‌های واقعی در کل کشور و بهره‌مندی از نظرات خبرگان و گروه‌های مختلف داشته باشیم تا گزارش جامع راهبردی در صحن شورا ارائه و طراحی شود، اما با مشارکت تمامی افراد در بخش‌های مختلف این امر انجام می‌شود.
وی ادامه داد: گزارش راهبردی در خصوص وضعیت فرهنگ قرآن در کشور در سطوح مختلف و دوم وضعیت اجرای منشور توسعه قرآنی و دیگر مصوبات آن با امکانات و ظرفیت‌ها و مقدوراتی که وجود داشت.
اسحاقی بیان کرد: بر اساس این دو ارزیابی به سمت بازنگری در منشور توسعه قرآنی برویم. رویکردها باید عوض شود و مبتنی بر شواهد و مردم‌محوری قرار گیرد.
وی ادامه داد: در اینکه تولی‌گری از سوی دولت در چه مواردی باشد؟ می‌تواند بازنگری انجام شود و سازوکاری هم در آن بازنگری چیده و طراحی شود تا دوستان در این بازنگری مداخله موثر داشته باشند و فراخوانی داده شود و میزگردهایی هم با محوریت بازنگری منشور در صحن شورای عالی مطرح شود، تا برپا شود.
اسحاقی اظهار کرد: امیدواریم با مصوبات جدید و با بهره‌گیری از تجربیات و ظرفیت‌های قبلی ان‌شاءالله راه پیش را به صورت مشخص و مدون بتوانیم پیش ببریم.
وی عنوان کرد: توصیف و تحلیل جامعه از وضعیت قرآن و شاخص‌های قرآن و ظرفیت‌ها و منشورها و رسیدن به منشور تحول یافته که بتواند جای خودش را نه قرآن برای قرآن بلکه قرآن برای همه عرصه‌های اجتماعی علمی و فرهنگی و ... در سطح ملی و جهانی بتوان داشته باشیم و با همکاری دوستان پیگیر آن می‌شویم.