گروه حوزههای علمیه: در پانزدهمین گردهمایی استادان تفسیر حوزه در دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) از سه قرآنپژوه برجسته کشور تجلیل شد.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در این مراسم از آیتالله کریمی جهرمی، به عنوان فعال در مباحث علوم قرآنی و تفسیر؛ آیتالله ربانی خراسانی، به سبب فعالیت دیرینه در امر آموزش و تجوید قرآن و حجتالاسلام و المسلمین سیدمحمدباقر حجتی به سبب تالیف علوم قرآن و تدریس سالهای طولانی در دانشگاه تجلیل شد.
حجتالاسلام و المسلمین محمدهادی مفتح، استاد دانشگاه قم در این مراسم در سخنانی با اشاره به جدیدترین شبهات در مورد قرآن گفت: جدیدترین شبهه را با ادبیاتی زیبا و مخاطبپسند مطرح کرده و میگویند که قرآن، رویاهای رسولانه است بنابراین بی نیاز از تفسیر است.
وی افزود: یکی از خلاهای کنونی، پژوهشهای مورد نیاز برای قانونگذاری اسلامی در کشور است زیرا از دید بنده قوانین ما سکولار است و رفوی اسلامی میشود.
وی به نیازهای خارج کشور اشاره کرد و گفت: تحقیق در مورد شبهات مستشرقان یکی از نیازهای قرآنپژوهی است.
مفتح بیان کرد: در آلمان با هزینه هنگفتی درصدد اثبات این مسئله هستند که نسخههایی از صدر اسلام از قرآن به دست آورند و بگویند که قرآن حداقل یک قرن بعد از پیامبر(ص) نوشته شده است تا اعتبار آن را زیر سؤال ببرند.
وی تاکید کرد: با این وضع حوزه علمیه رسالت سنگینی در این زمینه برعهده دارد.
همچنین حجتالاسلام و المسلمین احمد احمدی قمی در سخنانی خواستار ایجاد لجنهای علمی در مجمع تفسیر شد تا در شاخههای مختلف علوم قرآنی و تفسیری به تحقیق مسایل مورد نیاز بپردازند.
مرتضی نجفی قدسی، مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی نیز در سخنانی گفت: دارالقرآن علامه به اندازه وسع خود در این زمینه یعنی پاسخ به شبهات قرآنی، اقدام علمی
کرده و چندین دوره پاسخگویی به شبهات را برگزار
کرده است.
وی با بیان اینکه این شبهات روز به روز در حال گسترش است تاکید کرد: مقابله علمی با این مسئله، همت جمعی را میطلبد و کار فردی نیست.
نجفی قدسی بیان کرد: ما اولین نشست را در شب میلاد پیامبر(ص) و با حضور جمعی از متخصصان برگزار خواهیم کرد تا لجنهای قوی از افراد برجسته تشکیل شود و به مصاف این مسایل برویم.
مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی با بیان اینکه برخی تلاش میکنند میان بزرگان القاء اختلاف کنند تاکید کرد: قلوب بزرگان به یکدیگر نزدیک است.
وی با اشاره به حضور مراجع در بیت علامه طباطبایی(ره) گفت: این مسئله نشانه آن است که این بزرگواران با علامه طباطبایی پیوندی معنوی دارند و برای تکریم استاد خود از هیچ کاری فروگذار نمیکنند.