عبدالحسین امینی نجفی پاسخ داد:
موضوع 9 جلد منتشرنشده الغدیر چه بود
عبدالحسین امینی نجفی، نواده علامه امینی، صاحب کتاب گرانسنگ الغدیر در پنجمین جشنواره بین‌المللی امام علی(ع)‌پژوهی در بخشی از همایش که در گرامیداشت یاد علامه امینی برگزار شد، به ایراد سخن پرداخت.
وی با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) که «عنوان صحيفة المؤمن حبّ عليّ بن ابيطالب(ع)؛ سرلوحه و تيتر نامه كردار مؤمن محبت به امیرالمؤمنین(ع) است» اظهار کرد: عنوان به معنای آدرس و نشانی است؛ یعنی به واسطه محبت امیرالمؤمنین(ع) افراد شاخص و عنوان‌دار می‌شوند. این مضمون در روایت دیگری از رسول اکرم(ص) به امیرالمؤمنین(ع) نیز تصریح شد که ایشان می‌فرماید: یا علی به واسطه تو مؤمن و کافر شناخته می‌شوند.
امینی نجفی با بیان اینکه برخی افراد به گونه‌ای زندگی می‌کنند که خود شاخص این محبت می‌شوند، اظهار کرد: یکی از افراد شاخص در این زمینه علامه امینی است که محال است اسم ایشان شنیده شود و انسان به یاد کلام امیرالمؤمنین(ع) یا فضائل ایشان و روز غدیر نیفتد.
وی با بیان اینکه اگر مجلدات الغدیر به ترتیب بررسی شود، تکامل روشی علامه امینی روشن می‌شود اظهار کرد: 9 جلد آخر کتاب الغدیر چاپ نشد و بسیاری از مخطوطات ایشان در دفتر کار ایشان باقی ماند. بسیاری می‌پرسند که محتویات این 9 جلد قرار بود که چه چیزی باشد؟ باید بگویم که مهم‌ترین بحث در این 9 جلد، سند مناقب و مرسلات امیرالمؤمنین(ع) بود که متاسفانه علامه به علت وفات قادر نشد این کار را تمام کنند.
امینی نجفی با بیان اینکه علامه امینی 110 صفحه توصیه برای پسر بزرگشان به یادگار گذاشتند، تصریح کرد: علامه امینی در این 110 صفحه توصیه‌های مهم، تخصصی و بلندی درباره چاپ الغدیر داشته‌اند که نشان از دفت نظر و عمق تلاش ایشان داشت.