آیت‌الله کعبی پیشنهاد کرد:
حضور علما در بنگلادش برای کمک به مسلمانان روهینگیا/ جنایات مقامات میانمار؛ مصداق تهدید امنیت بین‌المللی
آیت‌الله عباس کعبی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره استمرار نسل‌کشی مسلمانان روهینگیا توسط ارتش و دولت میانمار از یک‌سو و روند نزولی توجهات به این مسئله در سطح جهانی و به ویژه در دنیای اسلام گفت: سکوت و بی‌تفاوتی در برابر این نسل‌کشی و سکوت جهانی در این باره همراهی با جنایتکاران و ظالمان است.

جنایات علیه مسلمانان روهینگیا از مصادیق تهدید صلح و امنیت بین‌الملل است


وی ادامه داد: کمک به مسلمانان میانمار برای حفظ جان، عرض، مال و حیثیت‌شان و یاری به پناهجویان به لحاظ اسکان، مواد غذایی، مسائل بهداشتی بر همه کشورهای اسلامی واجب و از مصادیق اهتمام به امور مسلمین است.

آیت‌الله کعبی اظهار کرد: علاوه بر این دولت‌های اسلامی موظفند با استفاده از ابزارهای دیپلماتیک فشارهای سیاسی، حقوقی و اقتصادی بر دولت و ارتش میانمار وارد کنند. جنایات دولت میانمار از مصادیق آشکار نسل‌کشی (Genocide)، جنایات جنگی و علیه حقوق مسلم انسان‌هاست و لذا از مصادیق فصل ششم و هفتم منشور سازمان ملل است که صلح و امنیت بین‌الملل را تهدید می‌کند.

کشورهای اسلامی پیگیر صدور کیفرخواست علیه مقامات جنایتکار میانمار باشند


عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه شورای امنیت سازمان ملل و شورای حقوق بشر باید به این قضیه ورود جدی کنند، گفت: دادگاه بین‌المللی کیفری باید علیه مقامات نظامی و دولتی جنایتکار میانمار کیفرخواست صادر کرده و کشورهای اسلامی نیز باید پیگیر صدور این کیفرخواست باشند و حتی از طریق وکلای بین‌المللی خودشان این کیفرخواست را تدوین کنند.

وی تأکید کرد: دولت، ارتش، شبه‌نظامیان و تندروهای بودایی همگی در این جنایات شریکند و جهان اسلام نباید از این کشتار و جنایت به‌سادگی عبور کند.

گروهی از علمای حوزه برای کمک به مسلمانان روهینگیا به بنگلادش اعزام شوند


آیت‌الله کعبی درباره نقش و وظایف رسانه‌ها و و علمای دینی در قضیه نسل‌کشی مسلمانان میانمار گفت: قطعا رسانه‌ها و به‌ویژه رسانه‌های دینی باید بیش از پیش به آگاه‌سازی جامعه و تبیین ابعاد دهشتناک این جنایات بپردازند و نگذارند مسلمانان روهینگیا در انزوا و مهجوریت خبری و رسانه‌ای قرار بگیرند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یادآور شد: از طرفی علمای دینی نیز در محافل و مجالس مختلف باید به تبیین وظایف فقهی و شرعی مسلمانان درباره کمک به این مظلومان بپردازند و حتی اگر ممکن باشد خوب است که گروهی از علمای حوزه به بنگلادش رفته و با مسلمانان مظلوم و بی‌پناه میانماری دیدار کرده و هم به تسکین‌ آلام و دردهای آنان پرداخته و هم در ارسال و توزیع کمک‌های انسان‌دوستانه به این مظلومان ایفای نقش کنند.