گروه اجتماعی: رئیس اداره بهداشت ادارهکل آموزش و پرورش استان زنجان گفت: والدین بهترین الگوی عملی در امر تغذیه دانشآموزان هستند تا آنان با تغذیه مناسب رشد کنند.
به گزارش
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از زنجان، به نقل از ایسنا، ایرج مقدمی، اظهار کرد: هر سال با آغاز سال تحصیلی و بازگشایی مدارس کشور، یکی از موضوعات مورد بحث، وضعیت بوفههای مدارس است و فروش چیپس، پفک، ساندویچ، سوسیس، کالباس و ...، از جمله خوراکیهایی است که نباید در بوفههای مدارس عرضه شود.
این مسئول با اشاره به مواردی که باید در بوفههای مدارس رعایت شود، ادامه داد: اول از نظر رعایت بهداشت فردی توسط عرضهکنندگان مواد غذایی اعم از اینکه روپوش داشته باشند، آموزشهای لازم را فراگرفته باشند و دارای کارت بهداشت باشند و دوم، بازرسی از فضای خود بوفهها است که باید مناسب طبخ و عرضه غذا باشد و بخش سوم نظارت بر نوع غذایی است که بوفههای مدارس تولید و توزیع میکنند و در حال حاضر نظارت بر بوفهها در استان در حال انجام است.
وی با اشاره به عوارض خوراکیهای ناسالم بوفه مدارس، خاطرنشان کرد: مصرف مداوم تنقلاتی از قبيل چيپس و پفک قبل از غذا باعث محروم شدن کودکان از غذاهای اصلی و در نتيجه سوء تغذيه آنان میشود.
مقدمی یادآور شد: بر اساس اين مطالعات، پفک ۹ برابر حجم خود آب جذب میکند و کودک با خوردن پفک و به دنبال آن آب، احساس سيری کاذب کرده و در نتيجه از خوردن غذای سفره محروم و دچار کمبود تغذيهای از جمله کم خونی و چاقی میشود.
رئیس اداره بهداشت ادارهکل آموزش و پرورش استان زنجان، تصریح کرد: صبحانه مهمترین وعده غذایی است اما باید اصولی و با برنامه باشد، لازم است دانشآموزان صبحها پیش از رفتن به مدرسه صبحانه خوب و مغذی میل کنند. همچنین بهتر است برای خوردن صبحانه از یکی از مواد غذایی مانند عسل همراه با خامه، گردو، میوه، عدسی، آب پرتقال طبیعی و تخم مرغ آبپز استفاده شود.
وی تصریح کرد: برای زنگ تفریح والدین بهتر است به جای گذاشتن کیک در کیف، ساندویج خانگی با نان و پنیر و گردو، یا نان و عسل یا تخم آب پز برای فرزندان خود فراهم کنند؛ چرا که آنان الگوهای عملی برای دانشآموزان در همه موارد حتی تغذیه سالم هستند.