رضایی اصفهانی عنوان کرد:
برنامه‌ریزی نظام سرمایه‌داری برای فروپاشی خانواده

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام و‌المسلمین محمدعلی رضایی اصفهانی، شب گذشته 15 مهرماه در ادامه سلسله جلسات قرآن و علوم اجتماعی در دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) با تسلیت ایام عزاداری امام حسین(ع) گفت: در روایتی در بحارالانوار در مورد امام حسین(ع) «کنت للرسول ولدا و للقرآن سندا» یعنی امام حسین(ع) فرزند پیامبر(ص) است و برای قرآن کریم نیز سند است که فرزند پیامبر(ص) بودن از آیه مباهله نیز این مسئله به دست می‌آید.

وی افزود: «سندا» در این روایت اگر به معنای اسم مفعول باشد به معنای آن است که قرآن، سند کلمات امام حسین(ع) است و اگر به معنای اسم فاعل باشد مراد این است که امام حسین  معصومی بود که در زمان خود نزول وحی را دیده بود یا می‌توان تعبیر به روایت ثقلین کرد که در مورد خاص امام حسین(ع) نیز بیان شده است.

رضایی اصفهانی با بیان اینکه مبانی و اهداف قیام امام حسین(ع) قرآنی است ادامه داد: امام حسین(ع) سند قرآن است؛ یعنی اینکه امام با فداکاری خود قرآن را از مهجوریت نجات داد و امام سند و پشتوانه قرآن شد.

این محقق و قرآن‌پژوه تصریح کرد: یعنی امام حسین(ع) قرآن ناطق است و فهم و تفسیر قرآن مستند به امام است که البته این مسئله برای تمامی ائمه(ع) مصداق دارد.

رئیس مدرسه عالی قرآن و حدیث با اشاره به بحث خانواده در قرآن به عنوان یکی از مهم‌ترین مباحث علوم اجتماعی تصریح کرد: خانواده کوچک‌ترین و مهم‌ترین نهاد اجتماعی در کنار دین، ساختار، اقتصاد، آموزش و حکومت است؛ لذا این نهاد، زیرساختی است و از طرفی فروپاشی نظام خانواده در عصر حاضر از مهم‌ترین مشکلات در جوامع مختلف شده است.

رضایی اصفهانی با بیان اینکه در فضای مجازی و تبلیغی تیر دشمنان به سمت فروپاشی نظام خانواده است و در غرب نیز این مسئله تا حدود زیادی رخ داده است عنوان کرد: به نفع نظام سرمایه‌داری نیست که نظام خانواده قوی باشد و اصرار بر ضعف نهاد خانواده دارد تا بتوانند مسایل اقتصادی خود را دنبال کنند.

عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) با بیان اینکه قرآن ما را در مقابل بسیاری از تهدیدات متوجه خانواده واکسینه می کند عنوان کرد: متاسفانه طبق آمار در برخی استان‌ها بیش از 50 درصد ازدواج‌ها منجر به طلاق می‌شود و بحث فروپاشی خانواده جدی است و فسادهای زیادی در پی آن وجود دارد به همین دلیل رهبری نیز تاکید زیادی بر روی خانواده در بحث پیشرفت دارد و حوزه علمیه هم باید بیش از گذشته بر روی این موضوع متمرکز شده و بحث و تحقیق داشته باشد.

رضایی اصفهانی با اشاره به آیه «وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ»(روم/21) ادامه داد: قرآن کریم، زن و مرد را مایه تسکین و آرامش یکدیگر قرار داده و زن را از آیات الهی می‌داند؛ لذا از دید روان‌شناسان نیز بیان شده است که مهم‌ترین هدف ازدواج رسیدن به آرامش است.

وی با اشاره به مصادیق جاهلیت مدرن و با بیان اینکه ازدواج مایه قوت و تحکیم اجتماع است و نه‌تنها والدین بلکه باید نهادهای اجتماعی و حکومتی نیز برای آن اقدام کنند، افزود: جاهلیت مدرن کارش به جایی رسیده که انسان را در حد حیوان تنزل داده و در برخی کشورها برای پر کردن این خلأ، برخی افراد به ازدواج با سگ و گربه و همنشینی با آن‌ها رو آورده‌اند.

رضایی اصفهانی با اشاره به محیط و نور و وضعیت خانواده بر مبنای آموزه‌های دینی بیان کرد: اپن که الان در خانه‌ها مد شده است یکی از مشکلات خانواده‌ها شده است در حالی که در گذشته منازل، بیرونی و اندرونی داشت و مزاحمتی برای زن خانواده وجود نداشت.