بحرالعلوم تصریح کرد:
آیین‌نامه غیر شفاف و زمان ناکافی؛ علت تغییرات در فینال حفظ قرآن/ حقی ضایع نشد

محمدمهدی بحرالعلوم، داور بخش صحت حفظ چهلمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در مور برخی حواشی به وجود آمده در آیتم حفظ استقامتی مرحله فینال مسابقات رشته حفظ کل قرآن کریم در ارومیه، گفت:‌ در آئین‌نامه حفظ استقامتی همه چیز به صورت شفاف بیان نشده است که به چه صورت باید برگزار شود.

وی با اشاره به اینکه اعتراضات به تغییر نحوه برگزاری حفظ استقامتی است، افزود: اتفاقاً شخص معترض تلاوت خوبی داشت و تنها در سوال اول مرتکب یک اشتباه شد. بنابر این اگر ما هر سه سوال را به صورت تفکیک نیز می‌پرسیدیم، هیچ تأثیری نداشت؛ چرا که وی در سوال اول مرتکب اشتباه شده بود،‌ حال اینکه در حفظ استقامتی معمولاً در سوالات انتهایی اشتباه رخ می‌دهد. پس استراحت یا عدم استراحت تأثیری در نمره نهایی وی نداشته است.

بحرالعلوم در پاسخ به این سوال که اگر این شرکت کننده در سوال دوم یا سوم مرتکب اشتباه می‌شد، برای رعایت عدالت مسابقه وی مجدد برگزار می‌شد یا خیر،‌ گفت: فرای این موضوع بحث دیگری که وجود دارد این است که مسابقات، اعتراضات و پاسخ به اعتراضات باید مبنای قانونی داشته باشد. 

این داور بخش صحت حفظ مسابقات سراسری قرآن کریم با اشاره به اینکه یکی از این مبناها این است که اعتراض تا زمان خاصی پذیرفته است و شرکت‌کننده نمی‌تواند چند روز بعد اعتراض خود را اعلام کند،‌ افزود: شرکت‌کننده معترض این مسابقات، در زمانی که این تصمیم گرفته شد، حضور داشت و هیچ اعتراض و گلایه‌ای نسبت به این تغییر اعلام نکرد، بعد از اینکه نتایج اعلام شد و زمان سپری شد اعتراض خود را اعلام کرد.

بحرالعلوم تصریح کرد: اگر اعتراضی هم وجود داشته باشد باید این اعتراض براساس مبنای قانونی باشد. مثلاً گفته شود بنابر فلان بند آیین‌نامه این تخلف صورت گرفته است، الان باید دیده شود که به کدام بند از آیین‌نامه استناد شده است. 

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو در مورد علت تغییرات در نحوه برگزاری رقابت حفظ استقامتی، گفت:‌ در روز فینال مسابقات، رقابت حفظ استقامتی از حدود ساعت 17 آغاز شد، از این ساعت به بعد باید 13 فینالیست به سه سوال که مجموعاً 9 صفحه و حدود نیم جزء قرآن کریم بود، پاسخ می‌دادند. این امر حدود شش ساعت زمان مفید لازم داشت، این زمان با رفت و آمدها و تأخیرها بسیار بیشتر هم می‌شد. از سوی دیگر داوران و شرکت کنندگان به دلیل اینکه در نوبت صبح نیز در مسابقات حضور داشتند، با یک وضعیت خسته کننده مواجه شده بودند و خود شرکت کنندگان نیز ابراز خستگی و کسالت می‌کردند. ما نیز وقتی مشاهده کردیم که در آیین‌نامه ذکر نشده است که 9 صفحه باید حتماً پشت سر هم تلاوت شود بنا را بر تغییر گذاشتیم تا مسابقه را به صورت تفکیک برگزار کنیم، جالب اینکه هیچ کدام از شرکت کنندگان در مورد این تغییر اعتراضی نداشتند.

این داور مسابقات سراسری قرآن خاطرنشان کرد: اتفاقاً شخص معترض به این وضعیت، خود نیز در زمان تصمیم‌گیری حضور داشت و هیچ اعتراضی به این تغییر نداشت.

بحرالعلوم در ادامه در پاسخ به این سوال که اعمال چنین تغییری در فینال مسابقات کار درستی بوده است یا خیر،‌ گفت:‌ با توجه به شرایطی که وجود داشت و اینکه امکان داوری در زمان طولانی وجود نداشت این تصمیم گرفته شد و شرایط می‌طلبید که این تغییر صورت بگیرد. ضمن اینکه که این تغییر برای همه بوده است.

وی در پایان در پاسخ به این سوال که به اعتقاد شما حقی از شرکت‌کننده معترض ضایع شده است یا خیر، گفت: من اعتقاد دارم هیچ حقی ضایع نشده است.