حجت الاسلام ناصحی:
۱۵ سانت سهم هر تهرانی از مسجد!
حجت الاسلام عبدالمقیم ناصحی، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران، در گفت‌‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)،‌ در پاسخ به سوالی مبنی بر عملکرد شهردار تهران در سال‎های گذشته و اقداماتی که در حوزه دینی و قرآنی انجام شده است، گفت: از عملکرد شهرداری در این حوزه راضی هستیم، چراکه شاهد این بودیم در مدیریت شهری همان نگاهی که به مسائل فرهنگی، عمرانی و اجتماعی شهر وجود داشت، به مسائل دینی و قرآنی هم می‎شد.

وی با بیان اینکه مدیریت شهری تهران با اجرای برنامه‌های فرهنگی و دینی از نهادی خدماتی به نهادی فرهنگی تغییر وضعیت داد، افزود: هیچ برنامه‌ای در شهر تهران بدون بهره‎برداری دینی، علمی و اخلاقی اجرا نشد و مصوبات و برنامه‎های بسیاری در مسیر همین بهره‎برداری‎ها به اجرا درآمد.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر با بیان اینکه شهرداری تهران در حوزه فعالیت‎های دینی و قرآنی پیشرفت‌های خوبی را به ارمغان آورد، گفت: مجموعه مدیریت شهری با هدف رسیدن به چشم انداز تهران به عنوان ام‎القری جهان اسلام، موضوع اعتلای جایگاه مساجد با کاربری‌های فرهنگی و اجتماعی را به صورت ویژه سرلوحه کار خود قرار داد.

ناصحی تصریح کرد: مدیریت شهری طی چندسال گذشته به‎صورت مستمر و پیوسته با دستور کار قرار دادن کمک به احداث، توسعه، تکمیل، نوسازی، بهسازی، مقاوم سازی، تجهیز و تعمیر مساجد به نحو احسن در این حوزه ورود پیدا کرد.

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در ادامه از احداث ۴۰۰ مسجد در پایتخت سخن گفت و افزود: یکی از اقدامات و مصوبات مهم و شاخص شورای اسلامی شهر تهران موضوع احداث ۴۰۰ باب مسجد در برنامه پنج ساله دوم شهرداری و توجه به نماد اسلامی و هویت دینی مساجد و تصویب لایحه مقاوم‎سازی مساجد بود که بخشی عظیمی از این برنامه‎ها و اقدامات عملیاتی شد.

وی ادامه اداد: شهر تهران با توجه به جمعیت ۸ میلیون نفری خود، با وجود دو هزار مسجد، کمترین تعداد مساجد را کشور دارد و به لحاظ تقسیم تعداد مساجد بر تعداد جمعیت پایتخت، تهران فقیرترین شهر در کشور از نظر تعداد مسجد است.

ناصحی تصریح کرد: سرانه تعداد مساجد به جمعیت در تهران برای هر ۴ هزار نفر، یک مسجد و سرانه مساحت مساجد به جمعیت شهر تهران هم ۱۵ سانتیمتر به ازای هر نفر است، طبق این آمار و استانداردها، باید برای هر فرد حداقل ۷/۶ متر فضای مذهبی و فرهنگی در شهر وجود داشته باشد که مصوبات شورای برای احداث و ساخت مساجد برای رفع این کمبود‎ها انجام شد.