رئیس مرکز تخصصی تفسیر صادقین(ع) عنوان کرد:
ارتباط اربعین و آیه 15 سوره احقاف

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدمهدی کافی، رئیس مرکز تخصصی تفسیر صادقین(ع) در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه اربعین در قرآن کریم و روایات، عدد کامل محسوب شده است گفت: در این آیه شریفه «وَوَصَّيْنَا الْإِنْسَانَ بِوَالِدَيْهِ إِحْسَانًا حَمَلَتْهُ أُمُّهُ كُرْهًا وَوَضَعَتْهُ كُرْهًا وَحَمْلُهُ وَفِصَالُهُ ثَلَاثُونَ شَهْرًا حَتَّى إِذَا بَلَغَ أَشُدَّهُ وَبَلَغَ أَرْبَعِينَ سَنَةً؛ و انسان را [نسبت] به پدر و مادرش به احسان سفارش كرديم مادرش با تحمل رنج به او باردار شد و با تحمل رنج او را به دنيا آورد و باربرداشتن و از شيرگرفتن او سى ماه است تا آنگاه كه به رشد كامل خود برسد و به چهل سال برسد»(احقاف/15) 40 سالگی مصداق پختگی انسان، معرفی شده است. 

وی افزود: عاشورا که با هدف زنده کردن اسلام رخ داد و هدف امام، براساس فرموده ایشان، امر به معروف و أَسيرَ بِسيرَةِ جَدّي وَ أبي بوده است در اربعین تکامل می‌یابد.

کافی تاکید کرد: اگر دنباله شهادت و ماجرای عاشورا یعنی وقایع شام و بعد اربعین نبود، پیام عاشورا انتقال نمی‌یافت و کامل نمی‌شد.

رئیس مرکز تخصصی تفسیر صادقین(ع) با بیان اینکه امام حسین(ع) وقایع را پیش‌بینی فرموده بودند، تصریح کرد: افراد بسیاری از جمله برخی شخصیت‌های سیاسی آن دوره به امام گفتن که به این سفر نروید، ولی ایشان با طرح اینکه وقایع را در رویایی صادقه دیده‌اند حرکت کردند و امام چنین روزی را می‌دیدند که پیام عاشورا و اربعین رو به فراگیر شدن است.

کافی تصریح کرد: تا چهلم، قیام عاشورا تکامل یافت، قیامی که تا قیامت نیز آثار و برکات آن وجود خواهد داشت، بنابر این اینکه بر گریه و زیارت و زنده نگهداشتن محرم و صفر تاکید می‌شود، برای این است که این پیام جاودانه بماند و خواهد ماند.

کافی با تاکید بر اینکه روز به روز بر شور و شوق عاشورایی و اربعینی افزوده می‌شود، عنوان کرد: با تمامی کتمان‌هایی که در رسانه‌های استکباری برای کم جلوه دادن اربعین و عاشورا صورت می‌گیرد، روزی خواهد آمد که آزادیخواهان دنیا امام حسین(ع) را بشناسند و با مکتب اهل‌بیت(ع) آشنا شوند.