گرانترین نوع ادبیات، آثار جنگ است

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم رونمایی از کتاب «دارساوین» شامل یادداشت‌های روزانه سردار فتح‌الله جعفری طی سال‌های 52 ـ 59 رونمایی شد. مرتضی سرهنگی، مدیر دفتر ادبیات مقاومت و پایداری حوزه هنری در این مراسم عنوان کرد: جنگ‌ها در روزها و ساعات خاص آغاز و تمام می‌شوند، اما سابقه مطالعاتی آنها قرن‌ها ادامه دارد.

وی با بیان این مطلب افزود: جهان چنین فرصتی را برای زنده کردن ادبیات جنگ از دست نمی‌دهد چرا که به قیمت گزاف ویرانی،‌ شهید دادن، مفقودالاثر شدن و اسیر دادن آن را به دست آورده است و چنین ادبیاتی بسیار گران است.

سرهنگی با اشاره به اینکه نسل جدید باید چیزی به این دارایی ملی بیفزاید، گفت: جهان به انرژی درون این آثار نیاز دارد؛ نیاز به این دلیل که سربازان جنگ پیر می‌شوند و باید ادبیات جنگ را جوان نگه داشت. می‌توان از تجربیات موجود در جنگ به عنوان درس‌هایی برای جامعه امروز بهره گرفت.

وی ادامه داد: قرارگیری یک شخصیت نظامی در کنار یک شخصیت ادبی سبب شد تا اثری دقیق به دست ما برسد. آثار بسیار امروز مشاور ادبی و نظامی ندارند و به همین دلیل ناقص هستند. در حالی که اگر این شخصیت‌ها در کنار هم باشند، اثری خوب و خواندنی تولید می‌شود.

سرهنگی با یادی از خلبان اکبر صیاد گورانی اظهار کرد: در دوران اسارت وی، موهای دختر چهارساله‌اش سفید شد. قیمت تمام شده جنگ را ادبیات جنگ به ما می‌دهد. آن گاه می‌فهمیم که چطور با داشته‌ها و دانسته‌ها و کشور خود رفتار کنیم.

وی تاکید کرد: خاطرات مقدمه شناخت جنگ و نزدیکترین روایت به جنگ است که آن را بازنمایی می‌کند و مهمترین گونه ادبی در جهان است. خاطرات زمان جنگ مانند دانه گندم است که وقتی منتشر و خوانده می‌شود همانند قرص نان است.