گروه اقتصاد: نعمتی اظهار کرد: یکی از اقداماتی که باید دولت در راستای بهبود عملکرد نظام بانکی افزایش دهد افزایش سرمایه بانکهاست و خود نظام بانکی هم باید دست از شرکتداری بردارد.
«بهروز نعمتی» عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به بحث درباره اهمیت اصلاح نظام بانکی پرداخت و اظهار کرد: یکی از مباحثی که همواره در مورد نظام بانکی مورد توجه بوده، ارتباط غیرطمعکارانه نظام بانکی با سایر بخشهای اقتصادی بوده و واقعیت امر این است که مجموعههای تولیدی و صنعتی ما دارای مشکلات متعددی هستند و گره در کار آنها هم به بانکها مربوط است.
وی ادامه داد: بانکها به جای اینکه مشکلات مجموعههای اقتصادی را برطرف کننند، یا خودشان در فعالیتهای اقتصادی شریک هستند و یا صاحب مجموعههای سرمایهگذاری هستند و یا بعضا واحدهایی که به هر دلیلی نتوانستند تولید لازم را داشته باشند و یا تولید خود را به فروش برسانند را مصادره کردهاند.
عضو هیات رئیسه مجلس تاکید کرد: چنین وضعیتی از سوی نظام بانکی به مشکلات اقتصادی دامن زده و بنابراین لازم است وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی و تیم اقتصادی دولت به این سمت و سو حرکت کنند که بانکها به عنوان حامیان تولید شناخته شوند.
نماینده تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: البته ما قانون حمایت از تولید را در مجلس نهم به تصویب رساندیم و کارهای بسیار خوبی در این زمینه انجام شد اما بعضا آئیننامههای آن هنوز توسط دولت نوشته نشده یا اجرایی نشده است و بنابراین بنده معتقدم باید به سمت و سویی برویم که نظام بانکی تسهیلات با سود مناسبی ارائه دهد.
نعمتی عنوان کرد: اکنون در اکثر کشورهای دنیا نرخ سود بانکی در حدود دو یا سه درصد است اما بعضا مشاهده میکنیم در ایران سود 25 درصد هم دریافت و پرداخت میشود و در این راستا باید دولت وقت بگذارد و سرمایه بانکها را افزایش دهد و بانکها هم از شرکتداری پرهیز کنند، چرا که قطعا در بهبود عملکرد نظام بانکی مؤثر است.