اخبار بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات/ 123
طب سنتی را در کنار طب جدید بگذاریم/ تقابلی بین طب ایرانی-اسلامی با طب جدید وجود ندارد
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، حسین روازاده، پزشک و کارشناس طب سنتی ایرانی-اسلامی ظهر امروز در نشست چالش‌ها، تهدیدها و فرصت‌ها در طب اسلامی-سنتی که در تالار گفت‌وگوی شماره یک نمایشگاه مطبوعات برگزار شد،‌ اظهار کرد: وزیر بهداشت مدیر برجسته‌ای هستند، اما سوال من از مسئولان ذیربط این است که چرا وزیر ما را با این سبقه پسندیده جلوی دوربین‌ها می‌آورند تا مطالبی عرضه کند که حقیقت ندارد.

روازاده با بیان اینکه زبان اول زبان در طب، طب جدید است و بعد می‌خواهیم طب ایرانی-اسلامی را ترویج کنیم، ادامه داد: متاسفانه سر و ته کلام مرا می‌زنند و در اختیار وزیر قرار می‌دهند؛ تمام فیلم‌های مرا در شبکه‌های بی بی سی و امثال آن می‌آورند در حالی که سر و ته آنها را زده‌اند و حال آیا در وزارت بهداشت دفتری وجود ندارد که به این امر نظارت کند؟

 وی با بیان اینکه بارها گفته‌ام که مردم باید بعد از شام مسواک بزنند اما قبل از خواب مسواک زدن ممنوع است، گفت: جرجانی شاگرد ابن سینا فرموده‌اند اگر هنگام خواب مسواک زده شود لایه‌های چربی روی دندان از بین می‌رود و بخارات معده تاثیرات سویی بر روی مینای دندان می‌گذارد.

این کارشناس طب سنتی تاکید کرد: هیچ تقابلی بین طب ایرانی و اسلامی با طب جدید نداریم؛ اولین کسی که هلیکوباکتر را در ایران شنید، من بودم، دو اسپانیایی آن را کشف کردند و اطلاعاتش از طریق یکی از دوستانم به من رسید؛ لذا بهتر است به جای جنجال فکری به حال مردم کنیم. امروزه در کشور  فشار خون، بیماری‌های کلیه، سوءهاضمه، چاقی، سرطان و ام اس در حال افزایش است و باید فکری به حال آن کنیم.

 روازاده با انتقاد از همزمان زدن 5 واکسن به افراد، گفت: متاسفانه رسانه‌های غربی سر و ته صحبت‌های مرا در این خصوص می‌زنند و پخش می‌کنند، بنده با اصل واکسن مخالف نیستم اما در کشور واکسن سه‌گانه را پنج گانه کردند که این مسئله عوارض سنگینی را برای فرد به همراه دارد. این درحالی است که محققان زدن همزمان این سه واکسن را هم مخالف بودند.

وی با اشاره به اینکه باید طب سنتی را در کنار طب جدید بگذاریم تا مردم سود ببرند، ادامه داد: در آمریکا واکسن پنتاوالان نمی‌زنند اما برای ما تجویز کردند و حالا هم واکسن آنفولانزا آوردند که این مسئله خود یک فاجعه است. در مورد واکسیناسیون نامه‌ای را به مسئولان مربوطه دادم اما آنها جوابی ندادند، واکسیناسیون کزاز را نیز به زوج‌ها می‌زنند، که آن را هم قبول ندارم.
 
روازاده با اشاره به اینکه طب ما را از کلینیکی به پاراکلینیکی تبدیل کرده‌اند، که این مسئله هیچ فایده‌ای برای مردم ندارد، گفت: در طب کلینیکی معاینه فیزیکی می‌کنند و بعد دارو تجویز می‌شود اما امروزه طب ما پاراکلینیک شده است. هنوز بیمار شرحی از مشکل خود نداده است برایش MRI‌، اسکن و سونوگرافی تجویز می‌شود. این روش‌ها به حدی نادرست است که حتی مصرف آنتی بیوتیک و تجویز MRI و اسکن در کشور ما معادل چین است.

به گزارش ایکنا در بخش دیگی از این نشست حسینی یکتا، رئیس انجمن طب سنتی با اشاره به اینکه منابع طب سنتی را مطالعه کرده‌ام اما در هیچ یک نگفتند که بعد از شام مسواک بزنید اما قبل از خواب این کار را انجام ندهید. در حال حاضر ما نگرانیم که برداشت‌های شخصی به نام طب سنتی وارد این حوزه شود.

بعد از این سخنان ایرج خسرونیا، از پزشکان و محققان کشورمان در این نشست اظهار کرد: باید در هر موردی هم از دین دفاع کنیم و هم از علم، حتی در مورد مسواک زدن باید از گفته‌های امامان استفاده کنیم و از علم جدید نیز بهره ببریم.

وی افزود: پیامبر اکرم (ص) فرمودند اگر برای مردم اذیت و آزاری نبود من مسواک زدن را بعد از هر نماز واجب می‌کردم. پیامبر اکرم (ص) روزی سه بار مسواک می‌زدند. در آن زمان مسواک به صورت امروزی نبود بلکه با چوبی به نام چوب اراک مسواک می‌زدند. وقتی مواد غذایی در دهان باقی بماند باعث تورم لثه و سپس عفونت و خونریزی لثه می‌شود. مسواک یکی از اصول دینی است و از نظر علم جدید مورد تاکید است.

این پزشک در مورد واکسیناسیون هم اظهار کرد: 40 سال پیش فلج اطفال در کشورمان زیاد بود که با واکسیناسیون فلج اطفال در کشور از بین رفت؛ همچنین آنفولانزا برای سن بالا کشنده است، اما ازجهتی همین واکسن آنفولانزا می‌تواند افراد زیادی را نجات دهد.

خسرونیا با بیان اینکه تمام علمای دینی ما از واکسن برای بچه‌ها و نوه‌های خود استفاده می‌کنند، ادامه داد: واکسیناسیون کزاز برای زوجین واجب است زیرا در زمان زایمان احتمال کزاز وجود دارد. واکسیناسیون تاکنون جلوی مرگ و میر بسیاری از اطفال را گرفته است و ما شاهد افزایش جمعیت هستیم.