آیت‌الله هادوی تهرانی:
انسان در انتخاب راه خوب و بد مجبور نیست
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) آیت‌الله مهدی هادوی تهرانی، امروز هشتم آبان ماه در ادامه تفسیر سوره زمر گفت: وقتی انسان دچار گرفتاری و مشکلی شد سراغ خدا رفته و به درگاه او انابه می‌کند ولی وقتی خدا نعمتی به او عطا کرد همین انسان، یادش می‌رود که  چقدر ناله و انابه کرده است.
وی افزود: این مسئله که انسان در تنگنا و گرفتاری دست و پا می‌زند و دعا می‌کند؛ بالوجدان قابل درک و دریافت است اما براساس آیات قرآن، انسان با رفع مشکل، مجددا به حالت قبل از آن وضع باز می‌گردد و برای خدا «ند» و شریک قرار می‌دهد.
هادوی تهرانی با بیان اینکه وسایل مادی و دنیوی، ابزاری بیشتر نیست که بدون اذن الهی، کارآیی ندارد تصریح کرد: خیلی از ما وقتی گرفتاری از وجودمان برطرف شد به طور کلی فراموش می‌کنیم که خداوند آن را رفع کرده است.
این استاد تفسیر بیان کرد: راه کفر و راه ایمان همواره فراروی انسان باز است ولی تمتع و بهره کافران از دنیا اندک و قلیل خواهد بود.
وی همچنین در ادامه تفسیر سوره «ص» عنوان کرد: در این سوره به ماجرای حضرت داود(ع) و امتحان او در مسئله قضاوت اشاره شده است.
وی با اشاره به تعبیر خلیفة اللهی افزود: این جانشینی اقتضائاتی دارد و وقتی کسی آیت کبری و نشانه بزرگ خداوند است مشمول این اقتضائات است که یکی از آن‌ها قدرت حکم و قضاوت میان مردم است.
هادوی تهرانی بیان کرد: مجازات الهی یک قاعده تغییرناپذیر و یکسان برای همه افراد در صورت تخطی از فرمان الهی است و حتی طبق آیات این سوره کسانی که مقامات بالاتری دارند در صورت انحراف از مسیر الهی عذاب شدیدتری هم دارند.