والدین بهترین الگوی عملی در امر تغذیه دانش‌آموزان
به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از زنجان، به نقل از ایسنا، ایرج مقدمی، اظهار کرد: هر سال با آغاز سال تحصیلی و بازگشایی مدارس کشور، یکی از موضوعات مورد بحث، وضعیت بوفه‌های مدارس است و فروش چیپس، پفک، ساندویچ، سوسیس، کالباس و ...، از جمله خوراکی‌هایی است که نباید در بوفه‌های مدارس عرضه شود.
این مسئول با اشاره به مواردی که باید در بوفه‌های مدارس رعایت شود، ادامه داد: اول از نظر رعایت بهداشت فردی توسط عرضه‌کنندگان مواد غذایی اعم از اینکه روپوش داشته باشند، آموزش‌های لازم را فراگرفته باشند و دارای کارت بهداشت باشند و دوم، بازرسی از فضای خود بوفه‌ها است که باید مناسب طبخ و عرضه غذا باشد و بخش سوم نظارت بر نوع غذایی است که بوفه‌های مدارس تولید و توزیع می‌کنند و در حال حاضر نظارت بر بوفه‌ها در استان در حال انجام است.
وی با اشاره به عوارض خوراکی‌های ناسالم بوفه مدارس، خاطرنشان کرد: مصرف مداوم تنقلاتی از قبيل چيپس و پفک قبل از غذا باعث محروم شدن کودکان از غذاهای اصلی و در نتيجه سوء ‌تغذيه آنان می‌شود.
مقدمی یادآور شد: بر اساس اين مطالعات، پفک ۹ برابر حجم خود آب جذب می‌کند و کودک با خوردن پفک و به دنبال آن آب، احساس سيری کاذب کرده و در نتيجه از خوردن غذای سفره محروم و دچار کمبود تغذيه‌‌ای از جمله کم خونی و چاقی می‌شود.
رئیس اداره بهداشت اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان، تصریح کرد: صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی است اما باید اصولی و با برنامه باشد، لازم است دانش‌آموزان صبح‌ها پیش از رفتن به مدرسه صبحانه خوب و مغذی میل کنند. همچنین بهتر است برای خوردن صبحانه از یکی از مواد غذایی مانند عسل همراه با خامه، گردو، میوه، عدسی، آب پرتقال طبیعی و تخم مرغ آب‌پز استفاده شود.
وی تصریح کرد: برای زنگ تفریح والدین بهتر است به جای گذاشتن کیک در کیف، ساندویج خانگی با نان و پنیر و گردو، یا نان و عسل یا تخم آب پز برای فرزندان خود فراهم کنند؛ چرا که آنان الگوهای عملی برای دانش‌آموزان در همه موارد حتی تغذیه سالم هستند.