گروه فعالیتهای قرآنی: معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد در اختتامیه طرح حفظ قرآن علیین با اشاره به اینکه در معاونت در حوزه حفظ قرآن به صورت تخصصی فعالیت نداریم، گفت: اما از برنامههایی که در جهت حفظ قرآن است، حمایت میکنیم.

به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، همایش بزرگ حافظان وحی ویژه اختتامیه طرح قرآنی علیین شب گذشته در کرج، سالن اجتماعات موسسه سرم سازی رازی و با حضور بسیاری از حافظان قرآن البرزی و جمعی از مسئولان قرآنی از جمله محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم علی خیلدار سرپرست اداره کل ارشاد اسلامی استان البرز ضمن خوشآمد گویی به حاضران بیان کرد: این طرح دو ماه قبل به همت و ابتکار موسسه قرآنی علیین و حمایت اداره کل ارشاد اسلامی البرز تحت عنوان حافظان وحی و با شیوه حک تصاویر آغاز به کار کرد.
وی در ادامه افزود: حاصل این دوره برگزاری پنج کلاس در شهرهای تابعه بود و اعلام میکنم که امروز شرایطی را شاهد هستیم که ظرفیت برگزاری کلاسهای بیشتری را نیز داریم.
علی رجبی مدیر موسسه علیین، دیگر سخنران این مراسم بود که در ابتدا گفت: مجموعا در این دوره 40 جلسه آموزشی برگزار شد که حدود 2 هزار نفر در آن شرکت کردند و باید از اداره ارشاد استان و معاونت قرآن و عترت اداره ارشاد نیز تشکر داشته باشم که حمایت کننده این طرح بودند.
وی در ادامه افزود: حفظ قرآن در کشور ما متأسفانه از مسیرهای ناصحیح، پر دردسر و حتی آزار دهنده صورت میگیرد و حتی اگر بتوانیم روی این روشهای موجود اسم روش را بگذاریم در واقع در حکم انباشت محفوظات هستند، میتوان در جهت انباشت محفوظات حرکت کرد و یا میتوان با شیوه صحیح در جهت صیقل دادن و تقویت حافظه پیش رفت که در این طرح به دنبال مورد دوم بودیم.
حافظ بینالمللی قرآن تصریح کرد: اگر بخواهیم قرآن را حفظ کنیم از حافظههای شنیداری، دیداری و مفهومی کمک بگیریم و بسیاری از موسسات نیز اصرار فراوانی روی حافظه شنیداری دارند، در روش حفظ ما با یک سبک هوشمندانه در سه دوره مقدماتی، متوسطه و پیشرفته شیوه حفظ قرآن را طوری ارائه میکنیم که این کار برای حافظ آسان و لذت بخش، کاربردی و از همه مهمتر ماندگار باشد و در این مسیر نیز از سه حافظه فوق الذکر استفاده میکنیم.
وی در ادامه بیان کرد: در این 40 جلسه که در 5 نقطه از استان البرز برگزار شد توانستیم حفظ صحیح قرآن را به علاقهمندان ارائه کنیم، همین جا هم پیشنهاد میکنم از تجربه بنده و امثال بنده استفاده شود و از آن حمایت کنند، البته منظور مطلقا حمایت معنوی است، ما از فرمایشات رهبری در مورد تربیت حافظان قرآن انرژی گرفتیم و تجربیاتمان را نیز در این دوره به صورت رایگان در اختیار علاقهمندان البرزی قرار دادیم و حاضریم که این تجربیات در اختیار مردم سراسر کشور نیز قرار گیرد.
در ادامه این مراسم نوبت به سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید، وی در سخنان کوتاهی بیان کرد: در آستانه عید غدیر در این جشن قرآنی شرکت کردهایم و به همین مناسبت پیوند بین قرآن و عترت کاملا مشهود است، طرح و ایده آقای رجبی به درستی بیان شد و البته ما نیز در معاونت در حوزه حفظ قرآن به صورت تخصصی فعالیت نداریم اما از برنامههایی که در جهت حفظ قرآن است حمایت میکنیم.
وی در ادامه افزود: حفظ قرآن زمانی ارزش بیشتری پیدا میکند که فهم محور باشد، حافظان هم در این صورت از حفظ قرآن لذت میبرند و باید تلاش کنند تا آیات قرآن را به صورت کاربردی در زندگی خود جاری و ساری نمایند. این طرحی که ارائه شده نیز چون به فهم قرآن توجه دارد طرح موفقی است و سعی ما بر این است که در استانهای دیگر نیز این ایده را حمایت کنیم.
در انتهای این مراسم نیز از کتاب شرح اشک تالیف حجت الاسلام و المسلمین عظیمیزاده امام جمعه ماهدشت رونمایی شد که در این کتاب به چهل نکته در مورد زیارت عاشورا اشاره شده است، همچنین از برگزیدگان و دستاندرکاران طرح قرآنی علیین نیز تجلیل به عمل آمد.